Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Tο νέο Sideguard Assist αναλαμβάνει να ενημερώσει τον οδηγό στην περίπτωση που κάποιο εμπόδιο ενδεχομένως να έρθει σε επαφή με το φορτηγό στην περίπτωση που αυτό αλλάξει κατεύθυνση, π.χ. σε μια στροφή.

Ένα βήμα πριν την… αυτονομία!

Σε ότι αφορά στα συστήματα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς τους και την υποβοήθηση του έργου του οδηγού, οι επετειακές εκδόσεις του Mercedes-Benz Actros ουσιαστικά βρίσκονται ένα βήμα πριν την εποχή της αυτόνομης οδήγησης.
Όπως προαναφέραμε, η Mercedes-Benz Trucks ανέκαθεν είχε φροντίσει να προσφέρει με όλες –ανεξαιρέτως- τις γενιές του Actros τις πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών και η νέα γενιά του δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Ειδικότερα δε στις εν λόγω επετειακές της εκδόσεις, η γερμανική «ναυαρχίδα» κυριολεκτικά κλέβει τις εντυπώσεις. Με τον σχετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα όπως τα Active Brake Assist 4, Proximity Control (σύστημα υποβοήθησης διατήρησης απόστασης), Sideguard Assist (σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης), Lane Assistant (σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας), Attention Assist (σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς του οδηγού) κ.ο.κ., το Actros προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας κάτω από όλες τις συνθήκες.
Πέραν του εξαιρετικού Active Brake Assist που από τα τέλη του 2016 είναι διαθέσιμο στην 4η γενιά του που είναι σε θέση να ανιχνεύει ακόμη και πεζούς, στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (IAA 2016), η Mercedes-Benz Trucks προσφέρει –και- με το Actros το νέο «Sideguard Assist», ένα σύστημα που αναλαμβάνει να ελέγχει συνεχώς τα τεκταινόμενα στις πλευρές του φορτηγού, ειδοποιώντας τον οδηγό άμεσα κατά την πραγματοποίηση ελιγμών (π.χ. στροφή), προκειμένου να αποφύγει τυχόν επαφές με εμπόδια που ενδεχομένως να υπάρχουν εκεί όπως μια κολώνα, ένας δικυκλιστής κ.ο.κ.
 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ