Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Αναθεώρηση «χάδι» της Ευρώπης για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Αναθεώρηση «χάδι» της Ευρώπης για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

2.201 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)

- Η αλλαγή παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στις συνθήκες εργασίας των οδηγών τουριστικών πούλμαν
- Στόχος είναι να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, αποφεύγοντας τα φαινόμενα κόπωσης στο τιμόνι

Η αλλαγή παρέχει ευελιξία στη δουλειά των οδηγών τουριστικών πούλμαν

Στην διαπίστωση πως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 561/2006, αναφορικά με τα κατώτατα όρια στα διαλείμματα και τις περιόδους ανάπαυσης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων δεν ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης εργασίας, κατέληξαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ως αποτέλεσμα τούτου, αποφασίστηκε η αναθεώρηση των σχετικών ρυθμίσεων για τους οδηγούς που πραγματοποιούν έκτακτες μεταφορές επιβατών με πούλμαν και λεωφορεία στην Ευρώπη, προκειμένου να υπάρχει μια μεγαλύτερη ευελιξία που να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες της συγκεκριμένης δουλειάς. Μια ευελιξία, η οποία σε ένα βαθμό θα επιτρέπει στον ίδιο τον οδηγό, αναλόγως τις καταστάσεις και την προσωπική του κρίση, να παρεκκλίνει από τις υπάρχουσες διατάξεις που αφορούν στα διαλείμματα για ξεκούραση.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, αποφεύγοντας τα φαινόμενα κόπωσης στο τιμόνι

Με βάση τα νέα δεδομένα, στόχος είναι να αποφευχθούν τα φαινόμενα κόπωσης, αλλά και τυχόν επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, δίνοντας προτεραιότητα φυσικά στην οδική ασφάλεια.
ΚατΆ αυτόν τον τρόπο – και δίχως να μεταβάλλονται τα κατώτατα όρια ανάπαυσης ή τα μέγιστα όρια του χρόνου οδήγησης – εξασφαλίζεται η προστασία αλλά και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες, ενώ στο πλαίσιο αυτό (και για να μην υπάρξουν «καταχρηστικές» περιπτώσεις), οι οδηγοί θα υποχρεούνται να φέρουν καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής τους ένα αντίστοιχο φύλλο πορείας.
Η συγκεκριμένη τροποποίηση εγκρίθηκε στις 12 Απριλίου και αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το διάστημα των 20 ημερών να μεσολαβεί από εκεί και πέρα μέχρι την έναρξη ισχύος της. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »