Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Λύστε όλες σας τις απορίες και μάθετε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σε περίπτωση που εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα.

Λύστε όλες σας τις απορίες και μάθετε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σε περίπτωση που εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τρακαρίσματος

(23/3/2022)

Γνωρίζετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας σε περίπτωση τρακαρίσματος; Μήπως έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης από μύθους και ανακρίβειες; Βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι την κρίσιμη στιγμή.

Τράκαρες; Βρες άκρη για να μη βρεις τον μπελά σου!

  • Τι ασφαλίζεις υποχρεωτικά και τι προαιρετικά. Ο ρόλος της Νομικής Προστασίας
  • Τι ισχύει αν τρακάρεις με ανασφάλιστο όχημα
  • Τι θα συμβεί αν ο άλλος οδηγός είναι μεθυσμένος ή δεν έχει δίπλωμα
  • Όλα τα βήματα που ακολουθείς όταν τρακάρεις
 
Βρείτε παρακάτω ορισμένες βασικές πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές, αναφορικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από την κυκλοφορία οχημάτων, η οποία είναι η πιο διαδεδομένη μορφή ασφάλισης στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Υποχρεωτικές - Προαιρετικές καλύψεις

Η ελληνική νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες τροχοφόρων οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών ελκυστήρων κλπ) να ασφαλίζονται για την αστική τους ευθύνη έναντι τρίτων από ατυχήματα που θα προκληθούν από τα οχήματά τους. Δηλαδή ασφαλιζόμαστε υποχρεωτικά για την περίπτωση που θα προκληθεί από υπαιτιότητα μας κάποιο ατύχημα, οπότε η ασφαλιστική μας εταιρεία θα αποζημιώσει τον αναίτιο τρίτο εμπλεκόμενο. Σήμερα, το όριο ευθύνης των ασφαλιστικών εταιρειών ανέρχεται για τις Σωματικές Βλάβες σε 750.000 ευρώ ανά θύμα και για τις Υλικές Ζημιές σε 750.000 ευρώ ανά ατύχημα. Αν τυχόν προκαλέσουμε ατύχημα όπου οι ζημιές υπερβαίνουν τα ανωτέρω ποσά, τότε θα πρέπει να καλύψουμε από την τσέπη μας το επιπλέον ποσό.
 
Όλες οι υπόλοιπες καλύψεις που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες -αν και πολύ χρήσιμες- είναι προαιρετικές. Σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής ζητήσει να αφαιρεθεί κάποια κάλυψη από το συμβόλαιο και ο Πράκτορας ή η Ασφαλιστική Εταιρεία αρνηθούν με τη δικαιολογία ότι προσφέρονται ως «πακέτο», θα πρέπει να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και ίσως θα πρέπει να σκεφθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει εταιρεία.
 
Επιπλέον, οι καταναλωτές οφείλουν να ζητούν αντίγραφο των Γενικών και Ειδικών Όρων του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου, έτσι ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τι τους προσφέρει η κάθε κάλυψη. Έχοντας στα χέρια μας τους Όρους του Συμβολαίου γνωρίζουμε αν οι καλύψεις του Συμβολαίου μας παρέχουν πραγματικό όφελος, ή αν είναι γεμάτες εξαιρέσεις οπότε πληρώνουμε άδικα γι` αυτές.

Νομική προστασία

Η κάλυψη Νομικής Προστασίας λειτουργεί ως εξής: σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο ατύχημα με το όχημά μας και θεωρούμε ότι δεν φταίμε εμείς, η Ασφαλιστική Εταιρεία θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα, προκειμένου να κινηθούμε δικαστικώς και να διεκδικήσουμε την αποζημίωσή μας. Αν συνεργαζόμαστε με κάποιον συγκεκριμένο δικηγόρο, μπορούμε να ζητήσουμε από την Ασφαλιστική μας Εταιρεία να αναλάβει αυτός την υπόθεση. Το συμβόλαιο αναφέρει το όριο κάλυψης, δηλαδή μέχρι ποιο ποσό θα καλύψει η Ασφαλιστική Εταιρεία τα δικαστικά έξοδα.

Συνέχεια του άρθρου >>>