Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η συνδεσιμότητα στην υπηρεσία των μεταφορών

Στην παρούσα φάση, ένα φορτηγό της Mercedes-Benz όπως το Actros, ενσωματώνει έναν τεράστιο όγκο λογισμικού και περισσότερους από 400 ειδικούς αισθητήρες. 
Τα δεδομένα από όλα αυτά τα συστήματα, αναλύονται από ειδικές μονάδες ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη αποδοτικότητα του οχήματος κάτω από όλες τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Predictive Powertrain Control» (PPC) που έχει παρουσιαστεί από το 2012. Το εν λόγω σύστημα λαμβάνει υπόψη του δεδομένα από τρισδιάστατους ψηφιακούς χάρτες της διαδρομής που ακολουθείται και ανάλογα με το βάρος του φορτίου, ελέγχει τη λειτουργία του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης της κίνησης προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του οχήματος με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και φθορά των μηχανικών του μερών (π.χ. σύστημα πέδησης). 
Παράλληλα, το ίδιο το όχημα είναι σε θέση να προτρέψει τον οδηγό να μεταβάλλει το οδηγικό στυλ του προκειμένου να γίνει πιο αποδοτικός ενώ την ίδια στιγμή, το κέντρο διαχείρισης στόλου μιας επιχείρησης λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, τη φάση του δρομολογίου, την κατάσταση του φορτίου ή ενδεχομένως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το όχημα (π.χ. φθαρμένα ελαστικά, δυσλειτουργία κάποιου μηχανικού μέρους του κ.ο.κ.). 
Φυσικά, περιττεύει να αναφέρουμε επιμέρους παροχές όπως η δυνατότητα επικοινωνίας του οδηγού με την οικογένεια του, την εταιρεία ή τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. 
Όλα τα παραπάνω, είναι σε θέση να συμβάλλουν στην βελτίωση τόσο του επαγγέλματος του οδηγού, καθιστώντας το πιο ξεκούραστο και ασφαλές, ενώ την ίδια στιγμή η γενικότερη ασφάλεια του οδικού δικτύου αναβαθμίζεται. Η μεταφορική επιχείρηση μπορεί να εξελίξει στο βέλτιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει ενώ το σύνολο των διαδικασιών logistics αναβαθμίζεται. 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ