Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να επέμβει μια τη θέσπιση μιας νέας ντιρεκτίβας σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών αυτοκινητιστών Taxi και των ψηφιακών πλατφόρμων που δραστηριο

Το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να επέμβει μια τη θέσπιση μιας νέας ντιρεκτίβας σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις μεταξύ των επαγγελματιών αυτοκινητιστών Taxi και των ψηφιακών πλατφόρμων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Εξελίξεις στο θέμα με τις ψηφιακές πλατφόρμες Taxi

2.904 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2023)

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (3/2/2023) αποφασίστηκε να δοθεί το… πράσινο φως στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων να επανεξετάσει στις διάφορες «ειδικές» πρακτικές σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις των ψηφιακών πλατφόρμων εύρεσης Taxi με τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) χαιρετίζει την απόφαση

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU), χαιρετίζει την απόφαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (2.3.2023) να εξουσιοδοτήσει την αρμόδια Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ να ελέγξει τις όποιες… σκιώδεις πρακτικές που ακολουθούν οι ψηφιακές πλατφόρμες ευρέσεως Taxi σε ότι αφορά στις σχέσεις με τους εργαζόμενους / επαγγελματίες του κλάδου.
 
Μεταξύ άλλων η IRU αναφέρει πως βασικό μέλημα των αρχών της ΕΕ θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση και παύση των διάφορων πρακτικών που ακολουθούν οι εν λόγω εταιρείες, που αντιτίθενται στις εργασιακές αξίες της ΕΕ αλλά και τα εθνικά συστήματα φορολογίας και κοινωνικής ασφάλισης.
 
Η νέα ντιρεκτίβα που θα προκύψει από τους υπευθύνους της σχετικής επιτροπής της ΕΕ θα έχει ως βασικό στόχο να εξετάσει τις μεθόδους που ακολουθούνται από διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πάντα σε συμφωνία με τα κράτη – μέλη της ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εστιάζονται στην ψηφιακή εργασία για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές του κλάδου.
 
Η επικεφαλής του νομικού τμήματος της IRU σε ότι αφορά στο νομοθετικό έργο της ΕΕ, κ. Raluca Marian, τόνισε σχετικά πως: «… Η συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μια σημαντική νίκη για τους επαγγελματίες οδικούς μεταφορείς καθώς θα μπορέσουν να συνεχίσουν να συνδυάζουν στις δραστηριότητες τους, τις επιτυχημένες παραδοσιακές πρακτικές απασχόλησης, κάνοντας χρήση και των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που τους παρέχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες, πάντα σε πλαίσιο απόλυτου σεβασμού με τα κοινωνικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μοντέλα των κρατών – μελών της
 
ΕΕ. Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε πως το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας δεν πρέπει να καταργηθεί απλά και μόνο λόγω ορισμένων παραβατικών πρακτικών. Αντίθετα, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα πρέπει να υιοθετήσουν τις διατάξεις της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί και μια νίκη για τους επαγγελματίες του κλάδου των Taxi, που για πρώτη φορά έχουν βρεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων σε ότι αφορά στις επιβατικές μεταφορές».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »