Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η Mercedes-Benz Vans, η Οsterreichische Post και η MANN+HUMMEL, εγκαινίασαν ένα πιλοτικό έργο στο Γκρατς για τη μείωση της ρύπανσης από τη λεπτή σκόνη. Για τον σκοπό αυτό, δύο eSprinter εξοπλίστηκαν μ

Η Mercedes-Benz Vans, η Οsterreichische Post και η MANN+HUMMEL, εγκαινίασαν ένα πιλοτικό έργο στο Γκρατς για τη μείωση της ρύπανσης από τη λεπτή σκόνη. Για τον σκοπό αυτό, δύο eSprinter εξοπλίστηκαν με ειδικά φίλτρα που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο SUSTAINEER.

Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φ

Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φόρτιση και 15% κατά την οδήγηση.

Το πρωτότυπο SUSTAINEER διαθέτει δύο φίλτρα σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης από την τριβή ελαστικών, φρένων και ασφάλτου.

Το πρωτότυπο SUSTAINEER διαθέτει δύο φίλτρα σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης από την τριβή ελαστικών, φρένων και ασφάλτου.

Μέχρι το 2030 η Οsterreichische Post σχεδιάζει να πραγματοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικές παραδόσεις σε όλη την Αυστρία.

Μέχρι το 2030 η Οsterreichische Post σχεδιάζει να πραγματοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικές παραδόσεις σε όλη την Αυστρία.

  • Η Mercedes-Benz Vans, η Οsterreichische Post και η MANN+HUMMEL, εγκαινίασαν ένα πιλοτικό έργο στο Γκρατς για τη μείωση της ρύπανσης από τη λεπτή σκόνη. Για τον σκοπό αυτό, δύο eSprinter εξοπλίστηκαν μ
  • Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φ
  • Το πρωτότυπο SUSTAINEER διαθέτει δύο φίλτρα σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης από την τριβή ελαστικών, φρένων και ασφάλτου.
  • Μέχρι το 2030 η Οsterreichische Post σχεδιάζει να πραγματοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικές παραδόσεις σε όλη την Αυστρία.

Mercedes-Benz eSprinter για καθαρότερο αέρα

25.987 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2022)

Το καινοτόμο φίλτρο αέρα από το επαναστατικό πρωτότυπο SUSTAINEER της Mercedes-Benz Vans, δοκιμάζεται στην πράξη από τα αυστριακά ταχυδρομεία, πάνω σε δύο ηλεκτρικά eSprinter, τα οποία γίνονται με αυτό τον τρόπο ακόμα πιο «καθαρά».

Το eSprinter μας δείχνει το μέλλον των φίλτρων αέρα!

  • Καινοτόμο φίλτρο αέρα δοκιμάζεται στην Αυστρία
  • Για τη μείωση κατά 50% των εκπομπών λεπτής σκόνης
  • Από το πρωτότυπο SUSTAINEER στο eSprinter
  • Το μέλλον των αστικών διανομών σήμερα
 
Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Mercedes-Benz Vans είχε παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτότυπο όχημα, το SUSTAINEER (SUSTAINABILITY PIONEER), μέσω του οποίου επιχείρησε να μας δείξει το πώς θα μπορούν να μοιάζουν οι λύσεις για περισσότερη βιωσιμότητα στις αστικές διανομές και μεταφορές του μέλλοντος.


Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φόρτιση και 15% κατά την οδήγηση.

Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φόρτιση και 15% κατά την οδήγηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από τη θεωρία στην πράξη

Το εν λόγω concept της Mercedes-Benz συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, τη διατήρηση των πόρων και την προστασία του κλίματος, αλλά και τη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας των οδηγών. Για παράδειγμα, για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης, το πλήρως ηλεκτρικό van είναι εξοπλισμένο με φίλτρα σωματιδίων λεπτής σκόνης.
 
Ακριβώς αυτό ήθελαν να δοκιμάσουν οι Γερμανοί στην πράξη και για αυτό τον περασμένο Αύγουστο, η Mercedes-Benz Vans μαζί με την Οsterreichische Post - την αυστριακή ταχυδρομική υπηρεσία - ξεκίνησαν να τεστάρουν την τεχνολογία φίλτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη MANN+HUMMEL σε πραγματικές συνθήκες στο Γκρατς. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμαστική λειτουργία αναμένονται στο τέλος του έτους.

Το πιλοτικό εγχείρημα

Περιττό είναι ίσως να αναφέρουμε πως η ποιότητα του αέρα είναι βασικός παράγοντας για την ποιότητα της αστικής ζωής. Όμως οι εκπομπές CO2 και ιδιαίτερα τα σωματίδια επιβαρύνουν τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η Mercedes-Benz Vans, η Οsterreichische Post και η MANN+HUMMEL, εγκαινίασαν λοιπόν ένα πιλοτικό έργο για τη μείωση της ρύπανσης από τη λεπτή σκόνη και την απόκτηση ολοκληρωμένων γνώσεων σχετικά με την αποτελεσματικότητα, τις καιρικές επιρροές και την ανθεκτικότητα στην πραγματική λειτουργία.
 
Για τον σκοπό αυτό, δύο eSprinter της Οsterreichische Post εξοπλίστηκαν με βελτιστοποιημένα φίλτρα λεπτής σκόνης στην μπροστινή μονάδα. Τα δύο eSprinter βρίσκονται στο δρόμο στο κέντρο της πόλης Γκρατς και ολοκληρώνουν τις διαδρομές τους σε εβδομαδιαία εναλλαγή, προκειμένου να προσδιορίσουν αντιπροσωπευτικές τιμές για τη συγκέντρωση λεπτής σκόνης μέσω των εγκατεστημένων αισθητήρων λεπτής σκόνης.
 
Το έργο υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας (IUTA) στο Ντούισμπουργκ. Τα φίλτρα ελέγχονται τακτικά από τη Mercedes-Benz Vans και από τους ειδικούς της Mann+Hummel.

Το «πράσινο» Γκρατς & τα «καθαρά» ταχυδρομεία

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία της αυστριακής ταχυδρομικής υπηρεσίας ταιριάζει άψογα στη συνολική έξυπνη ιδέα της πόλης που ονομάζεται «Green Graz». Από τον Νοέμβριο του 2021, ο στόλος της Οsterreichische Post στο Γκρατς χρησιμοποιεί αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα για την παράδοση δεμάτων, επιστολών, διαφημιστικού ταχυδρομείου και έντυπων μέσων.
 
Με αυτόν τον τρόπο, τα μέτρα της αυστριακής ταχυδρομικής υπηρεσίας συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και θορύβου στην πόλη. Το πιλοτικό έργο έχει σκοπό να δείξει πώς αυτές οι επιτυχίες μπορούν να βελτιστοποιηθούν περαιτέρω. Μέχρι το 2030, μάλιστα, η Οsterreichische Post σχεδιάζει να πραγματοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικές παραδόσεις σε όλη τη χώρα. Από την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ο στόλος έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης.

Βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα

Επιστρέφοντας στις τεχνολογικές καινοτομίες του SUSTAINEER, υπενθυμίζεται πως αυτό διαθέτει δύο φίλτρα σωματιδίων για τη μείωση των εκπομπών λεπτής σκόνης από την τριβή ελαστικών, φρένων και ασφάλτου. Η σύγχρονη τεχνολογία φίλτρων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον ειδικό φιλτραρίσματος MANN+HUMMEL και μειώνει τις εκπομπές λεπτής σκόνης σε άμεση γειτνίαση με το όχημα σε μέγεθος σωματιδίων δέκα μικρομέτρων (PM10) κατά περισσότερο από 50% - 35% κατά τη φόρτιση και 15% κατά την οδήγηση. Η αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος αυξάνεται περαιτέρω με υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι σε αστικές περιοχές με χαμηλότερη ποιότητα αέρα, μπορούν να φιλτραριστούν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σωματιδίων.
 
Στο πιλοτικό έργο με το Οsterreichische Post, δοκιμάζεται το φίλτρο που είναι ενσωματωμένο στην μπροστινή μονάδα του SUSTAINEER. Φιλτράρει τη λεπτή σκόνη από τον αέρα σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα αναρρόφησης που βρίσκεται ήδη στο όχημα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα του αέρα μέσω της ροής αέρα. Φιλτράρει τη λεπτή σκόνη από τον αέρα του περιβάλλοντος ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες οδήγησης και κατά τη διαδικασία φόρτισης. Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα λεπτών σωματιδίων. Αυτό μετρά τη συγκέντρωση λεπτής σκόνης στον αέρα και μπορεί να ελέγξει την απόδοση του φιλτραρίσματος ανάλογα. Αυτό επιτρέπει επίσης στο όχημα να χρησιμοποιηθεί ως κινητός σταθμός παρακολούθησης. Τα στοιχεία φίλτρου μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια του ετήσιου σέρβις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε