Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Οι μισές –περίπου- επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του ΣΕΒΕ, αναζητούν επαγγελματίες οδηγούς, χειριστές εξοπλισμού και μηχανημάτων στην παρούσα φάση, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήμα

Οι μισές –περίπου- επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του ΣΕΒΕ, αναζητούν επαγγελματίες οδηγούς, χειριστές εξοπλισμού και μηχανημάτων στην παρούσα φάση, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα σε αυτήν τους την προσπάθεια.

Η έλλειψη οδηγών ταλανίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις

9.259 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2023)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε ο ΣΕΒΕ, το πρόβλημα της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους χειριστές εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Πρόβλημα η εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας!

 

  • Το πρόβλημα εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού είναι πολύ σημαντικό για το 47,5% των επιχειρήσεων
  • Το 90,7% των εταιρειών βρίσκεται στην παρούσα φάση σε αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού
  • Το 49,2% των εταιρειών αναζητά μεταξύ άλλων και επαγγελματίες οδηγούς
  • Το 56,8% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα απασχολούν από 51 εργαζόμενους και άνω.
 
Θέλοντας να καταγράψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων όλων των τύπων στην ελληνική αγορά στην παρούσα φάση, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) διεξήγαγε μια ειδική έρευνα / μελέτη αναφορικά με τις προσπάθειες τους να ενισχυθούν με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΕΒΕ και του ΙΕΕΣ (Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών) είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση οι ελληνικές επιχειρήσεις δεδομένου ότι, από τις 118 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, περίπου το 90% αναζητά ανθρώπινο προσωπικό αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξεύρεση χειριστών εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.
 
Στο σύνολο τους, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα διατύπωσαν την ανησυχία τους καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανεύρεση προσωπικού, τόσο ειδικευμένου, όσο και ανειδίκευτου.
 
Για τον λόγο αυτό, ο ΣΕΒΕ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές τόσο με την Πολιτεία και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος όσο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες όπως π.χ. η ηλεκτρονική δήλωση των αναγκών των επιχειρήσεων μέσω του ΓΕΜΗ, ώστε να διαμορφωθούν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και δράσεις, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που θα έχει στόχο τόσο τη μείωση του προβλήματος όσο και της ανεργίας.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »