Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η τεχνολογία γλιτώνει χρόνο και χρήμα.

Η τεχνολογία γλιτώνει χρόνο και χρήμα.

Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν εκ βάθρων τις μεταφορές.

Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν εκ βάθρων τις μεταφορές.

  • Η τεχνολογία γλιτώνει χρόνο και χρήμα.
  • Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν εκ βάθρων τις μεταφορές.

Αυτές είναι οι τεχνολογίες που αλλάζουν ριζικά τη βιομηχανία μεταφορών

11.981 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2024)

- Η εξέλιξη των διαδικτυακών τεχνολογιών κάνει πιο απλό τον απομακρυσμένο έλεγχο των παραδόσεων
- Τα αυτόνομα φορτηγά θα μπορούν να λειτουργούν επικουρικά στην οδήγηση (ξεκουράζοντας τον οδηγό)
- Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα «λύσουν χέρια», κάνοντας ευκολότερες τις μεταφορές χρημάτων
- Τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης στόλου θα μπορούν να προγραμματίσουν με αλγόριθμο την πιο γρήγορη και οικονομική διαδρομή

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

Η εξέλιξη των διαδικτυακών τεχνολογιών κάνει πιο απλό τον απομακρυσμένο έλεγχο των παραδόσεων

Η αυτοματοποίηση, το διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της βιομηχανίας μεταφορών. Κάθε εταιρεία αναζητά καινοτόμες λύσεις για να παραμείνει ανταγωνιστική και κερδοφόρα στη σημερινή αγορά, η οποία γίνεται ολοένα και πιο δυναμική.
 
Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν καταστήσει απλούστερη την παρακολούθηση και τον έλεγχο των φορτίων, τη διαχείριση ενός στόλου οχημάτων και τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και λογισμικού για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ικανοποίησης των πελατών. Οι σύγχρονες τεχνολογίες συμβάλλουν επίσης στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και καθιστούν τις μεταφορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Ας δούμε όμως τις βασικές τεχνολογίες που σταδιακά μετασχηματίζουν και διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας μεταφορών.

Τα αυτόνομα φορτηγά θα μπορούν να λειτουργούν επικουρικά στην οδήγηση (ξεκουράζοντας τον οδηγό)

Ο κλάδος των φορτηγών αναγνωρίζει τη σημασία της ασφάλειας των οδηγών. Πολλές εταιρείες επενδύουν σε τεχνολογία αιχμής για τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας των οδηγών φορτηγών. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η ενσωμάτωση συστημάτων περιορισμού των συγκρούσεων. Τα συστήματα περιορισμού συγκρούσεων ενσωματώνουν τεχνολογία ανίχνευσης για την παρακολούθηση αντικειμένων διαφόρων ειδών (από αυτοκίνητα μέχρι πεζούς) και τη λήψη έκτακτων μέτρων (π.χ. φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης).
 
Αν πάμε όμως μερικά «βήματα» πιο μπροστά, τα αυτόνομα φορτηγά αρχίζουν να φέρνουν επανάσταση στον κλάδο. Τα αυτόνομα φορτηγά είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, βελτιστοποίηση διαδρομών και αισθητήρες που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων.
 
Τα αυτοκινούμενα φορτηγά μειώνουν την κόπωση των οδηγών, βελτιώνουν την ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους και μειώνουν τους χρόνους και το κόστος παράδοσης. Τα αυτοκινούμενα φορτηγά μπορούν επίσης να μειώσουν την ανάγκη για την ύπαρξη ανθρώπινου οδηγού, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ασφάλειας και την εξοικονόμηση κόστους. Επιπλέον, τα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο, κάτι που μειώνει την κατανάλωση καυσίμων.


Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν εκ βάθρων τις μεταφορές.

Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν εκ βάθρων τις μεταφορές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα «λύσουν χέρια», κάνοντας ευκολότερες τις μεταφορές χρημάτων

Οι μέθοδοι ηλεκτρονικών πληρωμών ήδη έχουν απλοποιήσει και βελτιστοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία πληρωμών. Αυτές είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία που επιτρέπει άμεσα στις εταιρείες να πραγματοποιούν συναλλαγές, να παρακολουθούν τους φόρους και να παρέχουν οικονομική βοήθεια εν κινήσει.
 
Οι ηλεκτρονικές πληρωμές διευκολύνουν την πρόσβαση στη διαχείριση των ταμειακών ροών, καθώς τείνουν να διακανονίζονται ταχύτερα από τις χάρτινες επιταγές. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές πληρωμές παρέχουν δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και ηλεκτρονικής τήρησης αρχείων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες φορτηγών μεταφορών να βελτιστοποιήσουν τις λογιστικές τους λειτουργίες και να προβλέψουν καλύτερα τα έξοδά τους. Με αυτές τις μεθόδους, η ανάγκη για φυσικές συναλλαγές με μετρητά και χάρτινα τιμολόγια εξαλείφεται ενώ οι ηλεκτρονικές πληρωμές μειώνουν τον κίνδυνο απάτης, καθώς και το συνολικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης στόλου θα μπορούν να προγραμματίσουν με αλγόριθμο την πιο ασφαλή, γρήγορη και οικονομική διαδρομή

Τα συστήματα διαχείρισης στόλου απλοποιούν τη διαχείριση στόλου για τις εταιρείες φορτηγών, διευκολύνοντας την ανάλυση των μετρήσεων και παρέχοντας μεγαλύτερη αλλά και πληρέστερη εικόνα των στόλων φορτηγών και των επιδόσεών τους. Τα συστήματα αυτά συγκεντρώνουν πληροφορίες από συστήματα παρακολούθησης οχημάτων, τα οποία παρακολουθούν την απόδοση κάθε οχήματος, τον αριθμό των διανυθέντων χιλιομέτρων και τις μετρήσεις συντήρησης.
 
Μέσω της παρακολούθησης οχημάτων αλλά και της παρακολούθησης της συμπεριφοράς των οδηγών, είναι δυνατόν να εντοπιστούν και να ελεγχθούν κίνδυνοι, όπως η επικίνδυνη οδήγηση, η υπερβολική ταχύτητα και η επιθετική οδήγηση. Μετρώντας τα δεδομένα απόδοσης από κάθε όχημα του στόλου και βελτιστοποιώντας τις διαδρομές, το λογισμικό διαχείρισης στόλου συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και στη βελτίωση του συνολικού κόστους λειτουργίας ενός στόλου.
 
Τα πιο εξελιγμένα συστήματα διαθέτουν και την λεγόμενη «δυναμική δρομολόγηση». Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία χρησιμοποιεί αλγορίθμους βασισμένους σε δεδομένα για τον προσδιορισμό της βέλτιστης διαδρομής για έναν στόλο οχημάτων με βάση παραμέτρους όπως το κόστος, ο χρόνος, το βάρος, η απόσταση, η ασφάλεια και οι προτιμήσεις των πελατών. Η τεχνολογία δυναμικής δρομολόγησης μπορεί να παρέχει στον οδηγό γρήγορα εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν μπορεί να ακολουθήσει την αρχική διαδρομή, ενώ επιτρέπει στα δίκτυα με μεγάλο όγκο κίνησης να αυτορυθμίζονται και να δρομολογούν την κίνηση κατά μήκος των πιο αποδοτικών διαδρομών, επιταχύνοντας έτσι την παράδοση. Μπορεί, τέλος, να παρέχει τη βέλτιστη διαδρομή προς τον προορισμό σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τους ταχέως μεταβαλλόμενους παράγοντες, όπως η κυκλοφορία και ο καιρός.