Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford Adaptive Steering ενσωματώνεται εξ ολοκλήρου μέσα στο τιμόνι του οχήματος και δεν απαιτεί σημαντικές αλλαγές στα συμβατικά συστήματα.

Αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια σειρά γραναζιών που του επιτρέπουν να μεταβάλλει συνεχώς τη λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης.

Νέο Ford Adaptive Steering

2.015 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2014)

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ford Motor Company, μέσα στο 2015 αναμένεται να παρουσιαστεί μια νέα, επαναστατική τεχνολογία αναφορικά με το σύστημα διεύθυνσης των οχημάτων όλων της τύπων.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Ford Motor Company ανακοίνωσε πως μέσα στο 2015 αναμένεται να παρουσιαστεί μια νέα τεχνολογία που αφορά στο σύστημα διεύθυνσης των οχημάτων όλων των κατηγοριών με την ονομασία «Ford Adaptive Steering».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης που μεταβάλλει την αναλογικά μεταξύ των κινήσεων του οδηγού και της κίνησης των τροχών, δηλαδή με απλά λόγια, καθιστά το τιμόνι πιο «γρήγορο» ή πιο «αργό», ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του οχήματος.

 

Πως λειτουργεί το νέο Ford Adaptive Steering

 Στην ουσία, το Adaptive Steering αποτελείται από έναν «ενεργοποιητή» που περιλαμβάνει μια ηλεκτρική γεννήτρια και ένα σύστημα γραναζιών που του επιτρέπουν να μεταβάλλουν, όπως προαναφέραμε, τη λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης.

Στα συμβατικά οχήματα, το σύστημα διεύθυνσης έχει μια σταθερή λειτουργία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει τις κινήσεις του τιμονιού και των τροχών, σε σχέση με τις κινήσεις του οδηγού και τον έλεγχο του οχήματος.

Το Ford Adaptive Steering ωστόσο, είναι σε θέση να αυξήσει ή να μειώσει συνεχώς την κίνηση των τροχών σε σχέση με τις κινήσεις του οδηγού, ανάλογα πάντα με την ταχύτητα κίνησης του οχήματος.

Σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης, όπως για παράδειγμα οι ελιγμοί κατά τη στάθμευση του οχήματος ή την κίνηση σε ιδιαίτερα περιορισμένους χώρους, το Adaptive Steering αυξάνει το εύρος της κίνησης των εμπρόσθιων τροχών (αριστερά και δεξιά) σε σχέση με την κίνηση του τιμονιού, με αποτέλεσμα να καθιστά το όχημα πιο ευέλικτο. Ουσιαστικά, ο οδηγός δεν χρειάζεται να στρίψει τόσο πολύ το τιμόνι προκειμένου το όχημα να στρίψει «κλειστά».

Κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, το Adaptive Steering βελτιστοποιεί τη λειτουργία και τις «αντιδράσεις» του συστήματος διεύθυνσης, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο ομαλά στις κινήσεις του οδηγού, καθιστώντας το πιο άνετο και ασφαλές ακόμα και σε απότομους ελιγμούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τη Ford Motor Company, το νέο σύστημα Adaptive Steering αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Takata, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας για τον κλάδο της αυτοκίνησης.

Δεδομένου ότι το Ford Adaptive Steering δεν προβλέπει σημαντικές τροποποιήσεις στα υπάρχοντα συστήματα διεύθυνσης, η χρήση του αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων της Ford Motor Company, συμβάλλοντας την σημαντική βελτίωσης της άνεσης που προσφέρουν αλλά και του επιπέδου της ενεργητικής τους ασφάλειας.