Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο πρόγραμμα «RIO» της Volkswagen Truck & Bus Group θα λανσαριστεί αρχικά σε όλα τα φορτηγά της MAN Truck & Bus.

«RIO»: Η νέα πρωτοβουλία στον κλάδο των μεταφορών

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας «RIO» που ιδρύθηκε από την Volkswagen Truck & Bus Group, όπου μεταξύ άλλων ανήκουν και οι εταιρείες MAN Truck & Bus και Scania, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου συνδέσμου για όλους τους εκπροσώπους του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ουσιαστικά, το RIO θα λειτουργεί ως μία «κυψέλη» όπου θα συλλέγονται δεδομένα σχετικά με τα οχήματα, τους οδηγούς, τις παραγγελίες, τις παραδόσεις, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα συστήματα διαχείρισης στόλων κ.ο.κ..
Με τη βοήθεια ειδικών αλγόριθμων, το σύστημα θα είναι σε θέση προσφέρει πολύτιμες λύσεις και προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία τόσο της επιχείρησης όσο και των δρομολογίων σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί σημαντικά η αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς του κλάδου.
Ωστόσο, ένα από τα βασικά γνωρίσματα του RIO είναι πως είναι σε θέση να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους οχημάτων, ακόμη και των ανταγωνιστών ενώ μπορεί να ενσωματώσει ακόμη και τα ξεχωριστά συστήματα logistic που ενδεχομένως χρησιμοποιεί μια επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη είναι.
Από την άνοιξη του 2017, όλα τα νέα φορτηγά της MAN Truck & Bus θα εφοδιάζονται με το πρόγραμμα RIO στον βασικό τους εξοπλισμό ενώ, και οι κάτοχοι φορτηγών της Scania θα μπορούν να συνδεθούν χωρίς πρόβλημα σε αυτό το δίκτυο. Αντίστοιχα, εύκολη θα είναι η διαδικασία εφαρμογής του συστήματος και σε όλα τα οχήματα μιας μεταφορικής εταιρείας με μεικτό στόλο οχημάτων.