Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

ειδήσεις για βαριά

Σημαντικά αυξημένες είναι οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων (όλων των τύπων) στην Ελλάδα, για το 1ο 4μηνο του 2023.

Συνεχίζεται ακάθεκτη η ανάπτυξη της αγοράς επαγγελματικών

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του σημειώθηκε σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών, φορτηγών αλλά και λεωφορείων, από τις αρχές του έτους η εικόνα της αγοράς είναι άκρως ενθαρρυντική και όλα αναμένεται να εξισορροπηθούν μετά το πέραν της προεκλογικής περιόδου.

Το N-Series EV είναι το 1ο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα στην ιστορία της Isuzu.

Η Isuzu μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023

Παράλληλα με την έναρξη της παραγωγής του νέου N-Series EV, του 1ου ηλεκτρικού φορτηγού της, η Isuzu μας συστήνει και το νέο πρόγραμμα «EVision» που διευκολύνει την παροχή βέλτιστων λύσεων εξηλεκτρισμού των οχημάτων μιας επιχείρησης, με παράλληλη βελτίωση της αποδοτικότητας της.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα ελαστικά των βαρέων οχημάτων, τα μεγέθη και τις διαστάσεις, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, την μέγιστη – ονομαστική ταχύτητα καθώς και τη θέση του άξονα.

Ελαστικά φορτηγών: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023

Όπως για κάθε όχημα έτσι και για τα φορτηγά, η επιλογή του σωστού ελαστικού είναι αρκετά σημαντική, καθώς θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την χρήση που αναμένεται να κάνει, να συμμορφώνεται με τις εκάστοτε νομοθεσίες, τον τύπο του βαρέως οχήματος καθώς και τον άξονα στον οποίο θα τοποθετηθεί. Πάμε

Ο τομέας της ασφάλειας επιβάλλεται να εξελιχθεί σε βασική παράμετρο επιλογής –και- των βαρέων φορτηγών στο άμεσο προσεχές μέλλον, προς όφελος όλων των χρηστών του δρόμου.

Πόσο ασφαλή είναι τα σύγχρονα φορτηγά;

Τρίτη, 2 Μαΐου 2023

Τα φορτηγά άνω των 3,5t. είναι υπεύθυνα για ένα υψηλό ποσοστό θανάτων στο οδικό δίκτυο ωστόσο, η ασφάλεια δεν αποτελούσε ως τώρα μια από τις παραμέτρους επιλογής τους. Τι πρέπει να αλλάξει και κατά πόσο η αγορά είναι διατεθειμένη να… στρέψει το βλέμμα της και κάπου αλλού, εκτός από τη μέγιστη

Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

Το αυτοματοποιημένο λεωφορείο της MAN έπιασε… δουλειά!

Τρίτη, 25 Απριλίου 2023

Μεταξύ άλλων, προτεραιότητα της MAN αποτελεί και η προώθηση της χρήσης αυτόνομης οδήγησης. Στο πλαίσιο αυτό, δοκιμάζει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο σε πραγματικά δρομολόγια στους δρόμους του Μόναχο.

 ΟΣΥ ΑΕ: Τα πρώτα λεωφορεία υδρογόνου στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες

ΟΣΥ ΑΕ: Τα πρώτα λεωφορεία υδρογόνου στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. τα τελευταία 4 χρόνια προχωρά σταθερά σε πλήρη αναδιοργάνωση των υποδομών της και ανανέωση του Στόλου των οχημάτων της. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τα νέα οχήματα, η Εταιρεία πρωτοπορεί μπαίνοντας σε τροχιά δοκιμαστικής λειτουργίας λεωφορείων υδρογόνου, σε κανονικές

Εξαιρετικά ελπιδοφόρα είναι η εικόνα της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών οχημάτων (σε όλες τις κατηγορίες) για το 1ο 3μηνο του 2023!

Εντυπωσιακό 1ο 3μηνο για τις πωλήσεις επαγγελματικών!

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023

Εξαιρετική είναι η… εκκίνηση της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών στην Ελλάδα καθώς αυξήσεις παρατηρούνται στις νέες ταξινομήσεις τόσο των LCVs όσο και των φορτηγών / λεωφορείων. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι η αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών εκδόσεων σε σχέση με το 2022.

Η Daimler Truck AG ανακοίνωσε την εξαγορά της Algolux, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στην εξέλιξη λογισμικού για χρήση σε αυτόνομα κινούμενα οχήματα.

Πλησιάζει περισσότερο στα αυτόνομα φορτηγά «Επιπέδου 4» η Daimler Truck

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξης των μελλοντικών αυτόνομα κινούμενων φορτηγών της (Επίπεδο 4), η Daimler Truck ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Algolux Inc, που εξειδικεύεται στον τομέα της εξέλιξης λογισμικού που είναι σε θέση να… μαθαίνει και να αλληλεπιδρά με εξωγενείς παράγοντες σε π

Αυτή είναι η πρόγευση του νέου ψηφιακού ταμπλό «Smart Dash» της Scania για τον κλάδο των φορτηγών.

Η Scania αλλάζει επίπεδο με τον ψηφιακό «χώρο εργασίας» των οδηγών!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης των φορτηγών και λεωφορείων της μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, η Scania ανακοίνωσε πως εξελίσσει το νέο «Smart Dash», έναν νέο –ψηφιακό- χώρο εργασίας για τον οδηγό, που επιφέρει πολλαπλές τροποποιήσεις σε όλους τους τομείς των μελλοντικών οχημάτων της.

ΕΡΕΥΝΑ: Αργεί ακόμη η απεξάρτηση της ΕΕ από το diesel!

ΕΡΕΥΝΑ: Αργεί ακόμη η απεξάρτηση της ΕΕ από το diesel!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Με το diesel να εξακολουθεί να αποτελεί –μακράν- την πιο δημοφιλή επιλογή για όλους τους τύπους νέων επαγγελματικών οχημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αξίζει να δούμε αν αυξάνονται τα μερίδια των ηλεκτρικών, των υβριδικών και αυτών που κάνουν χρήση εναλλακτικών τύπων καυσίμου, όπως π.χ. το φυσικό

Οι λεπτές κουρτίνες αέρα, τοποθετημένες στο πάνω μέρος της εισόδου στο ψυγείο του οχήματος, είναι η ιδανική λύση.

Αεροκουρτίνες: Η λύση για κάθε ψυκτικό θάλαμο

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Εκτός από ευκολία και ασφάλεια, οι αεροκουρτίνες προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας του ψυκτικού θαλάμου, αποτελώντας την πλέον ενδεδειγμένη λύση στις μεταφορές ευπαθών προϊόντων.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Isuzu N-Series (+vid)

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Isuzu N-Series (+vid)

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της με την ονομασία «Choose Your Future», η Isuzu Motort Limited παρουσίασε τη νέα γενιά φορτηγών της N-Series καθώς και το μεγαλύτερο, F-Series, που θα λανσαριστούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο 2023, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές

Οι Iveco και Plus θα ξεκινήσουν άμεσα τις δοκιμές ενός πρωτότυπου, αυτόνομα κινούμενου, S-Way στους δρόμους της Γερμανίας (αρχικά).

Iveco: Ξεκινούν οι δοκιμές αυτόνομων φορτηγών στην ΕΕ

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Η Iveco, σε συνεργασία με την εταιρεία «Plus», ανακοίνωσε πως μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά τις πρώτες δοκιμές ενός πρωτότυπου, αυτόνομα κινούμενου φορτηγού, στους δρόμους της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συλλογής δεδομένων για την λειτουργία του και την περαιτέρω εξέλιξη νέων σχετικών τεχνολογιών.

Η Nikola δέχθηκε την πρώτη παραγγελία για 100 υδρογονοκίνητα TRE, τα οποία θα αρχίσει να παραδίδει στην ΕΕ μέσα στο 2024.

Nikola TRE FCEV: Έναρξη παραδόσεων στην ΕΕ μέσα στο 2024!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023

Η εταιρεία Nikola ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των πρώτων υδρογονοκίνητων φορτηγών TRE FCEV στην ΕΕ, στο πλαίσιο μιας παραγγελίας 100 οχημάτων από την γερμανική εταιρεία GP Joule, η οποία θα έχει εκπληρωθεί μέχρι το 2025.

Η Iveco ανακηρύχθηκε –προσωρινά- ως η ανάδοχος εταιρεία για την προμήθεια 100 νέων αστικών λεωφορείων με καύσιμο το φυσικό αέριο, τα οποία προορίζονται για τον στόλο του ΟΑΣΑ σε Αθήνα & Θεσσαλον

Από την Iveco τα νέα αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Η Iveco ανακηρύχθηκε ως –προσωρινός- ανάδοχος του διαγωνισμού για τα πρώτα 100 αρθρωτά λεωφορεία με καύσιμο το φυσικό αέριο που αναμένεται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ για τους στόλους των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι συμβαίνει με τους διαγωνισμούς για τα υπόλοιπα οχήματα.

Μερίδια πωλήσεων ανά κατηγορία στα ελαφρά επαγγελματικά. Μέσα στο Νοέμβριο ξεκίνησαν και οι παραδόσεις του νέου Ford Ranger στην ελληνική αγορά!

Οριακή πτώση στις πωλήσεις επαγγελματικών!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023

Με όλα τα –γνωστά- προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών μέσα στο 2022, το -8,87% που καταγράφεται στις νέες ταξινομήσεις για το 11μηνο του 2022 είναι σαφέστατα μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, ειδικά αν συνυπολογιστεί και το +26,67% στις πωλήσεις νέων φορτηγών άνω των 3,5t.!