Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

νέα μοντέλα-βαριά

Αυτή είναι η 1η εικόνα του νέου DAF XD, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και ακολούθως θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τον Σεπτέμβριο το νέο DAF XD

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Μετά τα XF, XG και XG⁺, η DAF ετοιμάζεται να λανσάρει το 4ο «New Generation» μοντέλο της, τον «μικρό αδελφό» DAF XD -που ταυτόχρονα είναι και ο «μεγάλος αδελφός» του DAF CF- που υπόσχεται να εισάγει premium χαρακτηριστικά στον κλάδο των φορτηγών διανομών.

Η Daimler Truck κατασκεύασε ένα ακόμα fuel-cell πρωτότυπο φορτηγό, για να δοκιμάσει τα φορτηγά που λειτουργούν με υγρό υδρογόνο.

Νέο πρωτότυπο η Daimler Truck με υγρό υδρογόνο

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη «συνέταιρο» στις κυψέλες καυσίμου, Volvo, η Mercedes-Benz ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα νέο πρωτότυπο, βαρύ φορτηγό που κινείται με υγρό υδρογόνο, το οποίο στοχεύει στο 2ο μισό της 10ετίας που θα λανσαριστεί, να εμφανίζει μία αυτονομία της τάξης των 1.000 χλμ.

Αυτή είναι η 1η προωθητική εικόνα του πρωτότυπου eActros LongHaul της Mercedes-Benz Trucks, που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της έκθεσης IAA Transportation 2022.

Τον Σεπτέμβριο το πρωτότυπο eActros LongHaul

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022

Μια 1η γεύση του eActros LongHaul μας δίνει η Mercedes-Benz Trucks, πριν την επίσημη παρουσίαση του Σεπτεμβρίου, με το νέο ηλεκτρικό φορτηγό των 40 τόνων να αναμένεται στις αγορές το 2024, υποσχόμενο αυτονομία 500 χλμ. και δυνατότητα φόρτισης σε 30 λεπτά.

Προς τα τέλη της 10ετίας, η Volvo Trucks θα λανσάρει βαρέα φορτηγά που θα φέρουν κυψέλες καυσίμου, οι οποίες θα παράγονται σε συνεργασία με την Daimler Truck.

Βαρέα Volvo υδρογόνου για αυτονομία 1.000 χλμ. (+vids)

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

Η Volvo Trucks θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό εξελίσσει παράλληλα και βαρέα οχήματα που θα φέρουν κυψέλες καυσίμου που θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Daimler Truck και οι οποίες θα προσφέρουν τη δυνατότητα γεμίσματος με υδρογόνο σε 15 λεπτά

Τα τρία πακέτα μπαταριών προσφέρουν 180 kWh ενέργειας, φορτίζουν σε 3,5 ώρες και κινούν τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 kW (268 hp).

Ηλεκτρικό 4x2 απορριμματοφόρο 18 τόνων

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022

Μήπως οι δημοτικές αρχές πριν καν ασχοληθούν με τα ελαφρά οχήματα (ΙΧ και επαγγελματικά) θα έπρεπε να εστιάσουν στην ηλεκτροκίνηση των βαρέων οχημάτων, ώστε να απαλλαγούν από τα ιδιαίτερα ρυπογόνα φορτηγά και λεωφορεία; Δείτε ένα ενδιαφέρον ηλεκτρικό απορριμματοφόρο από τη Μ. Βρετανία.

Η Scania θα προσφέρει νέα ηλεκτρικά φορτηγά για περιφερειακές μεταφορές από το τέλος του 2023.

Scania: Νέα e-trucks για περιφερειακές μεταφορές

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Η Scania προχωρά ένα βήμα παραπέρα ως προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των φορτηγών της, παρουσιάζοντας νέες προτάσεις οχημάτων για χρήση ακόμη και σε υπεραστικές / περιφερειακές διαδρομές, δεδομένου ότι η αυτονομία τους ανέρχεται με άνεση στα 350χλμ.

SWITCH e1 ονομάζεται το νέο 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο που σχεδιάστηκε ειδικά για την Ευρώπη.

Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο ειδικά για την Ευρώπη

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022

Ένας ακόμα νέος «παίκτης» φιλοδοξεί να αποσπάσει κομμάτι από την ευρωπαϊκή πίτα των πωλήσεων ηλεκτρικών λεωφορείων, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή άνοδο. Ας γνωρίσουμε το ολοκαίνουργιο SWITCH e1 που εντυπωσιάζει με τη μορφή και τα χαρακτηριστικά του.

Η Van Hool είναι ο νέος παίκτης στην ανταγωνιστική κατηγορία των ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων.

Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο από τη Van Hool (+vid)

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Με 3 γραμμές κίνησης μηδενικών ρύπων και σε 4 εκδόσεις μήκους 12 έως 24 μέτρων, λανσάρεται η νέα σειρά «Α» αστικών ηλεκτρικών της βέλγικης Van Hool, η οποία μετά από 75 χρόνια πορείας, παραμένει μια οικογενειακή, ανεξάρτητη εταιρεία.

Μετά από 4 χρόνια δοκιμών και πάνω από 1,6 εκ. χιλιόμετρα, λανσάρεται στη Β. Αμερική το πλήρως ηλεκτρικό Freightliner eCascadia.

Νέο ηλεκτρικό φορτηγό η Daimler Truck (+vid)

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Με κοινό DNA με τα eActros και eEconic της Mercedes-Benz, η Daimler Truck λανσάρει στη Β. Αμερική ένα νέο ηλεκτρικό φορτηγό 37 τόνων, το Freightliner eCascadia των έως και 470 ίππων, το οποίο υπόσχεται μέγιστη αυτονομία 370 χλμ. και δυνατότητα φόρτισης σε 1,5 ώρα.

Δυνατότητα δρομολόγιων μήκους 600-800 χλμ. ημερησίως υπόσχεται το ηλεκτρικό φορτηγό νέας γενιάς που εξελίσσει η ΜΑΝ.

Με ημερήσια αυτονομία 600-800 χλμ. το νέο MAN eTruck

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Το ηλεκτρικό φορτηγό νέας γενιάς της ΜΑΝ θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2024, υποσχόμενο ημερήσια αυτονομία 600-800 χλμ., χάρη στις τεχνολογίες υπερταχείας φόρτισης που εξελίσσονται σε συνεργασία με την ΑΒΒ E-mobility.

Στην τελευταία φάση δοκιμών βρίσκεται το ηλεκτρικό eEconic της Mercedes-Benz, προκειμένου να εκκινήσει η παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eEconic

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Στην αποκομιδή απορριμμάτων της Φρανκφούρτης δοκιμάζεται το μεικτού βάρους 27 τόνων eEconic, με το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes-Benz να βρίσκεται σχεδόν στην τελική του μορφή και να ετοιμάζεται να λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι, φέροντας μπαταρίες 336 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης ισχύος 5

Το νέο, ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitaro Range Extender θα διαθέτει κυψέλες καυσίμου της Toyota για επέκταση της αυτονομίας του.

Με κυψέλες καυσίμου Toyota το Mercedes-Benz eCitaro Range Extender

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022

Αυτονομία έως και 400 χλμ. υπόσχεται το νέο υβριδικό λεωφορείο της Mercedes-Benz, το eCitaro Range Extender που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται τόσο από τις μπαταρίες του, όσο και από τις 2ης γενιάς κυψέλες καυσίμου της Toyota, οι οποίες χρησιμοποιούν υδρογόνο.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε για το νέο, ηλεκτρικό FUSO eCanter, το οποίο -στο πλαίσιο των δοκιμών- του έχει διανύσει ήδη πάνω από 1 εκ. χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό FUSO eCanter

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022

Με μεγαλύτερη αυτονομία, υψηλότερη ασφάλεια και ευρύτερη γκάμα εκδόσεων θα λανσαριστεί το νέας γενιάς FUSO eCanter, με το ηλεκτρικό φορτηγό να βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο δοκιμών, στο πλαίσιο των οποίων έχει διανύσει ήδη πάνω από 1 εκ. χιλιόμετρα.