Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Κοινό -πανευρωπαϊκό- πρόγραμμα για «κρατήσεις θέσεων φόρτισης» φορτηγών & λεωφορείων

3.704 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Κοινό -πανευρωπαϊκό- πρόγραμμα για «κρατήσεις θέσεων φόρτισης» φορτηγών & λεωφορείων

-Η HDV Booking προορίζεται να δώσει λύση στην αυτονομία των βαρέων επαγγελματικών στις μεγάλες αποστάσεις
-Για ολοκλήρωση του πλάνου πανευρωπαϊκά μέχρι το 2026 μιλούν οι εμπλεκόμενοι φορείς

Η HDV Booking προορίζεται να δώσει λύση στην αυτονομία των βαρέων επαγγελματικών στις μεγάλες αποστάσεις

Το κομμάτι των δημοσίων σταθμών φόρτισης θεωρείται από τα πλέον νευραλγικά στις εμπορευματικές μεταφορές, ιδίως για τα φορτηγά και λεωφορεία που καλούνται να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις σε όλη την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η HDV Booking έρχεται - με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - να καλύψει αυτήν ακριβώς την ανάγκη, μέσα από τη σύσταση μιας κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύτερο φάσμα όπως: πάροχοι εγκαταστάσεων φόρτισης, πάροχοι συστημάτων ανάγνωσης καρτών, εταιρείες μεταφορών και προγραμματιστές λογισμικού. Στόχος τους, η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους μεταφορείς να μπορούν να βρίσκουν και να κάνουν κράτηση σε διάφορα σημεία φόρτισης.
Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και η DAF Trucks, που επιθυμεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυτονομία των 500 χλμ που καλύπτουν τα ηλεκτρικά φορτηγά της, XD και XF, καθώς υπό ιδανικές συνθήκες στις μεγάλες αποστάσεις θα μπορούσαν να καλυφθούν διαδρομές ακόμα και των 1.000 χλμ, με μια μόνο ενδιάμεση φόρτιση στο διάλειμμα του οδηγού.
Πάνω σε αυτό, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ & Πωλήσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DAF Trucks, Bart Bosmans, δηλώνει πως: «Ένα βέλτιστο σύστημα κρατήσεων απαιτεί όλα τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς και τα σημεία φόρτισης και το λογισμικό σχεδιασμού, να είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι περίοδοι ανάπαυσης του οδηγού θα οδηγήσει σε βέλτιστη χρήση τόσο της δημόσιας υποδομής φόρτισης όσο και των ηλεκτρικών οχημάτων. Συνεπώς, η πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημόσιων σταθμών φόρτισης αποτελεί σημαντικό βήμα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των ηλεκτρικών φορτηγών για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων».
 

Συνέχεια του άρθρου >>>