Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα φορτηγά είναι σε θέση να κινηθούν με ιδιαίτερα μικρές αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, μειώνοντας έτσι τον αεροδυναμικό συντελεστή.

Ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, όχι μόνο το προπορευόμενο όχημα, αλλά και τα υπόλοιπα που το ακολουθούν εντός του συρμού, θα επιβραδύνουν ταυτόχρονα, χωρίς να τίθενται ζητήματα ασφάλειας.

Ανά πάσα στιγμή, οχήματα μπορούν να παρεμβληθούν μεταξύ των φορτηγών του συρμού χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί μπορούν να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου χωρίς να απαιτείται να επέμβουν στον χειρισμό του οχήματος.

Στον δρόμο με το «Highway Pilot Connect»

Το εν λόγω σύστημα αποτελεί την περαιτέρω εξέλιξη του Highway Pilot System αναφορικά με τις δυνατότητες διασύνδεσης που προσφέρει. Ουσιαστικά, μέσω της πλήρως συνδεσιμότητας που επιτυγχάνεται μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων οχημάτων (π.χ. φορτηγών), είναι σε θέση να κινηθούν με ασφάλεια, διατηρώντας αποστάσεις μόλις 15μ. μεταξύ τους! Η ιδιαίτερα περιορισμένη αυτή απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, μειώνει τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος που ακολουθεί, με σαφή αντίκτυπο στην μέση κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων του. Οι δοκιμές της Daimler Trucks αναφέρουν πως κατά μέσο όσο, η μέση κατανάλωση καυσίμου σε όλα τα οχήματα του «καραβανιού» μειώνεται κατά 7%. 
Το Highway Pilot Connect επιτρέπει την «σύνδεση» έως και επτά φορτηγών οχημάτων στο καραβάνι και μάλιστα με μεγάλο βαθμό ευελιξίας. Ανά πάσα στιγμή, κάθε ένα από τα εν λόγω οχήματα μπορεί να εξέλθει από τον συρμό ή νέα οχήματα μπορούν να εισέλθουν σε αυτόν. Αυτό είναι εφικτό γιατί δεν πρόκειται για έναν συρμό όπου όλα τα οχήματα ακολουθούν «τυφλά» το προπορευόμενο όχημα, αλλά έναν συρμό όπου τα οχήματα που τον αποτελούν, «συνεργάζονται» για να καταστήσουν τις μετακινήσεις τους πιο αποδοτικές. 
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως λόγω της συνεχούς ροής πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ των οχημάτων, αν κάποιο από αυτά επιβραδύνει (ακόμη και ακραία), όλα τα οχήματα έχουν ενημερωθεί ήδη και θα πράξουν το ίδιο αυτόματα… Παράλληλα, οι ενδείξεις από την κάμερα στο παρμπρίζ του προπορευόμενου οχήματος, μπορούν να προβληθούν σε όλα τα οχήματα που ακολουθούν. 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ