Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ανάλογα με το αν το όχημα κινείται ή είναι σταθμευμένο, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει το ωφέλιμο εσωτερικό μήκος της καμπίνας, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του.

Εντελώς νέα σχεδίαση καμπίνας με τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Το εσωτερικό της καμπίνας του πρωτότυπου Z Truck ουσιαστικά μας προσφέρει ένα… παράθυρο στο μέλλον των χερσαίων οδικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων καθώς και το πώς η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων θα επηρεάσει τον ρόλο του οδηγού.
Έχοντας τη δυνατότητα να αφιερώσει σημαντικά λιγότερο χρόνο στον χειρισμό του οχήματος, ο επιβαίνων θα μπορεί να μεταβάλει – τροποποιήσει σε πραγματικό χρόνο τον εσωτερικό διάκοσμο της καμπίνας ανάλογα με το αν κινείται εντός ή εκτός πόλης, αν ασχολείται με «δουλειά γραφείου», αν χαλαρώνει ή αν κοιμάται εντός της καμπίνας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στην περίπτωση π.χ. που το όχημα είναι σταθμευμένο, ο οδηγός μπορεί να επεκτείνει το πίσω τοίχωμα της καμπίνας, αυξάνοντας το ωφέλιμο εσωτερικό μήκος της έως και κατά 500 χλστ. με αποτέλεσμα τη δυνατότητα χρήσης διαφόρων –δευτερευόντων- συστημάτων του οχήματος όπως το αναδιπλούμενο κρεβάτι, το ψυγείο, η κουζίνα, ο νεροχύτης ή ακόμη και τη τουαλέτα ή το μπάνιο!
Αντίστοιχα, πλήρως τροποποιημένη είναι και η διαδικασία με την οποία «συνεργάζεται» με το όχημα.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το φουτουριστικό «έξυπνο» πανοραμικό παρμπρίζ που μπορεί να προβάλει π.χ. ακόμη και πληροφορίες για την πίεση των ελαστικών (εφόσον αυτό απαιτείται), σε ειδικά επιλεγμένα σημεία, στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το τελευταίο έχει φυσικά μεγεθυνθεί σημαντικά χάρη στο καμπυλόσχημο παρμπρίζ αλλά και τις ειδικές οθόνες που προβάλουν πληροφορίες που λαμβάνονται από τις ειδικές κάμερες οπισθοπορείας που έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς πλευρικούς καθρέπτες.
Τέλος, η θέση του οδηγού (κάθισμα) με το τιμόνι και τον πίνακα οργάνων, αποτελούν πλέον μια «αυτόνομη» μονάδα που επίσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες και τη φάση του δρομολογίου στην οποία βρίσκεται το όχημα.


 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Iveco - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ