Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
ΕΕ: Ξεκινά την προώθηση υδρογόνου για τα βαρέα οχήματα

ΕΕ: Ξεκινά την προώθηση υδρογόνου για τα βαρέα οχήματα

7.302 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2024)

Η IRU, μαζί με τα μέλη της FIAP (Ιταλία) και UNTRR (Ρουμανία), καθώς και το Αυστριακό Οικονομικό Επιμελητήριο (μέσω της AISO, μέλους της IRU), έχουν ενταχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα οχημάτων μηδενικών εκπομπών της ΕΕ, το H2Accelerate TRUCKS.

Το εμβληματικό έργο της ΕΕ για φορτηγά υδρογόνου ξεκινά στις Βρυξέλλες

Το έργο H2Accelerate TRUCKS αποτελεί μία ένωση από παραγωγούς υδρογόνου, χειριστές υποδομών και κατασκευαστές οχημάτων, χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ για την ανάπτυξη φορτηγών υδρογόνου. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοκιμαστούν 150 βαρέα οχήματα υδρογόνου στους κύριους διαδρόμους βορρά-νότου που συνδέουν τη Σκανδιναβία με την Ιταλία. Η IRU φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση του H2Accelerate TRUCKS στις Βρυξέλλες.
 

Συνεργασία Daimler Truck, Everfuel, Volvo, Iveco Group, Shell & TotalEnergies

Η Διευθύντρια Συνηγορίας της ΕΕ της IRU Raluca Marian δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα έργο που υλοποιεί συγκεκριμένη έρευνα στις οδικές μεταφορές. Θα είναι μια πραγματική δοκιμή για το υδρογόνο: 150 φορτηγά με υδρογόνο θα κινούνται σε δρόμους από τη Σκανδιναβία προς την Ιταλία». Οι συνεργάτες του έργου – μέλη της Daimler Truck, Everfuel, Volvo και IRU, Iveco Group, Shell και TotalEnergies – συνεργάζονται για να επιτρέψουν τη χρήση υδρογόνου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές εμπορευμάτων μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ευρώπη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Δημιουργία 8 σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου βαρέως τύπου

Η συνεργασία H2Accelerate εξασφάλισε επίσης χρηματοδότηση για την εγκατάσταση οκτώ σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου βαρέως τύπου μέσω του χρηματοδοτικού μέσου της ΕΕ «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).Ο κλάδος απαιτεί ένα πυκνό δίκτυο φόρτισης και ανεφοδιασμού καυσίμων στην ΕΕ για την απαλλαγή από τον άνθρακα, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες και το εμπόριο στην ΕΕ και πέρα από αυτήν.

Η σημασία των νομοθετικών φακέλων όπως ο κανονισμός για την υποδομή εναλλακτικών καυσίμων (AFIR) και τα πρότυπα CO₂ για βαρέα επαγγελματικά οχήματα θα είναι καθοριστική για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων μηδενικών εκπομπών.