Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο πυρήνας των -συνδεδεμένων- επαγγελματικών οχημάτων

Με διαστάσεις αντίστοιχες μιας κόλλας χαρτιού Α5, το σύστημα «Truck Data Center» αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα στοιχεία όλων των επαγγελματικών οχημάτων της Daimler Trucks στο προσεχές μέλλον. Προς το παρόν θα περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων Mercedes-Benz Actros.
Η εν λόγω μονάδα ελέγχου συνδέεται με όλους ανεξαιρέτως τους αισθητήρες, τα ραντάρ, τις κάμερες κ.ο.κ. του φορτηγού και είναι σε θέση να λαμβάνει δεδομένα από αυτά για όλες τις λειτουργίες του οχήματος όπως η ταχύτητα κίνησης, η λειτουργία του κινητήρα, η κατάσταση των ελαστικών, η διαδρομή που ακολουθείται κ.ο.κ.
Πέραν όμως της συλλογής πληροφοριών για… τα πάντα, το «Truck Data Center» είναι επιφορτισμένο και με όλη την… επικοινωνία του οχήματος με τον «έξω κόσμο».
Συγκεκριμένα, όπως ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να συνδεθεί σε πραγματικό χρόνο μέσω Bluetooth, δίκτυα τηλεφωνίας 3G ή μέσω GPS με τις διάφορες υποδομές του δικτύου, τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου ή γενικότερα με όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα των Logistics που αφορούν στη μεταφορά που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο όχημα.
Με αυτόν τον τρόπο, αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικά το «μυαλό» των μελλοντικών –συνδεδεμένων- βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, μετουσιώνοντας ουσιαστικά την απαρχή της εποχής του «Διαδικτύου των συσκευών» (Internet-of-Things) για τα επαγγελματικά οχήματα της Daimler Trucks.

 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ