Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

ειδήσεις για βαριά

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «@CITY», η ΜΑΝ εξελίσσει και δοκιμάζει από το 2017, τις δυνατότητες των αυτόνομων λεωφορείων.

Η ΜΑΝ δοκιμάζει τα αυτόνομα λεωφορεία

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Δεκαπέντε εταιρείες -και ανάμεσά τους η MAN Truck & Bus- δοκιμάζουν από το 2017 τις δυνατότητες της αυτόνομης οδήγησης σε αστικά περιβάλλοντα στο πλαίσιο της γερμανικής πρωτοβουλίας «@CITY», με τη ΜΑΝ να συμμετέχει με λεωφορεία που πραγματοποιούν δρομολόγια δίχως τη συμβολή των οδηγών.

Μερίδια πωλήσεων ανά κατηγορία στα ελαφρά επαγγελματικά. Στο 52,44% οι συνδυασμένες πωλήσεις των Vanettes & των Μεσαίων Vans.

H αγορά επαγγελματικών διατηρεί τον «σφυγμό» της!

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Παρά τις πολλαπλές αρνητικές συγκυρίες στην παγκόσμια οικονομία, η πορεία της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών μέσα στο 5μηνο του 2022 κινείται σε σημαντικά καλύτερους ρυθμούς έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου της Ε.Ε.

Αυτή είναι η 1η εικόνα του νέου DAF XD, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και ακολούθως θα ξεκινήσει η διάθεσή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τον Σεπτέμβριο το νέο DAF XD

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Μετά τα XF, XG και XG⁺, η DAF ετοιμάζεται να λανσάρει το 4ο «New Generation» μοντέλο της, τον «μικρό αδελφό» DAF XD -που ταυτόχρονα είναι και ο «μεγάλος αδελφός» του DAF CF- που υπόσχεται να εισάγει premium χαρακτηριστικά στον κλάδο των φορτηγών διανομών.

Μεγάλη συνεργασία για έναν κολοσσό στους στόλους αυτόνομων φορτηγών, μεταξύ της θυγατρικής της Google, Waymo και της Uber Freight.

Αυτόνομα φορτηγά η Uber με τη βοήθεια της Google (+vid)

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Η ζήτηση για μεταφορές αυξάνει, το ίδιο όμως συμβαίνει και με την έλλειψη σε οδηγούς, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την επιτάχυνση των εξελίξεων γύρω από τα αυτόνομα φορτηγά. Δείτε τι «μαγειρεύει» η Uber Freight στις ΗΠΑ παρέα με τη θυγατρική της Google, Waymo.

Με 220 νέες ταξινομήσεις μέσα στον Απρίλιο, το Fiat Fiorino ήταν –μακράν- το πιο εμπορικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ελλάδα!

Στην κορυφή οι πωλήσεις της Fiat για το 4μηνο!

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022

Χάρη στην εξαιρετική της πορεία μέσα στον Απρίλιο (+117,56% έναντι του 2021), η Fiat Professional έχει καταφέρει να ανέλθει για ακόμη μια φορά στην κορυφή των πωλήσεων στα ελαφρά επαγγελματικά. Στο +44,54% και τα φορτηγά στο 4μηνο!

Μέχρι το τέλος του έτους, 640 Mercedes-Benz Axor θα έχουν μετατραπεί στη Βραζιλία σε αυτόνομα φορτηγά αγροτικών εργασιών.

Το Mercedes-Benz Axor γίνεται αυτόνομο τρακτέρ!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Εκατοντάδες αυτόνομα Mercedes-Benz Axor μαζεύουν από το 2019 ζαχαροκάλαμα στη Βραζιλία, εμφανίζοντας διπλάσια παραγωγικότητα και χαμηλότερα κόστη από τα συμβατικά τρακτέρ, με τον «στρατό» να αναμένεται προσεχώς να διαθέτει 640 «στρατιώτες».

Σημαντικό ορόσημο παραγωγής για την DAF Trucks, χάρη στα νέας γενιάς βαρέα φορτηγά που λάνσαρε πέρυσι.

«Ξεπουλάνε» τα New Generation DAF (+vid)

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2022

«Σαν ζεστό ψωμί» πουλάνε τα «Διεθνή Φορτηγά της Χρονιάς 2022» -τα νέα DAF XF, XG και XG+- η παραγωγή των οποίων έφτασε σε λίγους μόνο μήνες στις 10.000 μονάδες, γεγονός που συνιστά το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην 90ετή ιστορία της ολλανδικής μάρκας.

Χάλυβα χωρίς ορυκτά που κατασκευάζει η σουηδική SSAB με μια εντελώς νέα τεχνολογία, βασισμένη στο υδρογόνο, θα φέρουν προσεχώς τα φορτηγά της Volvo, γεγονός που αποτελεί πρωτιά για την αυτοκινητοβιομη

Volvo τα 1α φορτηγά από χάλυβα χωρίς ορυκτά

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Ένα όχημα δεν αρκεί να μη μολύνει τον πλανήτη κατά τη χρήση του, αλλά χρειάζεται να παράγεται σε εργοστάσια με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως και να φέρει «καθαρά» δομικά υλικά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Volvo γίνεται η 1η αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει φορτηγά κατασκευασμένα από χάλυβα χωρίς

Πρώτη η DHL Supply Chain θα δοκιμάσει στην πράξη το αυτόνομο Volvo VNL σε αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, στο πλαίσιο της καινοτόμου λύσης μεταφοράς από κόμβο σε κόμβο Logistics.

Αυτόνομο Volvo σε διανομές της DHL (+vid)

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτότυπου, αυτόνομου Volvo VNL, η σουηδική εταιρεία συμφώνησε με τον όμιλο DHL να ξεκινήσει τα πιλοτικά δρομολόγια σε αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, δοκιμάζοντας στην πράξη την καινοτόμο λύση αυτόνομης μεταφοράς από κόμβο σε κόμβο Logistics.

Είναι το 2ο πιο εμπορικό ελαφρύ επαγγελματικό της αγοράς από την 2η πιο εμπορική μάρκα για 1ο 3μηνο του 2022. Ποιο είναι;

Μερίδιο 39,5% τα Vanettes στο 1ο 3μηνο!

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022

Τα Vanettes εξακολουθούν να αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα στο 1ο 3μηνο του 2022 ωστόσο οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις ουσιαστικά… τραβάνε πίσω τα δεδομένα της αγοράς η οποία υποχωρεί κατά 17,37% έναντι –εξαιρετικού- 2021.

Το πρόγραμμα ATLAS L4 φιλοδοξεί να εξελίξει αυτόνομα κινούμενα φορτηγά στους δρόμους της Γερμανίας μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Γερμανία: Αυτόνομα φορτηγά έως το 2025

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Μέσω του προγράμματος ATLAS – L4, η Γερμανία φιλοδοξεί να «ρίξει» στους δρόμους τα πρώτα αυτόνομα κινούμενα φορτηγά μέσα στη 10ετία, αρχικά σε δρομολόγια μεταξύ κέντρων logistics, τόσο στο εθνικό όσο και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

To νέο Collision Mitigation System της ZF για αστικά λεωφορεία, μπορεί να ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα, χωρίς να επηρεάσει την ασφάλεια –και- των επιβατών του (όρθιων ή καθήμενων).

Νέο ADAS σύστημα για αστικά λεωφορεία από τη ZF

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Το νέο σύστημα ασφάλειας της ZF αναλαμβάνει να ακινητοποιεί αυτόματα ένα αστικό λεωφορείο σε περίπτωση μετωπικής πρόσκρουσης, χωρίς ωστόσο να θέτει σε κίνδυνο τους επιβάτες του, οι οποίοι ενδεχομένως να χάσουν την ισορροπία τους λόγω της ξαφνικής επιβράδυνσης.

Aκυρος κηρύχθηκε τελικά ο διαγωνισμός για τα 100 υβριδικά αστικά λεωφορεία σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Διατηρείται ο διαγωνισμός για τα υπόλοιπα 650 ηλεκτρικά ή φυσικού αερίου οχήματα.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τα υβριδικά λεωφορεία Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Με σχετική απόφαση του γ.γ Μεταφορών, κ. Ξιφαρά, κηρύχθηκε και τυπικά ως άγονο το μέρος του διαγωνισμού για την προμήθεια του νέου στόλου αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αφορά στην προμήθεια 100 υβριδικών οχημάτων (από τα 770 συνολικά που προβλέπονται).