Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προληπτική διαχείριση στόλου οχημάτων

4.460 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2016)

Μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στην κατασκευή ελαστικών –και- για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, η Goodyear, παρουσίασε μια νέα δέσμη υπηρεσιών με την ονομασία «Proactive Solution».

Σύμφωνα με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της Goodyear Tire & Rubber Company, στο άμεσο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η διάθεση ενός νέου πακέτου υπηρεσιών με την ονομασία «Proactive Solutions» που στόχο έχει να προσφέρει τους υπεύθυνους διαχείρισης εταιρικών στόλων οχημάτων, η δυνατότητα έγκαιρης ανίχνευσης και επίλυσης πάσης φύσεως προβλημάτων που σχετίζονται με τα ελαστικά των οχημάτων τους, πριν ακόμη αυτά προκύψουν.
Με τη βοήθεια ιδιαίτερα εξελιγμένων αλγόριθμων και της τεράστιας βάσης δεδομένων που η Goodyear είναι σε θέση να αξιολογεί από τη χρήση των ελαστικών της σε πραγματικό χρόνο, οι νέες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην… ομπρέλα «Proactive Solutions», δύνανται να προσφέρουν ένα απόλυτα χρήσιμο «εργαλείο» στους πάσης φύσεως διαχειριστές εταιρικών στόλων οχημάτων, τόσο για τα ελαστικά τους όσο και επιμέρους ζητήματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας.
Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες «Goodyear Proactive Solutions» είναι διαθέσιμες στις αγορές της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας και της Μεγ. Βρετανίας ενώ περισσότερες υπηρεσίες και αγορές αναμένεται να προστεθούν μέσα στο 2017.

Τα οφέλη της νέας υπηρεσίας της Goodyear
Οι νέες «Goodyear Proactive Solutions» είναι σε θέση να παρακολουθούν συνεχώς τη θέση να και την κατάσταση τόσο του οχήματος όσο και του καθενός ελαστικού ξεχωριστά, σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους υπεύθυνους, δεδομένου ότι είναι σε θέση να προβλέψουν π.χ. πότε κάποιο ελαστικό ενδεχομένως να αντιμετωπίσει πρόβλημα και πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για την επισκευή ή αντικατάσταση του.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Goodyear στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κ. Michel Rzonzef, ο οποίος τόνισε σχετικά πως: «… Είμαστε αντιμέτωποι με μια… μεταμόρφωση των εμπορευματικών οδικών μεταφορών. Στην νέα, ψηφιακή εποχή και οικονομία, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι καταναλωτές περιμένουν τις διανομές να είναι γρηγορότερες, πιο οικονομικές και πιο ευέλικτες. Για τον λόγο αυτό, η βιομηχανία γίνεται ολοένα και πιο αυτοματοποιημένη και αναδιοργανώνεται.
Οι υπηρεσίες Goodyear Proactive Solutions προσφέρουν στους διαχειριστές στόλων οχημάτων μια φιλική στον χρήση λύση που τους επιτρέπει να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να βελτιώσουν τους χρόνους παράδοσης, την αποδοτικότητα και την εύρυθμη λειτουργία γενικότερα, των οχημάτων τους».
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπηρεσίες διαχείρισης στόλων οχημάτων που η Goodyear έχει σχεδιάσει και αναπτύξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας σε συνεργασία με τους πελάτες της, έχουν επιφέρει μεταξύ άλλων:
- Αποφυγή του 75% των ακινητοποιήσεων φορτηγών λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τα ελαστικά.
- Μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της μείωσης του κόστους σε καύσιμο κατά 300 ευρώ ανά όχημα ανά μήνα
- Μείωση του κόστους επισκευής ελαστικών έως και κατά 70%
- Μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου κατά 10%.