Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Tο νέο Fiat Ducato με βαθμολογία 88% είναι ο ξεκάθαρος νικητής, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Euro NCAP και αποτελώντας το μόνο «πλατινένιο» Van μέχρι στιγμής.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο νέο Fiat Ducato με βαθμολογία 88% είναι ο ξεκάθαρος νικητής, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Euro NCAP και αποτελώντας το μόνο «πλατινένιο» Van μέχρι στιγμής.

Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι όλα τα Van της αγοράς;

8.134 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2022)

Θέλοντας να πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία ώστε να βγαίνουν στους δρόμους πιο ασφαλή ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, ο Euro NCAP αξιολογεί τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης που διαθέτουν σήμερα 19 Μεσαία και Μεγάλα Van. Δείτε αναλυτικά τι βαθμολογία απέσπασε το κάθε όχημα αλλά και ποια είναι η πρόοδος σε σχέση με τις περσινές δοκιμασίες.

O Euro NCAP αξιολογεί την ασφάλεια 19 Μεσαίων & Μεγάλων Van!

  • Δοκιμασίες απόδοσης των συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης
  • Fiat Ducato: Για 1η φορά «πλατινένια» βαθμολόγηση
  • Χρυσό μετάλλιο σε Ford, Mercedes-Benz και VW
  • Μόνο 1 (Nissan Interstar) φέτος αντί για 5 στο «Δεν συνιστάται»
Σε συνέχεια της προηγούμενης αξιολόγησής του, ο Euro NCAP βάζει εκ νέου στο μικροσκόπιο τα επαγγελματικά van που κυκλοφορούν στην αγορά, προκειμένου να αποκαλύψει ποια είναι εκείνα που προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, αλλά και ποια υστερούν, με βάση μια αξιολόγηση της τοποθέτησης και της απόδοσης των συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης.


Με βαθμολογία 68%, το Ford Transit είναι το πιο ασφαλές από τα «χρυσά» Van.

Με βαθμολογία 68%, το Ford Transit είναι το πιο ασφαλές από τα «χρυσά» Van.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται η εικόνα

Η εικόνα που προκύπτει είναι μια αργή αλλά σταθερή βελτίωση, με πολλά Van να είναι καλύτερα εξοπλισμένα από ότι πριν από ένα χρόνο, με συστήματα που αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Euro NCAP, όπου οι κατασκευαστές έχουν κάνει πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις στα οχήματά τους, παρατηρούνται μεγάλες βελτιώσεις στις επιδόσεις. Μάλιστα, για πρώτη φορά ένα μοντέλο -το νέο Fiat Ducato- επιτυγχάνει την κορυφαία βαθμολογία «πλατίνας».
 
«Βλέπουμε πολλά υποσχόμενα σημάδια ότι τα επαγγελματικά Van αναβαθμίζονται με πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας, κλείνοντας το χάσμα μεταξύ του τμήματος επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές αρχίζουν να παίρνουν πιο σοβαρά την ασφάλεια σε αυτό το κομμάτι και, ενώ υπάρχει δρόμος μπροστά μας, εμπνεόμαστε από τις βελτιώσεις –κάποιες μέτριες, μερικές εντυπωσιακές– που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Επιτακτική η ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια

Πέρυσι, ο Euro NCAP επέστησε την προσοχή στο ανεπαρκές επίπεδο τοποθέτησης εξοπλισμού ασφαλείας σε Van. Όντας επαγγελματικά εργαλεία για ταχυμεταφορείς και μικρές επιχειρήσεις, αυτά τα οχήματα περνούν πολύ χρόνο στον δρόμο όπου, λόγω του μεγέθους και της μάζας τους, αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τα μικρότερα οχήματα και τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, εάν εμπλακούν σε σύγκρουση.
 
Η νέα νομοθεσία θα αναγκάσει σε λίγα χρόνια τους κατασκευαστές Van να τοποθετήσουν βασικά συστήματα αποφυγής, που είναι ήδη ευρέως διαθέσιμα σε επιβατικά αυτοκίνητα. Όπως τονίζεται, οι αξιολογήσεις των εν λόγω οχημάτων από τον Euro NCAP, στοχεύουν να ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να τοποθετούν γρηγορότερα πιο προηγμένα σχετικά συστήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>