Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
DAF Trucks: Σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων

DAF Trucks: Σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων

4.680 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2023)

Με μερίδιο αγοράς 17,3% στην ευρωπαϊκή αγορά βαρέων φορτηγών και συνολική παραγωγή 68.000 μονάδων, η DAF Trucks πέτυχε ένα νέο ρεκόρ το 2022, αντικατοπτρίζοντας την υψηλή ζήτηση και την εντυπωσιακή επιτυχία των νέας γενιάς DAF XD, XF, XG και XG⁺.

«Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023» το DAF XD

Το 2022, η DAF παρουσίασε τη νέα γενιά της σειράς XD, αντιπροσωπεύοντας μια νέα εποχή στα οχήματα διανομής και επαγγελματικής χρήσης. Το ευέλικτο DAF XD θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, την απόδοση και την άνεση του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, το νέο φορτηγό βραβεύτηκε με το «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2023» από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή κορυφαίων Ευρωπαίων δημοσιογράφων μεταφορών, διαδεχόμενος το «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2022» που απονεμήθηκε στα DAF XF, XG και XG⁺ ένα χρόνο νωρίτερα.
 

Στα σκαριά η νέα γενιά ηλεκτρικών φορτηγών XD και XF

Στην έκθεση φορτηγών IAA, η DAF αποκάλυψε μια πλήρως νέα γενιά ηλεκτρικών φορτηγών XD και XF με μπαταρία με αυτονομία οδήγησης «μηδενικών εκπομπών» 500 χιλιομέτρων και τα οποία θα τεθούν σε παραγωγή τον Απρίλιο του 2023. Αυτά θα παράγονται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών στο Αϊντχόφεν.
 

Ρεκόρ παραγωγής 68.000 φορτηγών

Παρά τις ελλείψεις υλικών που επηρέασαν ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι, η DAF συνέχισε την παραγωγή και ακόμη και αύξησε τους ρυθμούς κατασκευής, γεγονός που οδήγησε σε όγκους παραγωγής ρεκόρ πέρυσι. Το 2022, περίπου 56.000 μεσαίου και βαρέως τύπου φορτηγά CF, XF, XG και XG+ βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής (49.000 το 2021) καθώς και σχεδόν 12.000 φορτηγά διανομής LF (11.000 το 2021), σημειώνοντας νέο ρεκόρ παραγωγής.
 

Ηγέτης της αγοράς σε έξι ευρωπαϊκές χώρες

Η DAF αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην ευρωπαϊκή αγορά στο τμήμα 16+ τόνων σε ρεκόρ 17,3% (2021: 15,9%) και πέτυχε ηγετική θέση στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο (31,1%), την Ολλανδία (32,5%), το Βέλγιο (23,6%), την Πολωνία (22,4%), την Ουγγαρία (24,4%) και τη Βουλγαρία (26,4%). Η DAF συνέχισε την ηγετική θέση στην αγορά στην ευρωπαϊκή κατηγορία τρακτέρ βαρέως τύπου και είναι η κορυφαία μάρκα εισαγωγών στη Γερμανία. Στο ελαφρύ τμήμα, η DAF πραγματοποίησε μερίδιο αγοράς 9,7% (2021: 10,1%) και συνέχισε την ηγετική της θέση στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο (37,5%).
 

Η ελληνική πρωτιά

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη, απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο και μία ξεχωριστή αναγνώριση, στη Διεθνή Συνάντηση Αντιπροσώπων της DAF στο Σίτζες της Ισπανίας. Ανάμεσα σε 50 συνεργαζόμενες χώρες του δικτύου της DAF και με περισσότερα από 1.150 σημεία πώλησης και τεχνικής υποστήριξης, η ERGOTRAK τιμήθηκε με το Silver Award 2023, για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές της επιδόσεις. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGOTRAK, Νικόλαος Πατσατζής ο οποίος παρέλαβε το βραβείο δήλωσε: ¨Η βράβευση αυτή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.  Αποτελεί αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών μας και πρόκληση για νέες επιτυχίες στο μέλλον. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και συνέπεια, να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες ικανοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των πελατών μας¨.

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη, αντιπροσωπεύει τα φορτηγά του ολλανδικού οίκου DAF Trucks N.V. στη χώρα μας από το 1999.  Η ERGOTRAK εδραιώνει μία νέα εποχή άμεσης επαφής με την εγχώρια αγορά επαγγελματικών οχημάτων, εφαρμόζοντας πελατοκεντρική πολιτική στη διανομή και υποστήριξη των κορυφαίων σε ποιότητα προϊόντων της Ολλανδικής εταιρίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε