Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Top & Flop: Ποια Μικρά Vans είναι τα πιο ασφαλή

Top & Flop: Ποια Μικρά Vans είναι τα πιο ασφαλή

55.431 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τα συστήματα «ADAS» γίνονται υποχρεωτικά από τον Ιούλιο. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά;
- Top με επίδοση 93% το νέο Ford Transit Courier
- Premium & «Πλατινένιο» το νέο Mercedes-Benz Citan
- Στο Τοp3 το VW ID Buzz Cargo με 83%

Τα συστήματα «ADAS» γίνονται υποχρεωτικά από τον Ιούλιο. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά;

Ο διεθνής οργανισμός Euro NCAP συνεχίζει & εντείνει τις πιέσεις του προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοινώνοντας τα νέα αποτελέσματα δοκιμών των συστημάτων «ADAS» (Advanced Driver Assistance Systems) στα ελαφρά επαγγελματικά. Τα εν λόγω συστήματα έχουν αποδειχθεί πως μειώνουν δραστικά την περίπτωση σύγκρουσης ενός οχήματος (με ακίνητα εμπόδια, άλλα οχήματα, πεζούς κ.ά.). Για τον λόγο αυτό εξάλλου, με βάση τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, αρκετά από αυτά θα είναι πλέον υποχρεωτικά σε όλα τα νέα Vans που ταξινομούνται από τον Ιούλιο του 2024. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί πως όταν ένα Van εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα, τόσο οι υλικές ζημιές όσο και οι τραυματισμοί/θάνατοι είναι σημαντικά αυξημένοι.
 

Top με επίδοση 93% το νέο Ford Transit Courier

Εφοδιασμένο με μια πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, που στην πλειοψηφία τους λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο στις δοκιμές του Euro NCAP, το Ford Transit Courier είναι πλέον το Van με το υψηλότερο δείκτη ενεργητικής ασφάλειας στην ΕΕ, αποσπώντας την «Πλατινένια» βαθμίδα αξιολόγησης με ποσοστό 93%.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Premium & «Πλατινένιο» το νέο Mercedes-Benz Citan

Ως εξαιρετική κρίνεται και η επίδοση του ανανεωμένο Citan καθώς στις νέες δοκιμές του Euro NCAP απέσπασε επίσης την «Πλατινένια» βαθμίδα αξιολόγησης με επίδοση 87% και είναι πλέον το 2ο πιο «ασφαλές» Van της αγοράς.
 

Στο Top3 το VW ID Buzz Cargo με 83%

Στις νέες δοκιμές του Euro NCAP συμμετείχαν και δύο μοντέλα της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, με το ID Buzz Cargo να τα καταφέρνει περίφημα («Πλατινένιο» με επίδοση 83%) και το Caddy Cargo να αποσπά 68% και την «Χρυσή» βαθμίδα.
 

Σελίδα 2Ford Transit Courier: Πλατινένιο με συνολική βαθμολογία 93%
Σελίδα 3Mercedes-Benz Citan: Πλατινένιο με συνολική βαθμολογία 87%
Σελίδα 4VW ID Buzz Cargo: Πλατινένιο με συνολική βαθμολογία 83%