Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Δήμος Αθηναίων: Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων 9:00-21:00

Δήμος Αθηναίων: Απαγόρευση φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων 9:00-21:00

2.585 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2022)

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων προτείνει την απαγόρευση των φορτοεκφορτώσεων στην Αθήνα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου.

Απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων μέσα στην ημέρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζήτησε την απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων μέσα στην ημέρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού «εμφράγματος» που δημιουργείται στην Αθήνα από την τροφοδοσία των καταστημάτων, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής. Η απόφαση εγκρίθηκε για να υποβληθεί αίτημα εφαρμογής νέου ωραρίου προς τους αρμόδιους φορείς.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί

Πιο συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες έχει θίξει το σοβαρό πρόβλημα που προκαλείται στη λειτουργία της πόλης από το ισχύον ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, αποφασίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία να προχωρήσει το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, με στόχο την αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00).

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου νέου μέτρου, κανένα φορτηγό δεν θα μπορεί να εισέρχεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων μέσα στην ημέρα, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους κατοίκους και εργαζόμενους του κέντρου και αποκαθιστώντας εν τέλει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
 

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα»

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της πόλης. Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικά προβληματικού ωραρίου, που αποδεδειγμένα δυσκολεύει τη ζωή όλων όσων κινούνται και εργάζονται στα όρια της Αθήνας. Από σήμερα κιόλας, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να απαλειφθούν οι εξαιρέσεις που προκαλούν «εμφράγματα» στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εφαρμοστεί το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων 9 το βράδυ με 9 το πρωί, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες μας θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα βελτιώσει τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε μια κρίσιμη απόφαση, η οποία ευελπιστούμε -με την καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων- να φτάσει σύντομα και στην εφαρμογή της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
 

Ισχύουσα απαγόρευση τροφοδοσίας από τις 07.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους, στην εισήγησή του, ανέφερε ότι η πρόταση για απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφενός καλύπτει και τις απόψεις του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων φορέων, αφετέρου είναι δυνατή και η αστυνόμευση της εφαρμογής του μέτρου.«Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο να δώσουμε μια σημαντική ανάσα στην πόλη» επεσήμανε ο κ. Κορομάντζος.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι σήμερα το ισχύον ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για επιχειρήσεις, υπεραγορές και λοιπά καταστήματα προβλέπει απαγόρευση τροφοδοσίας από τις 07.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. για φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, εντός δακτυλίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε