Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
DAF & Einride μαζί στην ηλεκτροδότηση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

DAF & Einride μαζί στην ηλεκτροδότηση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

3.953 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2023)

Η DAF ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Einride για την προμήθεια 50 πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών νέας γενιάς DAF. Αυτά τα νέα σύγχρονα οχήματα θα προστεθούν στο στόλο ηλεκτρικών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Einride, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους της στην Ευρώπη.

50 ηλεκτρικά φορτηγά στο στόλο της Einride

Η παραγγελία της Einride θα περιλαμβάνει ηλεκτρικά φορτηγά DAF XD σε ένα ευρύ φάσμα προδιαγραφών, με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται εντός του τρέχοντος έτους. Τα εν λόγω φορτηγά θα είναι εξοπλισμένα με τρεις έως πέντε συστοιχίες μπαταριών για αποστάσεις έως και 500 χιλιομέτρων μηδενικών εκπομπών.
 

Ποιος είναι ο σουηδικός «κολοσσός» Einride;

Η Einride σχεδιάζει και αναπτύσσει τεχνολογίες που επιτρέπουν την ηλεκτρική κινητικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων ως υπηρεσία. Χτίζοντας δίκτυα που τροφοδοτούνται από ένα πρώτο στο είδος του οικοσύστημα - την έξυπνη πλατφόρμα λογισμικού Einride Saga, ηλεκτρικούς και αυτόνομους στόλους, υποδομές φόρτισης και δίκτυα συνδεσιμότητας - ξεκλειδώνεται ένα ανθεκτικό, οικονομικά αποδοτικό μέλλον ναυτιλίας. Με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η Einride ιδρύθηκε το 2016 και είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην τεχνολογία ψηφιακής, ηλεκτρικής και αυτόνομης εμπορευματικής κινητικότητας. Σήμερα η Einride δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την περιοχή της Μπενελούξ και την εμπιστεύονται κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τη λύση της εταιρείας για να ηλεκτροδοτήσουν τις μεταφορές τους.
 

«Επιλέγουμε κορυφαίους κατασκευαστές με τις καλύτερες τεχνικές επιδόσεις»

«Η Einride έχει δεσμευτεί να επιλέγει κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών με τις καλύτερες τεχνικές επιδόσεις στον κλάδο. Στη DAF, βρήκαμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τον παγκόσμιο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μας», λέει ο Robert Ziegler, Γενικός Διευθυντής Ευρώπης στην Einride. «Αξιοποιώντας το τεχνολογικό πλεονέκτημα της DAF, σε συνδυασμό με τις δικές μας λύσεις μετακίνησης εμπορευμάτων, προσβλέπουμε στο να θέσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς στην αποτελεσματική και βιώσιμη μεταφορά, καλύπτοντας παράλληλα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας».
 

Εμβέλεια έως 500 χιλιόμετρα μηδενικών εκπομπών

Σχεδιασμένα για διανομή μηδενικών εκπομπών και επαγγελματικές εφαρμογές, τα νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα DAF XD και XF τροφοδοτούνται από αποδοτικούς και αξιόπιστους ηλεκτροκινητήρες PACCAR EX-D1 και PACCAR EX-D2. Τα συστήματα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνονται από δύο έως πέντε πακέτα μπαταριών με ισχύ έως και 525 kWh. Αυτό επιτρέπει μια «εμβέλεια μηδενικών εκπομπών» έως και 500 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Τα φορτηγά μπορούν να καλύψουν έως και 1.000 χιλιόμετρα την ημέρα – πλήρως ηλεκτρικά – με μια αποτελεσματική στρατηγική φόρτισης. Τα νέας γενιάς φορτηγά DAF XD και XF Electric παράγονται στο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών της DAF, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε