Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Vision Van που παρουσιάστηκε στην 66η ΙΑΑ του 2016 αποτέλεσε ουσιαστικά έναν προπομπό της νέας γενιάς του Sprinter.

Μεταξύ των καινοτόμων υπηρεσιών που ενδεχομένως να προσφέρει η Mercedes-Benz μέσω της στρατηγικής «adVAVce» είναι και η χρήση drones ή robots στις μεταφορές.

Ελκυστικός, δυναμικός και τεχνολογικά προηγμένος αναμένεται να είναι ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Sprinter.

Το νέο Sprinter αναμένεται να λανσαριστεί και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις…

… με την ονομασία «eSprinter» από το 2019.

Στο επίκεντρο της πλατφόρμας «adVAnce»

Στις αρχές του 2017, στην Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2017», η Mercedes-Benz αποφάσισε να… ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με την επόμενη μέρα του κλάδου των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.
Το μέλλον, όπως το οραματίζεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων και των μεταφορών γενικότερα, αποκρυσταλλώνεται στην στρατηγική adVANce» που ουσιαστικά αποτελεί μια ολιστική επανεξέταση των υπηρεσιών και των δυνατοτήτων που θα είναι σε θέση να προσφέρουν τα οχήματα της εταιρείας στους ιδιοκτήτες τους στο μέλλον.
Χαρακτηριστικές ήταν και οι σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, κ. Volker Mornhinweg, που ανέφερε πως: Οι εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές ήταν ανέκαθεν, ιδιαίτερα σημαντικές στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Με την νέα εποχή της ψηφιοποίησης και του Διαδικτύου των Συσκευών, είναι πλέον μπροστά σε μια νέα βιομηχανική και οικονομική επανάσταση. Σε μια εποχή που το διαδικτυακό εμπόριο αυξάνει τα μερίδια του με εντυπωσιακούς ρυθμούς, η ανάγκη για υιοθέτηση νέων λύσεων σε ότι αφορά στις μεταφορές είναι απολύτως αναγκαία. Οι… έξυπνες διαδικασίες επικοινωνίας, διασύνδεσης και διαδραστικότητας, είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέους τομείς υπηρεσιών, ευνοούν την ευελιξία των παραδόσεων προς τον τελικό καταναλωτή ενώ την ίδια στιγμή, βελτιώνουν την αποδοτικότητα των μεταφορών γενικότερα».
 
Το πρωτότυπο «Vision Van» και η… επόμενη μέρα για το Sprinter
Κατά τη διάρκεια της 66η ΙΑΑ του Ανοβέρου, μέσα στο φθινόπωρο του 2016, είχε προηγηθεί η παρουσίαση ενός εντυπωσιακού πρωτότυπου «Vision Van» που ουσιαστικά αντικατόπτριζε την μορφή, τις υπηρεσίες και τα οφέλη που θα προσφέρουν τα μελλοντικά επαγγελματικά οχήματα μέσω της… ψηφιοποίησης των μεταφορών σε αστικό περιβάλλον.
Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του πλήρως αυτοματοποιημένου χώρου φόρτωσης, στον οποίο θα μπορούν να ενσωματωθούν ακόμη και αυτόνομα drones ή robots που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά των προϊόντων από το όχημα, απευθείας στην πόρτα του τελικού καταναλωτή.
 
Πλήρης ηλεκτροποίηση της γκάμας
Μέσα στο 2018 αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα οι ηλεκτρικές εκδόσεις «eVito» ενώ, από το 2019 αναμένεται να παρουσιαστούν οι αντίστοιχες –αμιγώς ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις των Sprinter και Citan (σταδιακά). Ο εν λόγω τομέας αποτελεί μια βασική προτεραιότητα για την Mercedes-Benz και για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ μέσα στην επόμενη 2ετία. Μάλιστα, ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα πως, 1.500 περίπου ηλεκτροκίνητα Vito και Sprinter αναμένεται να διατεθούν στον στόλο οχημάτων μεγάλων εταιρειών, όπως π.χ. η Hermes, μέχρι το τέλος του 2020.
 
Μια πρώτη γεύση από το νέο Sprinter
Μέχρι στιγμής, η Mercedes-Benz Vans έχει παρουσιάσει ελάχιστες λεπτομέρειες αναφορικά με τα σαφή τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου Sprinter ωστόσο, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του οχήματος.
Βασικό γνώρισμα του πλήρως ανανεωμένου εσωτερικού διακόσμου του μοντέλου είναι πως, θα διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές αναφορικά με την χρήση για την οποία προορίζεται το Sprinter ενώ, αλλαγές παρατηρούνται στο τιμόνι, την κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί πλέον μια μεγάλη οθόνη αφής χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τις πολλαπλές –πρωτοποριακές- λειτουργίες των συστημάτων πολυμέσων.
Αντίστοιχα, η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις σε ότι αφορά στις δυνατότητες, τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του χώρου φόρτωσης, με βάση πάντα τις εφαρμογές που θα καλείται να καλύψει (μεταφορά επιβατών, δεμάτων, προϊόντων κατάψυξης κ.ο.κ.).

 

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ