Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Renault Trucks - 2022: Επιτυχημένη χρονιά με πολλά ρεκόρ

Renault Trucks - 2022: Επιτυχημένη χρονιά με πολλά ρεκόρ

2.211 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2023)

Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε η ευρωπαϊκή αγορά, η Renault Trucks έκλεισε με θετικό πρόσημο τη χρονιά που μας πέρασε με συνολικά 58.967 παραδόσεις και αύξηση κατά 15%.

Συνολικά 58.967 παραδόσεις φορτηγών, αύξηση πωλήσεων κατά 15%

Μία άκρως θετική χρονιά ήταν το 2022 για τη Renault Trucks, όπου κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 15%. Συγκεκριμένα, ο γάλλος κατασκευαστής ενίσχυσε τη θέση του με μερίδιο αγοράς 9,4% στο τμήμα άνω των 16 τόνων, αυξημένο κατά 0,6 μονάδες, φτάνοντας τις συνολικά 58.967 παραδόσεις φορτηγών.
 

Ηγετική θέση και στην κατηγορία των ηλεκτρικών

Σε ότι αφορά την τάση της εποχής, την ηλεκτροκίνηση, η Renault εδραίωσε τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, επιταχύνοντας μερίδιο 24,2% στην κατηγορία των ηλεκτρικών μεσαίων και βαρέων οχημάτων (MHDV). Στη Γαλλία η μάρκα επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση, κατέχοντας το 29,4% της εγχώριας αγοράς στο τομέα των άνω των 16 τόνων και 75% μερίδιο αγοράς για ηλεκτρικά MHDV.
 

Παραγγελίες για ηλεκτρικά φορτηγά από γνωστές εταιρείες και τοπικές αρχές

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω νούμερα, το 2022 ήταν η χρονιά της ηλεκτρικής κινητικότητας για τη Renault, εγκαινιάζοντας μια νέα γραμμή συναρμολόγησης στη Λυών, για την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών μέσης χρήσης, ξεπερνώντας ήδη το ορόσημο των 1.000 φορτηγών. Σε αυτό το επίτευγμα, βοήθησε το γεγονός ότι πολλές εταιρείες μεταφορών και τοπικές αρχές επέλεξαν την Renault Trucks για τα ηλεκτρικά τους οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της XPO στη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε παραγγελία για 100 ηλεκτρικά φορτηγά. Η Βαρκελώνη αγόρασε 73 ηλεκτρικά φορτηγά Renault για συλλογή απορριμμάτων και καθαρισμό δρόμων, η Coca-Cola διαχειρίζεται 30 ηλεκτρικά φορτηγά Renault για παραδόσεις τελευταίου μιλίου στους πελάτες της στο Βέλγιο και η Sepur, έθεσε σε λειτουργία 18 Renault Trucks E-Tech D Wide για τη συλλογή οικιακών απορριμμάτων σε περιοχή του Παρισίου.
 

Renault Trucks E-Tech T: Ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών

Αυτή η τάση πρόκειται να συνεχιστεί το 2023, καθώς η γαλλική φίρμα κατέγραψε περισσότερες από 1.700 παραγγελίες για ηλεκτρικά οχήματα το 2022. Στα τέλη του 2023, ο κατασκευαστής θα ξεκινήσει επίσης την παραγωγή ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών, Renault Trucks E-Tech T για περιφερειακές διανομές και Renault Trucks E-Tech C για αστικές κατασκευές, στο εργοστάσιό της στο Bourg-en-Bresse στη Γαλλία.Σε αυτό το σημείο, να προσθέσουμε πως η Renault Trucks επιδιώκει το 50% των πωλήσεών της να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά μέχρι το 2030.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις