Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
EURO NCAP: Καλύτερα VS Χειρότερα Vans για το 2023

EURO NCAP: Καλύτερα VS Χειρότερα Vans για το 2023

25.731 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2023)

Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP, τα Peugeot Expert & Renault Master είναι δύο από τα μοντέλα που διατίθενται και στην Ελλάδα, τα οποία δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν και τελικά κατέλαβαν αρκετά χαμηλή θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δείτε σε ποιους τομείς υστερούν…

Αυστηρότερες διαδικασίες, πιέσεις για βελτίωση της ασφάλειας των Vans

 

  • Υποχώρηση από την «Ασημένια» στην «Χάλκινη» βαθμίδα για το Peugeot Expert
  • Διατηρήθηκε στη «Χάλκινη» βαθμίδα το Renault Master
  • Επιβάλλεται να εμπλουτιστεί ο εξοπλισμός αμφότερων των μοντέλων
  • Πως τα πήγαν στις διαδικασίες αποφυγής οχημάτων και πεζών;  
 
Τα Peugeot Expert και Renault Master ήταν δύο ακόμη εκπρόσωποι της κατηγορίας των Μεσαίων και των Μεγάλων Vans (αντίστοιχα) που δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά στις νέες, πιο αυστηρές, διαδικασίες αξιολόγησης των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού που έχει καθιερώσει ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP.
 
Σε σχέση με τα αποτελέσματα των δοκιμών του οργανισμού, πίσω στο 2021, τόσο το Peugeot Expert όσο και το Renault Master, τα πήγαν καλύτερα ωστόσο, η συνολική τους βαθμολογία επηρεάστηκε από τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις στον σχετικό τους εξοπλισμό καθώς, πολλά από τα συστήματα που ελέγχονται από τον Euro NCAP, είτε δεν διατίθενται, είτε περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό, αμφότερων των μοντέλων.

Ποια είναι τα συστήματα ασφάλειας που ελέγχθηκαν από τον Euro NCAP

 

Τα Vans που ελέχθησαν βαθμολογήθηκαν για την ύπαρξη (ή όχι) και την απόδοση συγκεκριμένων συστημάτων ασφάλειας που επιβάλλεται να φέρουν πλέον τα σύγχρονα οχήματα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποιώντας ή και υποβοηθώντας ενεργά τον οδηγό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα:

 

·         «AEB Car-to-Car»:  Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με άλλα οχήματα: Βαθμολογία 30%.

·         «AEB Pedestrian»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με πεζούς. Βαθμολογία 10%.

·         «AEB Cyclist»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με δικυκλιστές. Βαθμολογία 10%.

·         «Lane Support»: Σύστημα υποστήριξης που αποτρέπει την ακούσια αλλαγή λωρίδας ή την έξοδο από τον δρόμο. Βαθμολογία 20%.

·         «Speed Assist»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της ασφαλούς ταχύτητας. Βαθμολογία 15%.

·         «Occupant Status»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της προσοχής του οδηγού και της χρήσης των ζωνών ασφαλείας. Βαθμολογία 15%.

 

Με βάση λοιπόν την ύπαρξη ή όχι των παραπάνω συστημάτων στον εξοπλισμό των οχημάτων που ελέγχονται αλλά και της απόδοσης τους (εφόσον είναι διαθέσιμα), διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία (με το 100% να είναι η βέλτιστη επίδοση).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε