Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Urban e Truck σε μια τριαξονική (6x2) έκδοση ενός φορτηγού αστικών διανομών με μεικτό βάρος έως και 26t.

Σε πρώτη φάση, με τρεις συστοιχίες μπαταριών, η μέγιστη αυτονομία του εν λόγω πρωτότυπου οχήματος ανέρχεται στα 200 χλμ.

Το φορτηγό αστικών διανομών του μέλλοντος

Το πρωτότυπο «Urban e Truck» της Mercedes-Benz είναι ένα φορτηγό αστικών διανομών που βασίζεται στο πλαίσιο ενός 3αξονικού οχήματος (λογικά του Antos), με πολλαπλές ωστόσο τροποποιήσεις σε πολλαπλούς τομείς. 
Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης καθώς, έχει επιλεγεί ένας κινητήριος άξονας με ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς του με μέγιστη απόδοση 125 kW (168 ίπποι περίπου) και ροπή 2 x 500 Nm, που ωστόσο μπορεί να ανέλθει έως και στα 11.000 Nm(με μετατροπέα ροπής).
Η ενέργεια για τους εν λόγω ηλεκτροκινητήρες προέρχεται από τρεις συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 212 kWh, που επαρκούν για την κάλυψη 200 χλμ. 
Αναλόγως φυσικά της χρήσης του οχήματος και της μέγιστης επιθυμητής αυτονομίας του, μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν συστοιχίες μπαταριών. 
Για τη φόρτιση τέλος των εν λόγω μπαταριών, έχει επιλεγεί το πανευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης «CCS» (Combined Charging System) που στην περίπτωση παροχής 100 kW, είναι σε θέση να φορτίσει τις μπαταρίες του Urban e Truck στο 100% σε 2 – 3 ώρες. 
Με βάση τα όσα ανακοινώνει η Mercedes-Benz, η αρμόδιοι φορείς της ΕΕ εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο αύξησης του μέγιστου μεικτού βάρους των φορτηγών με εναλλακτικούς τύπους συστημάτων μετάδοσης της κίνησης κατά 1t., γεγονός που θα επιτρέψει την αύξηση του μεικτού του Urban e Truck από τους 25t. στους 26t. και κατΆ επέκταση, το επιπλέον βάρος του σε σχέση με συμβατικές εκδόσεις φορτηγών με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατά 700 κιλά μόνο (1.700 κιλά επιπλέον στην παρούσα φάση). 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ