Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Από τρεις εκδόσεις μήκους τα Citroen Jumpy και Mercedes-Benz Vito, δύο για το Ford Transit Custom, με το Vito να διαθέτει το μακρύτερο αμάξωμα.

Από τρεις εκδόσεις μήκους τα Citroen Jumpy και Mercedes-Benz Vito, δύο για το Ford Transit Custom, με το Vito να διαθέτει το μακρύτερο αμάξωμα.

Πρώτο σε μεικτό βάρος και ωφέλιμο φορτίο το Ford Transit Custom.

Πρώτο σε μεικτό βάρος και ωφέλιμο φορτίο το Ford Transit Custom.

  • Από τρεις εκδόσεις μήκους τα Citroen Jumpy και Mercedes-Benz Vito, δύο για το Ford Transit Custom, με το Vito να διαθέτει το μακρύτερο αμάξωμα.
  • Πρώτο σε μεικτό βάρος και ωφέλιμο φορτίο το Ford Transit Custom.

Συγκρίνουμε 3 Μεσαία Van!

23.049 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2023)

Στην κορυφαία έκδοσή του, το Vito έχει το μακρύτερο αμάξωμα και τον πιο μεγάλο χώρο φόρτωσης. Όμως, το Transit Custom έχει το μεγαλύτερο μεικτό βάρος και το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο. Συγκρίνουμε όλες τις εκδόσεις 3 δημοφιλών Μεσαίων Van.

3 Best Seller Μεσαία Van. Ποιο μεταφέρει τα περισσότερα;


Οι αστικές διανομές προϊόντων δεν περιορίζονται σε φορτία με μικρό βάρος ή όγκο, ωστόσο η ευελιξία των οχημάτων που τις φέρνουν εις πέρας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τους επαγγελματίες. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εξελίξει μια ιδιαίτερη σε χαρακτηριστικά κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών, τα Μεσαία Van, που εκτός των μεγάλων μεταφορικών τους δυνατοτήτων, διακρίνονται για τις μικρές σχετικά, διαστάσεις του αμαξώματός τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, με το συνολικό μήκος του αμαξώματός τους να μην υπερβαίνει τα 5,4 μέτρα, είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με μήκος έως και 4,15 μέτρα. Αντίστοιχα, ενώ το μεικτό βάρος τους δεν υπερβαίνει τους 3,4 τόνους, μπορούν να μεταφέρουν φορτία βάρους που προσεγγίζουν τους 1,5 τόνους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, το γεγονός πως τα Μεσαία Vans αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, κάτι στο οποίο η Ελλάδα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Επιλέξαμε 3 από αυτά και εστιάσαμε, θέλοντας να σας βοηθήσουμε να δείτε με μια ματιά αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον κάθε επαγγελματία: Τις μεταφορικές δυνατότητες.

Θέτουμε, λοιπόν, αντιμέτωπο το Ford Transit Custom με το Citroen Jumpy, ενώ ως τρίτο μοντέλο, επιλέξαμε ένα ξεχωριστό μοντέλο με …premium υπεραξίες: το Mercedes-Benz Vito.

Η σύγκριση των μεταφορικών δυνατοτήτων

 
Όπως γίνεται σαφές και στον αναλυτικό πίνακα που παραθέτουμε, τα Citroen Jumpy και Mercedes-Benz Vito προσφέρονται σε τρεις εκδόσεις μήκους, ενώ το Ford Transit Custom σε δύο. Συνοψίζοντας τα τεχνικά στοιχεία, αναφέρουμε πως στην κορυφαία έκδοσή του, το Vito διαθέτει το μακρύτερο αμάξωμα (5.370 χλστ.), κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο μήκος του χώρου φόρτωσης (3.061 χλστ.). Ωστόσο, το Ford Transit Custom διαθέτει τον πιο πλατύ (1.775 χλστ.) και ψηλό (1.406 χλστ.) χώρο φόρτωσης. Σε ό,τι αφορά στον διαθέσιμο όγκο φόρτωσης, έχουμε ισοπαλία ανάμεσα στο Mercedes και στο Ford (6,6 κ.μ.).
 
Εκεί που η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Ford Transit Custom είναι στα βάρη, καθώς το Μεσαίο Van της «μπλε οβάλ» εταιρείας εμφανίζει το μεγαλύτερο μεικτό βάρος (3,4 τόνων). Πρώτο είναι και στο ωφέλιμο φορτίο (1.470 κιλά) όπως και στην ελκτική ικανότητα με φρένα (2,8 τόνοι).

Σημειώνεται, πως οι παραπάνω τιμές είναι οι μέγιστες που εμφανίζει το κάθε μοντέλο στη γκάμα του, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το εύρος τιμών που βλέπετε στον παρακάτω πίνακα, προκύπτει από τις διαφορές που προκύπτουν λόγω κινητήρα και εξοπλισμού.
 
Σε κάθε περίπτωση και επειδή τα πολλά λόγια είναι …φτώχια, δείτε αναλυτικά ποια έκδοση αμαξώματος ανά μοντέλο σας ενδιαφέρει και κάντε εύκολα τη δική σας σύγκριση των μεταφορικών δυνατοτήτων των τριών μοντέλων. Όπως και να έχει, η τελική επιλογή είναι πάντοτε δική σας…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε