Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εντυπωσιακή δυνατότητα κίνησης του Arocs ακόμη και στις πιο δύσβατες εδαφικές ανωμαλίες…

… διασφαλίζεται τόσο από την αποδοτική λειτουργία των αξόνων, της ανάρτησης και του στιβαρού πλαισίου του…

… όσο και από προηγμένες τεχνολογικά λειτουργίες όπως το σύστημα «TRC».

Πολλαπλές επιλογές στα συστήματα μετάδοσης της κίνησης

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες που αφορούν στον κλάδο των κατασκευών, παρατηρείται μια σημαντική τάση μείωσης των εφαρμογών που απαιτούν εξ ολοκλήρου κίνηση των οχημάτων σε κατΆ εξοχήν εκτός δρόμου διαδρομές, π.χ. σε λατομεία καθώς, ολοένα και περισσότερες εταιρείες βλέπουν τα οχήματα τους να καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ή αν θέλετε, μεγάλο ποσοστό των διανυθέντων χιλιομέτρων τους και στην άσφαλτο.
Για τον λόγο αυτό, η προσφορά πολλών διαφορετικών και εξειδικευμένων λύσεων σε ότι αφορά στα συστήματα μετάδοσης του Arocs, ήταν επιβεβλημένη.
Για τις επιλογές όπου το όχημα κινείται τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, είναι διαθέσιμη η επιλογή συστημάτων με επιλεκτική χρήση της μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς ενώ, σε εφαρμογές όπου η βέλτιστη πρόσφυση κάτω από όλες τις συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτη, τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει το Arocs με σύστημα μόνιμης μετάδοσης της κίνηση σε όλους τους τροχούς.
Ωστόσο, μια ακόμη -3η- επιλογή είναι διαθέσιμη μέσω του υδραυλικού συστήματος της κίνησης σε διάφορους άξονες, με την ονομασία «Hydraulic Auxiliary Drive – HAD».
Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το εν λόγω σύστημα και στην περίπτωση που ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης των κινητηρίων τροχών, τότε αυτόματα μέρος της ροπής του κινητήρα μεταφέρεται στους τροχούς και άλλων αξόνων χωρίς ωστόσο, η εν λόγω δομή να επιβαρύνει σημαντικά το συνολικό απόβαρο του οχήματος όπως στα προαναφερθέντα «All-Wheel Drive» συστήματα.
Παράλληλα, το HAD δεν απαιτεί συντήρηση, στοιχείο που μειώνει σημαντικό το κόστος χρήσης του οχήματος.
Τέλος, σε ειδικές εφαρμογές όπου απαιτείται η υποστήριξη φορτίων μεγάλου βάρους, η Mercedes-Benz Trucks προσφέρει και τον πρωτοποριακό συνδυασμό ενός υδραυλικού συμπλέκτη και ενός retarder, στο σύστημα «TRC – Turbo Retarder Clutch». Πέραν της δυνατότητα εκκίνησης που προσφέρει ακόμη και σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, το εν λόγω σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και ως retarder με ισχύ πέδησης της τάξης των 476 ίππων! Αν συνυπολογίσουμε και το εξαιρετικά ισχυρό μηχανόφρενο «High Performance Engine Brake» με αποδοση έως και 646 ίππων που προσφέρει η Mercedes-Benz, το TRC είναι σε θέση να προσφέρει εντυπωσιακά επίπεδα ασφαλούς εκκίνησης και επιβράδυνσης του Arocs ακόμή και στις πιο ακραίες περιστάσεις.

 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ