Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

    Πετράκης ΑΕ. Ασφάλεια στην πράξη!

    14.995 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

    Η εταιρία Petrakis ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια (από τον Νικόλαο Πετράκη) και δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών. Μαζί με τον αδερφό του Θωμά Πετράκη αποτελούν τη δεύτερη γενιά και τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αναλάβει την διοίκηση της εταιρείας. Ο Θωμάς Πετράκης έχει αναλάβει καθήκοντα οικονομικού διευθυντή ενώ ο κύριος Νικόλαος Πετράκης τα καθηκοντα του Operation Director.

    Τι στόλο έχετε; (αριθμός οχημάτων, αυτοκίνητα, μηχανακια); Πόσα LCV και τι μάρκες; Από μια συγκεκριμένη ή διάφορες; 
    Τα οχήματα μας είναι μάρκας Man & Mercedes σε διάφορες κατηγορίες ωφέλιμου φορτίου.


    Είναι ιδιόκτητος στόλος ή leasing; Αν είναι leasing με ποιά εταιρεία συνεργάζεστε;
    Διαθέτουμε 41 ιδιόκτητα οχήματα.

    Έχετε συμπεριλάβει ή υπάρχει σχέδιο επένδυσης στην ηλεκτροκίνηση;
    Ναι είμαστε θετικοί ως προς επένδυση με χρήση ηλεκτροκίνησης εντός κέντρου πόλης με ορίζοντα έναρξης σταδιακής επένδυσης μετά το 2024.  

    Σημαντικότητα και focus που δίνει ο σχεδιασμός της εταιρείας σας ως προς την ασφάλεια; Ασφάλεια στον χώρο εργασίας και κυρίως ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.
    Βασική αρχή της εταιρείας μας είναι η ασφάλεια στην εργασία και στην οδική μεταφορά και για αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε και  επενδύουμε συνεχώς ώστε να τηρούνται αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Οι πιστοποιήσεις μας για τα συγκεκριμένα πεδία είναι οι OXAS 18001 & ISO 39001.

    Ειδική εκπαίδευση που έχουν ή λαμβάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί σας; Π.χ. ειδικά σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης.
    Μέσω πλατφόρμας που διαθέτουμε και αισθητήρες που έχει εγκαταστήσει ο πάροχος της υπηρεσίας στα 41 ιδιόκτητα οχήματα της εταιρείας μας ενημερωνόμαστε live για την οδική συμπεριφορά των οδηγών μας . Τα κριτήρια και οι περιορισμοί που έχουμε προκαθορίσει έχουν σχέση με τα όρια ταχύτητας και την λειτουργία του κινητήρα του κάθε οχήματος. Οργανώνουμε συναντήσεις με τους οδηγούς μας ανά 6 μήνες και συζητάμε τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και τα οποία έχουν σχέση με την Οδηγική συμπεριφορά ξεχωριστά του κάθε οδηγού. Ο πρώτος και βασικός κανόνας της εταιρείας μας είναι η ασφάλεια στην οδήγηση και φροντίζουμε να γίνεται πράξη.

    Αυξήθηκαν τα χιλιόμετρα μεταφορών σας κατα την διάρκεια της πανδημίας, είτε σε ποσοστό/αναλογία, είτε σε πραγματικούς αριθμούς; έχετε στοιχεία;
    Κατά την διάρκεια της πανδημίας δεν είχαμε αύξηση αλλά μείωση των χιλιομέτρων που διένυσαν συνολικά όλα τα οχήματα μας κατά 15%.
     
    Όσον αφορά τα ελαστικά των οχημάτων σας:
     
    Ποια τα κριτήρια επιλογής τους; (π.χ. επιδόσεις ασφάλειας, μέτρα ακινητοποίησης- φρενάρισμα, Brand Name, τιμή, χαρακτηριστικά εξοικονόμησης όπως χιλιομετρική απόδοση, χαμηλότερη αντίσταση τριβής κτλ.)

    Τα κριτήρια επιλογής ελαστικών αρχικά δομούνται με βάση τις επιδόσεις ασφάλειας και ακολούθως από την χιλιομετρική απόδοση.

    Η απόφαση επιλογής τους γίνεται κεντρικά, από το management; Υπάρχει εμπλοκή στην τελική λήψη της απόφασης επιλογής και απο τους επαγγελματίες οδηγούς σας;
    Η επιλογή ελαστικών είναι σταθερή επιλογή συγκεκριμένων 2 brands και προέρχεται από την διοίκηση.

    Κάθε πότε (ή κάθε πόσα χλμ) προχωράτε σε αντικατάσταση τους;
    Γίνονται τακτικοί έλεγχοι από συνεργεία ελαστικών που επισκεπτόμαστε  και τα ελαστικά αντικαθίστανται όταν παρέλθει ο χρόνος χρήσης η τα χιλιόμετρα που προκαθορίζει ο κατασκευαστής του ελαστικού.

    Πως ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες επιλογές (ελαστικών) που πληρούν τα  κριτήρια σας;
    Οι επιλογές μας είναι σταθερές και μπορεί να επηρεαστούν από τον προμηθευτή – έμπορο ελαστικών μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα της προκαθορισμένης επιλογής που έχουμε θέσει αρχικά.
     
    Μεταφορική Πετράκης ΑΕ: Τ: 2105560009-10, www.petrakis-transport.gr,