Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Αυτό θα είναι το νέο Volkswagen Crafter.

Αυτό θα είναι το νέο Volkswagen Crafter.

Βελτιώσεις για το επιτυχημένο Crafter της Volkswagen

Βελτιώσεις για το επιτυχημένο Crafter της Volkswagen

  • Αυτό θα είναι το νέο Volkswagen Crafter.
  • Βελτιώσεις για το επιτυχημένο Crafter της Volkswagen
  • Βελτιώσεις για το επιτυχημένο Crafter της Volkswagen

Βελτιώσεις για το επιτυχημένο Crafter της Volkswagen

20.018 Επισκέψεις στο άρθρο

- Αναβαθμίσεις στην τεχνολογία, με οθόνη 10,3 και 12,9 ιντσών.
- Για πρώτη φορά στον στάνταρ εξοπλισμό νέα ψηφιακά όργανα
- Με πετρελαιοκινητήρες 140, 163 και 177 αλόγων
- Για προπαραγγελία στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2024.

Αναβαθμίσεις στην τεχνολογία, με οθόνη 10,3 και 12,9 ιντσών

Το καινούργιο Volkswagen Crafter δέχεται αναβαθμίσεις κυρίως τεχνολογικής φύσεως. Οι οθόνες του αυξάνονται σε 10,3 και 12,9 ιντσών, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται στον βασικό εξοπλισμό οθόνη η οποία ενσωματώνει τα ψηφιακά όργανα. Θα διατίθεται με πληθώρα πετρελαιοκινητήρων από 140 έως 177 άλογα, θα διατεθεί με κίνηση είτε εμπρός, είτε πίσω είτε με μόνιμη τετρακίνηση. Θα έχει επίσης είτε 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε 8τάχυτο αυτόματο. Θα έρθει στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2024.

Το Volkswagen Crafter βρίσκεται στην 2η γενιά του, έχοντας πουλήσει πάνω από 354.000 οχήματα και η Volkswagen παρουσιάζει «τεχνικές αναβαθμίσεις» για να ισχυροποιήσει την θέση του στον τομέα των μεγάλων Vans. Οι αναβαθμίσεις καλύπτουν μεγάλο εύρος των λειτουργιών του οχήματος.
 
Η κυριότερη αναβάθμιση εντοπίζεται στο εσωτερικό του Crafter και είναι οι νέες οθόνες. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει μια νέα κεντρική οθόνη με διαγώνιο 10,3 ίντσες, ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί σε 12,9 ιντσών. Το λογισμικό διαθέτει βελτιωμένα γραφικά, με την οθόνη να χωρίζεται σε 2 ξεκάθαρες μπάρες αφής και την αρχική οθόνη. Στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχουν κουμπιά άμεσης πρόσβασης στην αρχική οθόνη, καθώς και στις βασικότερες παραμέτρους του οχήματος, κάνοντας το όχημα ευκολότερο στη χρήση, σύμφωνα με την Volkswagen.
 

Για πρώτη φορά στον στάνταρ εξοπλισμό νέα ψηφιακά όργανα

Το Digital Cockpit είναι τα ψηφιακά όργανα της Volkswagen, τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στον βασικό εξοπλισμό του νέου Crafter. Το τιμόνι έχει επίσης ανασχεδιασμένα κουμπιά λειτουργιών και, ανάμεσά τους, βρίσκεται και το κουμπί «View», το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγξει τις παραμέτρους που θα εμφανίζονται στο καντράν και να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του. Πέρα από τις «κλασσικές» επιλογές (ταχύτητα οχήματος, στροφές κινητήρα, εμβέλεια, κτλ), το νέο καντράν θα μπορεί να δείξει και πληροφορίες που αφορούν το σύστημα πλοήγησης, την μουσική, το τηλέφωνο και άλλα.
 
Στον νέο εξοπλισμό προστίθεται και ένα ηλεκτρικό χειρόφρενο στην θέση του χειροκίνητου, ελευθερώνοντας χώρο στην καμπίνα και επιτρέποντας στο κάθισμα του οδηγού να γυρίσει με ευκολία 180 μοίρες (σε μετατροπές αυτοκινούμενων). Ο επιλογέας ταχυτήτων στα αυτόματα κιβώτια βρίσκεται πλέον στην κολώνα του τιμονιού, όπως και του ID. Buzz. Στα χειροκίνητα, ο λεβιές παραμένει στο κέντρο, ενώ μετατρέπεται σε χώρο για ποτηροθήκες στα αυτόματα κιβώτια.
 
Στον εξοπλισμό προστίθενται και συστήματα υποβοήθησης, όπως σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας που προειδοποιεί τον οδηγό για ανθρώπους ή οχήματα που βρίσκονται στην νεκρή γωνία σε ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα. Φυσικά στον εξοπλισμό διατίθενται και συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, διατήρησης λωρίδας, ανίχνευσης πινακίδων και ορίων ταχύτητας. Στον εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα αποφυγής κινδύνων, στο οποίο το όχημα αν ανιχνεύσει κίνδυνο (πχ ακινητοποιημένα αυτοκίνητα), φρενάρει αυτόματα και μετακινείται στο άκρο του δρόμου, όπου και ακινητοποιείται.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Με πετρελαιοκινητήρες 140, 163 και 177 αλόγων

Το νέο Crafter θα διατηρήσει το ίδιο μηχανικό σύνολο, με πετρελαιοκινητήρες 140, 163 και 177 αλόγων, ενώ θα μπορεί να αγοραστεί με κίνηση στους εμπρός τροχούς, στους πίσω τροχούς, αλλά και με τετρακίνηση. Στην γκάμα κιβωτίων εντοπίζουμε το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, μαζί με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για τις εκδόσεις με πίσω κίνηση. Θα διατεθεί επίσης σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες αμαξώματος, με δύο μεταξόνια (3,69 και 4,49 μέτρα) και συνολικά μήκη από 6 έως 7,4 μέτρα.
 

Για προπαραγγελία στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2024

Ο στόχος για την Volkswagen είναι να βάλει σε θέση προτεραιότητας την Ευρώπη για το αναβαθμισμένο Crafter. Η προπώλησή του αναμένεται να ξεκινήσει στην Γηραιά Ήπειρο τον Απρίλιο του 2024, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Αφρικής αλλά και της Νότιας Αμερικής.