Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H έδραση των μπαταριών εντός του πλαισίου έχει σαφή οφέλη στην προστασία τους σε περίπτωση ατυχήματος και στη μείωση της απόστασης του κέντρου βάρους του οχήματος από το έδαφος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων της Mercedes-Benz, το κόστος των μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχει μειωθεί θεαματικά ως το 2025 ενώ την ίδια στιγμή αντιστρόφως ανάλογη θα είναι η αύξηση της απόδοσης τους.

Χάρη στο σύστημα «CCS», η φόρτιση του Urban e Truck διαρκεί μόλις 2 – 3 ώρες (με παροχή 100 kW).

Μπαταρίες: το μεγάλο στοίχημα!

Ως γνωστόν, η βέλτιστη αποδοτικότητα των μπαταριών σε συνδυασμό με το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας αλλά και το βάρος τους, αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα… στοιχήματα που οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να κερδίσουν προκειμένου να καταστήσουν βιώσιμες τις πλήρως ηλεκτροκίνητες προτάσεις τους, σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. 
Ωστόσο, η εξέλιξη των μπαταριών, ειδικότερα των κυψελών μπαταριών όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο «Urban e Truck» προχωρά με γεωμετρικούς ρυθμούς και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς. 
Με βάση τα όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz, το κόστος των μπαταριών αναμένεται να έχει μειωθεί κατά 2,5 φορές έως το 2025, σε σχέση με τα δεδομένα του 1997, δηλαδή από τα 500 euro/kWh, στα 200 euro/kWh. 
Την ίδια στιγμή, η απόδοση τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, υπολογίζεται πως θα πολλαπλασιαστεί από τα 80 Wh/kg έως και στα 200 Wh/kg. 
Για τον λόγο αυτό εξάλλου, ο επικεφαλής του κλάδου φορτηγών της Mercedes-Benz, κ. Stefan Buchner είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πιστεύει πως: «… η εισαγωγή της εν λόγω τεχνολογίας στο στάδιο της μαζικής παραγωγής (ηλεκτροκίνητων φορτηγών), θα είναι εφικτή στις αρχές της επόμενης 10ετίας». 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ