Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

ειδήσεις για βαριά

Η Nikola δέχθηκε την πρώτη παραγγελία για 100 υδρογονοκίνητα TRE, τα οποία θα αρχίσει να παραδίδει στην ΕΕ μέσα στο 2024.

Nikola TRE FCEV: Έναρξη παραδόσεων στην ΕΕ μέσα στο 2024!

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023

Η εταιρεία Nikola ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των πρώτων υδρογονοκίνητων φορτηγών TRE FCEV στην ΕΕ, στο πλαίσιο μιας παραγγελίας 100 οχημάτων από την γερμανική εταιρεία GP Joule, η οποία θα έχει εκπληρωθεί μέχρι το 2025.

Η Iveco ανακηρύχθηκε –προσωρινά- ως η ανάδοχος εταιρεία για την προμήθεια 100 νέων αστικών λεωφορείων με καύσιμο το φυσικό αέριο, τα οποία προορίζονται για τον στόλο του ΟΑΣΑ σε Αθήνα & Θεσσαλον

Από την Iveco τα νέα αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Η Iveco ανακηρύχθηκε ως –προσωρινός- ανάδοχος του διαγωνισμού για τα πρώτα 100 αρθρωτά λεωφορεία με καύσιμο το φυσικό αέριο που αναμένεται να προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ για τους στόλους των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι συμβαίνει με τους διαγωνισμούς για τα υπόλοιπα οχήματα.

Μερίδια πωλήσεων ανά κατηγορία στα ελαφρά επαγγελματικά. Μέσα στο Νοέμβριο ξεκίνησαν και οι παραδόσεις του νέου Ford Ranger στην ελληνική αγορά!

Οριακή πτώση στις πωλήσεις επαγγελματικών!

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023

Με όλα τα –γνωστά- προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών μέσα στο 2022, το -8,87% που καταγράφεται στις νέες ταξινομήσεις για το 11μηνο του 2022 είναι σαφέστατα μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, ειδικά αν συνυπολογιστεί και το +26,67% στις πωλήσεις νέων φορτηγών άνω των 3,5t.!

Μερίδια πωλήσεων ανά κατηγορία στα ελαφρά επαγγελματικά. Τα Vanettes (44,39%) κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο ενώ ακολουθούν τα Pick-Ups (22,62%).

Παρά τα προβλήματα η αγορά επαγγελματικών αντέχει!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Οι μεγάλες καθυστερήσεις που εξακολουθούν να ισχύουν στις παραδόσεις νέων οχημάτων σε συνδυασμό με τη δύσκολη χρηματοπιστωτική συγκυρία, επηρεάζουν –αλλά στο ελάχιστο- δυνατό και την ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων όπου, οι νέες ταξινομήσεις στα οχήματα έως 3,5t., υποχωρούν κατά 9,45% στο 10μ

Οι λεπτές κουρτίνες αέρα, τοποθετημένες στο πάνω μέρος της εισόδου στο ψυγείο του οχήματος, είναι η ιδανική λύση.

Αεροκουρτίνες: Η λύση για κάθε ψυκτικό θάλαμο

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

Εκτός από ευκολία και ασφάλεια, οι αεροκουρτίνες προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας του ψυκτικού θαλάμου, αποτελώντας την πλέον ενδεδειγμένη λύση στις μεταφορές ευπαθών προϊόντων.

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τον Τεχνικό Έλεγχο των Βαρέων Οχημάτων. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας στο ΚΤΕΟ;

Τα πάντα για το ΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων!

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022

Τι δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε στο ΚΤΕΟ; Τι ισχύει για όλες τις ειδικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων; Ποια είναι τα στάδια του τεχνικού ελέγχου ανά περίσταση; Αυτά και άλλα πολλά στο αφιέρωμά μας για τα ΚΤΕΟ των βαρέων οχημάτων.

Τον δρόμο δείχνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης που ενέτεξε στον στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία σε Ελληνικό - Αργυρούπολη

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης αναβαθμίζει περαιτέρω τη δημοτική του συγκοινωνία, εντάσσοντας στον στόλο πέντε ολοκαίνουργια ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία εμφανίζουν αυτονομία 220 χλμ. και φορτίζουν τις μπαταρίες τους κάνοντας χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Μερίδια πωλήσεων ανά κατηγορία στα ελαφρά επαγγελματικά. Τα Vanettes (45,46%) κατέχουν τη μερίδα του λέοντος ενώ ακολουθούν τα Pick-Ups (23,03%).

Χωρίς αντίπαλο η Fiat Professional στις πωλήσεις 9μηνου!

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022

Τα πολλαπλά προβλήματα σε διεθνές επίπεδο καθώς και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων οχημάτων, επηρεάζουν αισθητά και την ελληνική αγορά επαγγελματικών οχημάτων όπου, μόνο τα φορτηγά άνω των 3,5t. εμφανίζουν αύξηση ενώ, τα ελαφρά επαγγελματικά και τα λεωφορεία υποχωρούν αισθητά έναντι του 9μήνο

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών οχημάτων του πλανήτη, τα τελευταία δύο χρόνια το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών LCVs ανέβηκε από το 1% στο 10%!

Η ηλεκτρική αγορά της Κίνας επηρεάζει τη ζήτηση για πετρέλαιο

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Η μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών οχημάτων του κόσμου, αυτή της Κίνας, εξηλεκτρίζεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς, γεγονός που όλα δείχνουν πως θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις σε ό,τι αφορά στη ζήτηση για το πετρέλαιο κίνησης που καίγεται στις Μεταφορές.

Βιώσιμο περιαστικό λεωφορείο της χρονιάς αναδείχθηκε το Iveco Bus Crossway LE Hybrid CNG.

Αυτά είναι τα 3 «Βιώσιμα Λεωφορεία της Χρονιάς»

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022

Τα τρία βραβεία βιωσιμότητας του διαγωνισμού Sustainable Bus of the Year απονεμήθηκαν στα Karsan e-ATA 12, Iveco Crossway LE Hybrid CNG και Irizar i6S Efficient, που επικράτησαν στις κατηγορίες των αστικών, περιαστικών και τουριστικών λεωφορείων, αντίστοιχα.

Στο ορυχείο Channar που βρίσκεται στην περιοχή Pilbara της Αυστραλίας και το οποίο ανήκει στην εταιρεία Rio Tinto, δοκιμάζονται τα αυτόνομα φορτηγά της Scania.

Αυτόνομα Scania στα ορυχεία (+vid)

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, ειδικά όταν πρόκειται για οχήματα που λειτουργούν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σαν και αυτό ενός ορυχείου, όπου η Scania ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μέλλον…

Το κόστος του diesel έχει ανέλθει από το 45% στο 70% του συνολικού λειτουργικού κόστους ενός φορτηγού πλέον!

ΟΦΑΕ: μέτρα «οξυγόνο» κατά των τιμών του diesel

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων οικονομικής φύσεως που θα στηρίξουν τους Έλληνες μεταφορείς από το δυσβάστακτο πλέον κόστος των καυσίμων ζητά με ανοικτή της επιστολή προς όλους τους κρατικούς φορείς η ΟΦΑΕ, προειδοποιώντας για… τσουνάμι χρεωκοπιών και προβλήματα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα γενικότερα.

Τα νέα Setra ComfortClass και TopClass υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

Κορυφαία τα νέα Setra TopClass & ComfortClass

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022

Η νέα γενιά της σειράς ComfortClass επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία δεκαετιών που διαθέτει η Setra στην κατασκευή κορυφαίων τουριστικών λεωφορείων ενώ, η νέα γενιά της TopClass προωθεί τον κλάδο σε νέα επίπεδα άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.