Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ένα δημόσιο σημείο φόρτισης ανά 2,5 ηλεκτρικά οχήματα!

Ένα δημόσιο σημείο φόρτισης ανά 2,5 ηλεκτρικά οχήματα!

4.449 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)

- Στα 5.566 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκ των οποίων 937 στα νησιά
- ¶νοδος 3,4 % των ταξινομήσεων BEV & PHEV μέσα στο 2023
- Στις 13.578 υπολογίζονται οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων σήμερα

Στα 5.566 τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εκ των οποίων 937 στα νησιά

Με τα ηλεκτρικά οχήματα να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, η αύξηση των δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης, δεν προκαλεί την παραμικρή απορία. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης πρακτικά και επαγγελματικά, καθώς υπολογίζεται πως 5.566 δημόσιοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης λειτουργούν σήμερα στη χώρα, από τις οποίες οι 937 βρίσκονται στα νησιά.
Τα εν λόγω σημεία φόρτισης εντοπίζονται σε κομβικά σημεία ενδιαφέροντος όπως λιμάνια, αεροδρόμια, πάρκινγκ και αυτοκινητόδρομους, καθώς και σε αστικές και περιαστικές περιοχές.

¶νοδος 3,4 % των ταξινομήσεων BEV & PHEV μέσα στο 2023

Οι ταξινομήσεις σε αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά μέσα στο 2023 άγγιξαν ένα ποσοστό της τάξεως του 11,3 % στο μερίδιο αγοράς, μια άνοδος 3,4 % σε σχέση με το 2022. Μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής, λοιπόν, πέρα από το κομμάτι της περιβαλλοντικής συνείδησης, οφείλεται προφανώς και στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο εκτός από ηλεκτρικά οχήματα επιδοτεί και φορτιστές για ιδιωτική χρήση είτε σε οικίες είτε σε επιχειρήσεις.
Αντίστοιχη επιδότηση, ωστόσο, υφίσταται και στο κομμάτι της εγκατάστασης δημόσιων σημείων επαναφόρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό να ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Φορτίζω Παντού». Την ίδια ώρα, στο Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 59 Φορείς Εκμετάλλευσης Υποδομών Φόρτισης και 29 Πάροχοι Υπηρεσιών Ηλεκτροκίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στις 13.578 υπολογίζονται οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων σήμερα

Το ότι μέσα στην τελευταία πενταετία έχει καταγραφεί μια άνοδος στα προσβάσιμα δημοσίως σημεία φόρτισης, που από τα 70 το 2019 φτάσαμε στα 5.566 σήμερα δεν είναι τυχαίο. 'Αλλωστε οι αντίστοιχες ταξινομήσεις από το 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2024, με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Εμπόρων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, καταδεικνύουν πως οι ταξινομήσεις των καθαρά ηλεκτρικών οχημάτων έχουν φτάσει πλέον στις 13.578, πράγμα που συνεπάγεται πως η αναλογία είναι ένα σημείο επαναφόρτισης για κάθε 2,5 ηλεκτρικά οχήματα.