Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To σύστημα Highway Pilot επιτρέπει στο φορτηγό να κινηθεί αυτόνομα, κάνοντας χρήση δεδομένων που αφορούν τα τεκταινόμενα γύρω από αυτό, τα οποία λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο από πολλαπλούς αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ.

Highway Pilot System: Το επόμενο βήμα

Πρόσφατα η Daimler Trucks παρουσίασε μια νέα γενιά –αυτόνομων- φορτηγών τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ με τα Mercedes-Benz Actros Highway Pilot και Freightliner Inspiration Trucks. Τα δύο αυτά οχήματα είναι σε θέση να κινηθούν αυτόνομα, χωρίς δηλαδή την ανάγκη επέμβασης από τον οδηγό στον χειρισμό του οχήματος, κάνοντας χρήση δεδομένων που λαμβάνουν από ειδικούς αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ σε πραγματικό χρόνο. Μάλιστα, τα εν λόγω οχήματα έχουν πραγματοποιήσει ήδη τα… παρθενικά –πιλοτικά- δρομολόγια τους, αποδεικνύοντας πως η εποχή των αυτόνομων φορτηγών δεν είναι και τόσο μακριά… 
Προκειμένου τα εν λόγω αυτόνομα φορτηγά να μπορέσουν να κινηθούν, απαιτούν άμεση πρόσβαση σε πολλαπλά δεδομένα που σχετίζονται με… τον κόσμο γύρω τους. 
Τη δυνατότητα αυτή τους παρέχει η νέα τεχνολογία «Highway Pilot» που είναι σε θέση να συνδυάσει τις λειτουργίες του γνωστού «Adaptive Cruise Control» που ελέγχει συνεχώς την απόσταση του οχήματος από τα προπορευόμενα οχήματα και του «Lane Departure Warning System» που ελέγχει τη θέση του οχήματος ως προς τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος. Οι δύο αυτές λειτουργίες σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης, επιτρέπει στο Highway Pilot να ελέγξει ουσιαστικά την κίνηση του οχήματος, αναλόγως με τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ