Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι «συνεργάτες» του σύγχρονου τεχνίτη

120.836 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2020)

Ανακαλύψτε τα κορυφαία επαγγελματικά οχήματα της ελληνικής αγοράς που ανταποκρίνονται με άνεση στις πολυσύνθετες απαιτήσεις του σύγχρονου κατασκευαστικού κλάδου.

Ως γνωστόν, δεδομένης της απόφασης της Κυβέρνησης για προσωρινή αναστολή όλων των εκθέσεων λόγω πανδημίας, ματαιώθηκε μεταξύ άλλων και η φετινή «Οικοδομή Expo» που είχε προγραμματιστεί για τις 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Η εν λόγω έκθεση αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, παρά την πανδημία που ταλανίζει φέτος τον πλανήτη, η ελληνική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις και εξελίξεις, που κατά γενική ομολογία θα συμβάλλουν στην σημαντική ανάπτυξη του τομέα των κατασκευών μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Μια από τις βασικές παραμέτρους που ωθήσουν την επανεκκίνηση του κλάδου των κατασκευών, έπειτα από μια 10ετία «εσωστρέφειας», δεν είναι άλλο από το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που τίθεται σε ισχύ μέσα στον προσεχή Νοέμβριο. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του προγράμματος αναμένεται να επιδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση 60 χιλιάδων κατοικιών σε ετήσια βάση.
Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε ετήσιο τζίρο, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, της τάξης των 3 δις ευρώ για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με απώτερο στόχο του προγράμματος τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 9,7%.
Παράλληλα, το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να συνδράμει στην υλοποίηση επενδύσεων σε κτιριακές υποδομές, στην στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου καθώς και τους κλάδους εγχώριας παραγωγής στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Επιπρόσθετα, υπολογίζεται πως το εισόδημα των εργαζομένων των προαναφερθέντων κλάδων θα αυξηθεί κατά 3,4 δις ευρώ έως το 2030!
Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη δημιουργία 20.000 και πλέον θέσεων εργασίας ενώ θα δοθεί και προστιθέμενη αξία στο κτιριακό απόθεμα της χώρας μέσω των επενδύσεων ενεργειακής αναβάθμισης άνω των 8 δις ευρώ έως το 2030!
Την ίδια στιγμή, αυξάνονταν μέχρι πρόσφατα (πλέον παρατηρείται στασιμότητα λόγω της πανδημίας), στη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη επικράτεια της χώρας από ευρωπαίους πολίτες, μια παράμετρος που θα επιφέρει βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τόσο για τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και τον τουριμό.
Τέλος, εκτός από τις εξελίξεις σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα της χώρας όπως το Ελληνικό, με βάση τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΙΟΒΕ, προβλέπεται σημαντική αύξηση των νέων οικοδομικών αδειών στη χώρα έως και στις 40.000 μονάδες έως το 2022! Αντίστοιχα, λόγω του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομών» προβλέπεται αύξηση της παραγωγής οικοδομικών προϊόντων κατά 21,5%!
Όλα τα παραπάνω καθιστούν σαφές πως, εκτός απροόπτου, οι επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου και της οικοδομής ειδικότερα, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθούν ανταγωνιστικές σε αυτές τις νέες συνθήκες, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα «εργαλεία» π.χ. σε ότι αφορά στα επαγγελματικά οχήματα που διατηρούν στον στόλο τους.
Στις σελίδες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μια ντουζίνα από τα πιο αποδοτικά ελαφρά επαγγελματικά, από διάφορες κατηγορίες οχημάτων της ελληνικής αγοράς που είναι σε θέση να ανταποκριθούν ποικιλοτρόπως στις ιδιαίτερες και πολυσύνθετες απαιτήσεις του κλάδου των κατασκευών και των τεχνικών επαγγελμάτων.