νέα μοντέλα-βαριά

Η Πράγα γίνεται η πρώτη πόλη που δέχεται στους δρόμους της το ηλεκτρικό Skoda E` City, το οποίο θα διανύει ετησίως περί τα 60.000 χλμ., δίχως να εκπέμπει ρύπους.

E` City: Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Skoda

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Έπιασε δουλειά στους δρόμους της Πράγας το E` City, το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της Skoda, το οποίο έχει μήκος 12 μέτρων και μεταφέρει 69 επιβάτες, φορτίζοντας τις μπαταρίες του τόσο μέσω παντογράφου όσο και μέσω βύσματος σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Μέχρι το 2023 αναμένεται να κυκλοφορεί στους δρόμους το Iveco Crossway LE Electric, φέροντας μπαταρίες της Microvast χωρητικότηταςς 400-466 kWh.

Έρχονται τα νέα ηλεκτρικά Iveco Crossway & Daily

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Η εξέλιξη του Crossway LE Electric προχωρά πυρετωδώς, με το χαμηλής εισόδου νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Iveco να φέρει εξελιγμένες μπαταρίες χωρητικότητας έως και 466 kWh. Την ίδια στιγμή, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει λανσαριστεί το νέο ηλεκτρικό Iveco e-Daily με μπαταρίες 37 - 111 kWh.

Από τα 240 στα 440 χλμ. (+85%) ανεβαίνει η αυτονομία του ηλεκτρικού Volvo VNR Electric, χάρη στις μεγαλύτερες μπαταρίες των 565 kWh.

85% μεγαλύτερη αυτονομία για το Volvo VNR Electric

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Από τα 240 στα 440 χλμ. ανεβαίνει η αυτονομία του Volvo VNR Electric, με το πλήρως ηλεκτρικό βαρύ φορτηγό της Β. Αμερικής να εξοπλίζεται με μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικότητας έως και 565 kWh, οι οποίες φορτίζουν ταχύτερα, σε μόλις 60-90 λεπτά της ώρας.

Με το κύρος του κινέζου κολοσσού Baidu και την αισθητική σφραγίδα του Pininfarina το 49 τόνων, ηλεκτρικό DeepWay Xingtu.

Ηλεκτρικό & αυτόνομο φορτηγό 49t. από την Κίνα

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Με φουτουριστική εμφάνιση δια χειρός Pininfarina και εντυπωσιακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά έρχεται DeepWay Xingtu του κινέζικου ομίλου Baidu, ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο φορτηγό 49 τόνων, το οποίο υπόσχεται αυτονομία 300 χλμ. και φόρτιση σε 1 ώρα, προσφέροντας τη δυνατότητα τοποθέτησης νέων «γεμάτων

Ιδιαίτερα ενθαρυντικά τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων δοκιμών στις οποίες υποβλήθηκε το ηλεκτρικό Volvo FH Electric, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στο 2ο μισό του 2022.

Αυτονομία 345 χλμ. για το Volvo FH Electric (+vid)

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022

Ακόμα καλύτερο αποδείχθηκε στην πράξη το ηλεκτρικό Volvo FH Electric, το οποίο κινούμενο σε μια ποικιλία διαδρομών με φορτίο 40 τόνων, εμφάνισε αυτονομία 345 χλμ. και κατανάλωση ενέργειας της τάξης των 1,1 kWh/χλμ., με τους Σουηδούς να τονίζουν πως με μια σύντομη στάση για φόρτιση, θα μπορεί να διαν

Το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της Scania για βάρος συρμού 64 τόνων, δοκιμάζεται στην πράξη από την εταιρεία χημικών Wibax.

Ηλεκτρικό Scania 64 τόνων (+vid)

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022

Δρομολόγια στον παγωμένο Βορρά της Σουηδίας, ξεκίνησε ο πρώτος ηλεκτρικός τράκτορας της Scania, ένα τριαξονικό φορτηγό για βάρος συρμού έως και 64 τόνων, που μας δείχνει έμπρακτα πως η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ήδη λύση και για τα (ιδιαίτερα) βαρέα οχήματα.

Δείτε τρία ελαστικά φορτηγών, με προηγμένα χαρακτηριστικά και ανταγωνιστική τιμή.

Eλαστικά φορτηγών, 3 Value for money προτάσεις

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021

Ασφάλεια, υψηλή απόδοση και αντοχή στον χρόνο. Τα χαρακτηριστικά που συνδυάζοντάς τα και με την πολύ ανταγωνιστική τιμή στην οποία προσφέρονται, κάνουν Value for money επιλογές αγοράς τα ελαστικά φορτηγών των Linglong και Sailun.

Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας, Nikola Tre BEV, παραδόθηκαν στην αμερικάνικη εταιρεία Total Transportation Services Inc. (TTSI).

Πιάνει δουλειά το ηλεκτρικό Nikola Tre (+vid)

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021

Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας Nikola Tre BEV αυτονομίας έως και 563 χλμ., παραδόθηκαν στην αμερικάνικη εταιρεία TTSI, προκειμένου να μεταφέρουν φορτία δίχως να εκπέμπουν ρύπους, στα λιμάνια του Λος Αντζελες και του Λονγκ Μπιτς.

Μέχρι το 2023 θα έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές των Volta Zero των 7,5 και 12 τόνων, τα οποία θα εμπλουτίσουν την ηλεκτρική γκάμα της Volta Trucks που έχει λανσάρει ήδη το φορτηγό μεικτού βάρους 16 τόνων.

Νέα ηλεκτρικά 7,5 & 12 τόνων από τη Volta Trucks

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού Volta Zero των 16 τόνων και η Volta Trucks κατασκευάζει ήδη τις μικρότερες εκδοχές μεικτού βάρους 7,5 και 12 τόνων, ώστε να είναι έτοιμη να τις βγάλει στους δρόμους για δοκιμές εντός του 2023.

Ιδιαίτερα φιλόδοξο είναι το πλάνο ηλεκτροδότησης που ετοιμάζει η Scania για τη γκάμα της εντός 5ετίας.

Διπλασιάζεται η αυτονομία των ηλεκτρικών Scania

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021

Πράγματα και θαύματα σχεδιάζει να κάνει έως το 2025 η Scania στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των βαρέων οχημάτων, διαθέτοντας στη γκάμα της φορτηγά αυτονομίας 500 χλμ., άλλα που θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους σε 45 λεπτά ή να μεταφέρουν ξυλεία συνολικού βάρους 80 τόνων. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα φ

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη (στη Γαλλία, συγκεκριμένα), ένα αυτόνομο λεωφορείο δίχως οδηγό, μοιράζεται τον δρόμο με άλλους χρήστες.

Το πρώτο αυτόνομο λεωφορείο της Ευρώπης

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021

Το πρώτο αυτόνομο λεωφορείο της Ευρώπης που κινείται σε δημόσιους δρόμους -χωρίς την παρουσία οδηγού- είναι γεγονός! Πρόκειται για το μεταφοράς 12 επιβατών, πλήρως ηλεκτρικό mini-bus της EasyMile, το οποίο δοκιμάζεται στην Τουλούζη της Γαλλίας.

14.700 μονάδες του Volta Zero προτίθεται να αποκτήσει η DB Schenker, με τη συμφωνία να αποτελεί τη μεγαλύτερη προ-παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Η ηγέτιδα εταιρεία logistics, DB Schenker, προχώρησε στην προ-παραγγελία 1.470 μονάδων του ηλεκτρικού Volta Zero, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη έως σήμερα εμπορική συμφωνία της Ευρώπης, σε ό,τι έχει να κάνει με τα φορτηγά μηδενικών ρύπων.

Η μελέτη «Διανομές με φορτηγά μπαταρίας: Εφαρμοσιμότητα 2021» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ως μέρος του πρότζεκτ «ZeroEmissionDeliveries – Βερολίνο» απεικονίζει τις μεγάλες δυνατότητες των ηλεκτρικ

Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι το παρόν και το μέλλον

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα ανέδειξε το πόσο εφικτό είναι να αναλάβουν ήδη από σήμερα τις αστικές διανομές τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, υπογραμμίζοντας και τα οικονομικά οφέλη για τις εταιρείες που θα μετασχηματίζουν του στόλους τους. Την ίδια στιγμή, αποτύπωσε τις τάσεις και τις προοπτικές για όλ