Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ακόμα και χωρίς την έξυπνη λύση επέκτασης του χώρου φόρτωσης, το νέο Ford Transit Custom προσφέρει το μέγιστο μήκος στην κατηγορία του.

Πέραν του μέγιστου μήκους, το Ford Transit Custom προσφέρει και το βέλτιστο ωφέλιμο πλάτος για το χώρο φόρτωσης (και μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών).

Το Renault Trafic προσφέρει χώρο φόρτωσης με μέγιστο ωφέλιμο ύψος της τάξης των 1.913 χλστ.

Τα Peugeot Expert προσφέρει το χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης με μόλις 450 χλστ., χάρη και στην ύπαρξη αερανάρτησης στον πίσω άξονα.

Το ελαφρύ Van με το μέγιστο ωφέλιμο όγκο φόρτωσης είναι το VW Transporter (από 5,8 – 9,3 κ.μ.).

Με έως και 1.476 κιλά, το Ford Transit Custom προσφέρει το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο στην υποκατηγορία των ελαφρών Van.

Τα «μικρά» Van

(23/4/2013)

Όπως προαναφέραμε, στην κατηγορία των ελαφρών Van περιλαμβάνονται τα «τρίδυμα» Citroen Jumpy, Fiat Scudo και Peugeot Expert, τα επίσης «τρίδυμα» Nissan Primastar, Opel Vivaro και Renault Trafic, το νέο Ford Transit Custom, το Mercedes-Benz Vito και το VW Transporter. 
Παράλληλα, μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους αναμένεται να λανσαριστεί και στην ελληνική αγορά το Toyota Proace που ουσιαστικά αποτελεί την 4η –κατά σειρά- εκδοχή της συνεργασίας της Fiat Professional- PSA μετά τα Jumpy, Scudo και Expert. 

Μήκος χώρου φόρτωσης
Σε ό,τι αφορά στο ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης, το νέο Ford Transit Custom προσφέρει αυτή τη στιγμή την κορυφαία πρόταση στην κατηγορία με 3.452 χλστ., ενώ ακολουθεί το Mercedes-Benz Vito με 2.897 χλστ. 
Στον αντίποδα, το μικρότερο μήκος του χώρου φόρτωσης έχουν να επιδείξουν οι «κοντές» εκδόσεις των Citroen Jumpy, Fiat Scudo και Peugeot Expert. 

Πλάτος χώρου φόρτωσης
Το ωφέλιμο πλάτος του χώρου φόρτωσης περιορίζεται εξαιτίας της παρουσίας των θόλων των πίσω τροχών. 
Σε ό,τι αφορά στο συνολικό ωφέλιμο πλάτος του χώρου φόρτωσης, το Ford Transit Custom με 1.775 χλστ. προσφέρει την καλύτερη επίδοση και το ακολουθεί το VW Transporter με 1.692 χλστ. 
Το Transit Custom αποτελεί την κορυφαία επιλογή και για το ωφέλιμο πλάτος μεταξύ των θόλων (1.390 χλστ.), ενώ στην δεύτερη θέση σε αυτή την διάσταση, πλασάρεται το Mercedes-Benz Vito. 

Yψος χώρου φόρτωσης
Για όσους επιθυμούν το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο ύψος, την κορυφαία επιλογή αποτελεί το VW Transporter με 1.940 χλστ. ωφέλιμου εσωτερικού ύψους, ενώ ακολουθούν τα Nissan Primastar, Opel Vivaro και Renault Traffic με 1.913 χλστ. 
Σε αντίθεση με τις επιδόσεις του στις υπόλοιπες διαστάσεις του χώρου φόρτωσης, το Ford Transit Custom είναι το μοντέλο με τη χαμηλότερη οροφή (1.406 χλστ.) μεταξύ των εκπροσώπων της κατηγορίας. 

Απόσταση από το έδαφος
Η απόσταση του δαπέδου του χώρου φόρτωσης από το έδαφος, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος στις μεταφορικές δυνατότητες των Van καθώς, όσο μικρότερη είναι, τόσο διευκολύνεται η φόρτωση και εκφόρτωση του οχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, τα Citroen Jumpy και Fiat Scudo (χάρη και στην ύπαρξη εκδόσεων με αερανάρτηση που ρυθμίζεται ως προς το ύψος της) προσφέρουν την κορυφαία επιλογή με μόλις 490 χλστ.Στον αντίποδα, η υψηλότερη –ελάχιστη- απόσταση του χώρου φόρτωσης από το έδαφος ανήκει στο VW Transporter. 

Όγκος χώρου φόρτωσης
Τα ελαφρά Van προσφέρονται ουσιαστικά με δύο μήκη αμαξώματος και δύο τύπους οροφής (με εξαίρεση το Transporter που διαθέτει και τρίτο τύπο υψηλότερης οροφής). 
Σε ό,τι αφορά στον ωφέλιμο όγκο των προϊόντων που μπορούν να μεταφέρουν, η ελάχιστη χωρητικότητα ξεκινά από τα 5,0 κ.μ. (καλύτερη ελάχιστη επίδοση για το VW Transporter με 5,8 κ.μ.). 
Αντίστοιχα, το μοντέλο με την κορυφαία επίδοση ως προς τον όγκο του χώρου φόρτωσης του, είναι το Transporter Van με 9,3 κ.μ., ενώ ακολουθούν τα Nissan Primastar, Opel Vivaro και Renault Trafic με 8,4 κ.μ. 

Ωφέλιμο φορτίο
Το νέο Ford Transit Custom καταφέρνει να προσφέρει το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο στην κατηγορία των ελαφρών Van με έως και 1.476 κιλά, ενώ το ακολουθεί το VW Transporter που μπορεί να μεταφέρει έως και 1.438 χλστ. 
Παραδόξως, τα δύο αυτά οχήματα έχουν να επιδείξουν και τις χειρότερες επιδόσεις (σε συγκεκριμένες εκδόσεις τους) με 676 κιλά και 374 κιλά μόλις.