Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξήλωμα παράνομων πινακίδων με συνοπτικές διαδικασίες

5.565 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Διορία μιας εβδομάδας θα έχουν πλέον οι Δήμοι για την απομάκρυνση των παράνομων υπαίθριων πινακίδων μετά την γνωστοποίηση της σχετικής καταγγελίας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικός, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, οι Δήμοι θα έχουν μια εβδομάδα διορία για την απομάκρυνση των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, από τη στιγμή της γνωστοποίησης της σχετικής καταγγελίας.
Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε επίσης πως οι Δήμοι ενδεχομένως να κληθούν να αναπτύξουν στις ιστοσελίδες τους ηλεκτρονικές εφαρμογές υποβολής καταγγελιών για τους πολίτες.
Το αυστηρό αυτό χρονοδιάγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου με αναλυτικά παραδείγματα των σχετικών απαγορεύσεων που απορρέουν από την κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θέτει τις προϋποθέσεις προβολής υπαίθριων διαφημίσεων, ενισχύοντας τις αρμοδιότητες των Δήμων, που θα μπορούν να απαγορεύσουν ακόμη και πλήρως τέτοιου είδους διαφημίσεις.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί με στόχο την αποκατάσταση του επικίνδυνου για την οδική ασφάλεια προβλήματος που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, απαγορεύονται μεταξύ άλλων –ρητά- οι υπαίθριες διαφημίσεις σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, φωτεινούς σηματοδότες, διαχωριστικές νησίδες, δασικές εκτάσεις και πολιτιστικά μνημεία, ενώ στις στάσεις λεωφορείων, επιτρέπονται μόνο στις οδούς με όριο ταχύτητας μικρότερο των 70 χλμ./ώρα και στην αντίθετη φορά κίνησης των οχημάτων, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή των οδηγών.