Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μην αφήσεις τα κέρδη σου να εξατμιστούν!

18.790 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2017)

Επιλέγοντας το κατάλληλο επαγγελματικό όχημα, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι η ενδεδειγμένη λύση δαπάνης, προκειμένου να μην καταλήξουν στην… εφορία τα κέρδη μιας επιχείρησης.

Δυστυχώς λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους την καθημερινότητα όλων των κατοίκων της χώρας, η επιχειρηματικότητα δυσχεραίνεται σημαντικά, με τις διάφορες επιχειρήσεις να πασχίζουν πλέον, όχι τόσο να αναπτυχθούν ή έστω να παραμείνουν ανταγωνιστικές, όσο να παραμείνουν εν λειτουργία!
Με αυτό το δεδομένο, σκέψεις και πρωτοβουλίες που ενδεχομένως να καλύψουν τις απαιτήσεις ενός ελεύθερου επαγγελματία ή μιας επιχείρησης, όπως για παράδειγμα, η απόκτηση ενός νέου επαγγελματικού οχήματος ή η αντικατάσταση του υπάρχοντος που πλέον δεν ανταποκρίνεται λόγω παλαιότητας ή αυξημένων απαιτήσεων, φαντάζουν ως πολυτέλεια καθώς, προέχουν άλλα σημαντικότερα προβλήματα «επιβίωσης»…
Ωστόσο, αυτή είναι μια… ανάγνωση της κατάστασης καθώς, ως… είθισται, στο τέλος κάθε φορολογικού έτους, υπάρχει ο κίνδυνος για κάθε επιχείρηση, αντί η προσπάθεια όλης της χρονιάς να κλείσει με θετικό πρόσημο (βλέπε λογιστικά κέρδη), το κεφάλαιο αυτό να… καταλήξει στα Δημόσια Ταμεία μέσω των υφιστάμενων –υψηλών- φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών.
Μια λύση για να αποφευχθεί αυτό, θα μπορούσε να είναι η χρήση μέρους των κερδών για επενδυτικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα, την απόκτηση ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος.
Με την αναγκαία λογιστική καθοδήγηση, λόγω τόσο των ιδιαιτεροτήτων της εκάστοτε επιχείρησης καθώς και του πλήθους των χρηματοδοτικών συμβάσεων (π.χ. προγράμματα χρηματοδότησης, χρονομεριστική ή λειτουργική μίσθωση – Leasing κ.ο.κ.) που είναι διαθέσιμα στην αγορά, υπάρχει μια σειρά ενεργειών που μια επιχείρηση θα μπορούσε να υλοποιήσει, προκειμένου να κάνει χρήση των κερδών της… προς όφελος της.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, την αποδοτικότητα και την βιωσιμότητα της, ανανεώνοντας ή εμπλουτίζοντας τον μεταφορικό της εξοπλισμό, δηλαδή τον στόλο των εταιρικών της οχημάτων.
Με το σκεπτικό αυτό, στις σελίδες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και στα παρουσιάζουμε ορισμένες εκ των σημαντικότερων προτάσεων της ελληνικής αγοράς ελαφρών επαγγελματικών, σε διάφορες κατηγορίες, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν απόλυτα μια τεράστια γκάμα εφαρμογών.