Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω της υπηρεσίας «TPMS» η Goodyear είναι σε θέση να ανιχνεύει ανά πάσα στιγμή τυχόν προβλήματα στα ελαστικά κάθε φορτηγού ενός στόλου οχημάτων.

Μέσω μιας ειδικής ράμπας, η υπηρεσία «DoR» της Goodyear επιτρέπει την άμεση επόπτευση και ανίχνευση τυχόν προβλημάτων στα ελαστικά ενός οχήματος.

Μέσω της υπηρεσίες «Track & Trace» η Goodyear προσφέρει την καλύτερη επίβλεψη κάθε φορτηγού και του φορτίου του, οπουδήποτε και αν βρίσκεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Goodyear είναι σε θέση να παρακολουθεί και αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά ενός οδηγού συνεχώς, σε 12 διαφορετικές παραμέτρους.

Τι προσφέρουν οι νέες υπηρεσίες «Proactive Solutions»

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Goodyear, στο πλαίσιο του προγράμματος «Proactive Solutions» περιλαμβάνονται ουσιαστικά δύο… κλάδοι υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα:
 
Οι υπηρεσίες «Proactive Tyre»
Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες επιτρέπουν την συνεχή παρακολούθηση της πίεσης, της θερμοκρασίας αλλά και του βάθους των αυλακώσεων του πέλματος, σε κάθε ένα από τα ελαστικά ενός οχήματος ξεχωριστά, μέσω πλήρως αυτοματοποιημένων διαδικασιών.
Οι κυριότερες εξ αυτών είναι οι εξής:

«Tire Pressure Monitoring System» (TPMS)
Το εν λόγω σύστημα περιλαμβάνει έναν ειδικό αισθητήρα «RFID» (Radio Frequency IDentity) σε κάθε έναν τροχό ενός οχήματος μέσω του οποίου είναι δυνατός ο έλεγχος της πίεσης και της θερμοκρασίας ενός ελαστικού ανά πάσα στιγμή. Τα δεδομένα που συλλέγονται αποστέλλονται αυτόματα στο δίκτυο της Goodyear –σε πραγματικό χρόνο- για ανάλυση και κατΆ επέκταση στον διαχειριστή του στόλου, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει ανάλογα το δρομολόγιο του οχήματος και το πρόγραμμα συντήρησης – επισκευής του, κατά το δοκούν.
«Drive-over-Reader» (DoR)
Το σύστημα «DoR» είναι ουσιαστικά μια βάση με πολλαπλούς αισθητήρες, η οποία, όταν ένα όχημα περάσει από πάνω της, είναι σε θέση να ανιχνεύσει τόσο την πίεση του κάθε ελαστικούς ξεχωριστά αλλά και το βάθος των αυλακώσεων στο πέλμα του.
Πέραν των -προφανών- δεδομένων που είναι σε θέση να αποστέλλει άμεσα σχετικά με την κατάσταση του κάθε ελαστικού, το σύστημα «DoR» είναι σε θέση να υπολογίσει με τη βοήθεια ειδικών αλγόριθμων, ακόμη και τη υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του κάθε ελαστικού!
 
Οι υπηρεσίες «Proactive Fleet»
Στην συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών, η Goodyear έχει να επιδείξει τις επιλογές «Driver Behaviour» και «Track & Trace».

«Driver Behaviour»
Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας η Goodyear είναι σε θέση να ελέγχει και να αξιολογεί την συμπεριφορά του κάθε οδηγού ενός στόλου οχημάτων σε 12 διαφορετικές οδηγικές παραμέτρους (επιτάχυνση, επιβράδυνση κ.ο.κ.) και να διαμορφώνει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης (υποδείξεις, συμβουλές κ.ο.κ.), προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος χειρισμού του οχήματος. Φυσικά, απώτερος στόχος παραμένει πάντοτε η μείωση της φθοράς των ελαστικών και των επιμέρους μηχανικών τμημάτων του οχήματος καθώς και η μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, παντού και πάντα.
Μέσω των συγκεκριμένων διαδικασιών, είναι ικανή η εξοικονόμηση έως και 300 ευρώ/ όχημα σε μηνιαία βάση, από τα κόστη σε καύσιμο.
«Track & Trace»
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ένα σύστημα εντοπισμού θέσεως του οχήματος που επιτρέπει στους υπεύθυνους, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε ένα φορτηγό και πως μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα δρομολόγια του.
Παράλληλα, αποτρέπει το ενδεχόμενο κλοπής (οχήματος ή φορτίου).
 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ