Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η ευρυχωρία και η κορυφαία παθητική ασφάλεια είναι ορισμένα από τα βασικά γνωρίσματα του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών.

Στη βάση των καθισμάτων για τους επιβάτες, έχει προβλεφθεί ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που λειτουργεί και ως προέκταση του χώρου φόρτωσης.

Παράλληλα, πάνω από τον πίνακα οργάνων, υπάρχει ένας κλειστός αποθηκευτικός χώρος με παροχές ρεύματος και θύρες (USB κ.ο.κ.).

¶νετο και ουδέτερο στις αντιδράσεις του, το Ford Transit Custom διακρίνεται για την ποιότητα κύλισης και το εξαιρετικό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει.

Οι ενδείξεις της κάμερας οπισθοπορείας, προβάλλονται στον εσωτερικό καθρέπτη.

Οι ενδείξεις της κάμερας οπισθοπορείας, προβάλλονται στον εσωτερικό καθρέπτη.

Τέλος, το σύστημα «Driver Alert» ελέγχει συνεχώς την συμπεριφορά του οδηγού και θα τον προτρέψει να κάνει ένα… διάλλειμα, στην περίπτωση που ανιχνεύσει συνεχείς λάθος χειρισμούς.

Το Ford Transit εφοδιάζεται με έναν 2,2λιτρο πετρελαιοκινητήρα σε εκδόσεις με ισχύ 100, 125 ή 155 ίππων και μέση κατανάλωση από 6,3λτ./100χλμ.

Το Ford Transit εφοδιάζεται με έναν 2,2λιτρο πετρελαιοκινητήρα σε εκδόσεις με ισχύ 100, 125 ή 155 ίππων και μέση κατανάλωση από 6,3λτ./100χλμ.

Αποδοτικό και άνετο παντού

22.075 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2015)

Από το 2012, το Transit Custom έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με σημαντικότερη όλων τον τίτλο «International Van of the Year» για το 2013. Μέσα στο 10μηνο του 2015, προηγείται σταθερά στη λίστα με τα πιο εμπορικά Van και της ελληνικής αγοράς.

Η«οικογένεια» Transit που ουσιαστικά περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις της Ford στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, πλην του Ranger, αριθμεί τα μοντέλα Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom και Transit, ξεκινώντας από το μικρότερο σε διαστάσεις. Η πλήρης ανανέωση της, ολοκληρώνεται (και στην ελληνική αγορά) μέσα στον προσεχή Απρίλιο όταν θα ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι πωλήσεις του νέου Ranger.
Ο «πατριάρχης» της εν λόγω… οικογένειας είναι φυσικά το Transit που από το 1965, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, έχει να επιδείξει περισσότερες από 6,8 εκ. πωλήσεις οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο, δυναμική είναι και η πορεία των υπολοίπων εκπροσώπων της εταιρείας, αρχής γενομένης από το Transit Custom, μια πληρέστατη επιλογή στα Vans και της ελληνικής αγοράς, όπου μάλιστα προηγείται στις πωλήσεις του 2015.
Οι λόγοι για την εν λόγω επιτυχία του Transit Custom είναι προφανείς με μια πιο προσεχτική ματιά καθώς, πέραν του κορυφαίου επίπεδου εξοπλισμού σε θέματα άνεσης και ασφάλειας, τους αποδοτικούς κινητήρες ισχύος 100 – 155 ίππων με τους οποίους εφοδιάζεται και την –αναμφίβολα- ελκυστική σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, ο εκπρόσωπος της Ford έχει να επιδείξει κορυφαίες επιδόσεις αναφορικά με τις μεταφορικές του δυνατότητες.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές του (βάση των διαστάσεων του αμαξώματος), το Ford Transit Custom επιδεικνύει μεταξύ άλλων, το μέγιστο ωφέλιμο μήκος και πλάτος για τον χώρο φόρτωσης καθώς και το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο. Χρειάζεστε περισσότερα;

Δυναμική σχεδίαση και 5 αστέρια στο Euro NCAP
Πέραν το έκδηλου δυναμισμού και της φινέτσας που αποπνέει η σχεδίαση του αμαξώματος του Transit Custom, οι σχεδιαστές της Ford δεν έχουν καταφύγει σε κινήσεις… εντυπωσιασμού καθώς, οι φόρμες που έχουν επιλέξει βασίζονται πρωτίστως σε ζητήματα λειτουργικότητας. Τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, είναι τοποθετημένα ψηλά προκειμένου να αποφεύγεται η μικρό-φθορά τους ενώ ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας αποτελείται από τρία τμήμα για τη μείωση του κόστους επισκευής του σε περίπτωση ατυχήματος.
Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα ευρύ περιμετρικό οπτικό πεδίο χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ενώ ο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και το ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος των πλευρικών θυρών, διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.
Πέραν όμως όλων αυτών, το Ford Transit έχει να επιδείξει και εξαιρετική στιβαρότητα, στοιχείο που αποτυπώνεται άλλωστε και στα crash-tests του Euro NCAP, όπου το Transit Custom ήταν το πρώτο όχημα της κατηγορίας του που απέσπασε βαθμολογία 5 αστέρων με πολύ καλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς (Ασφάλεια ενηλίκων: 84%, Ασφάλεια παιδιών: 90%, Προστασία πεζών: 48%, Τεχνολογίες ασφάλειας: 71%).

Ασφαλές και ξεκούραστο περιβάλλον εργασίας
Ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του Ford Transit Custom είναι χωρίς αμφιβολία το ευρύχωρο, ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον… εργασίας που προσφέρει στον σύγχρονο επαγγελματία.
Με κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας που περιλαμβάνει πολλαπλούς αερόσακους, ειδικές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές καθώς και ένα ιδιαίτερα στιβαρό αμάξωμα που αποτελείται από υψηλής αντοχής κράματα βοριούχου χάλυβα, το Ford Transit Custom προσφέρει έναν ιδιαίτερα ανθεκτικό κλωβό ασφαλείας στους επιβάτες του. Εξάλλου, κατά την εξέλιξη του, έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 4.500 προσομοιώσεις σύγκρουσης σε ψηφιακό περιβάλλον καθώς και 30 ολοκληρωμένα crash-tests.
Πέραν όμως της παθητικής ασφάλειας, το Transit Custom διακρίνεται πρωτίστως για την ελκυστική σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου και την εργονομία του.
Τα υλικά είναι καλής ποιότητας και με ιδιαίτερη βαρύτητα στην συναρμογή τους ενώ χώροι για αντικείμενα, έγγραφα, αποσκευές κ.ο.κ. έχουν προβλεφθεί κυριολεκτικά παντού όπως π.χ. κάτω από το διθέσιο κάθισμα του συνοδηγού, στο ταμπλό, το εσωτερικό των θυρών κ.ά. Επιπρόσθετα, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος είναι αναδιπλούμενη και μετατρέπεται σε επιφάνεια εργασίας κατάλληλη και ως βάση για φορητό υπολογιστή.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού
Με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού κάτω από όλες τις συνθήκες, το Ford Transit Custom είναι σε θέση να προσφέρει, άνετα, ασφαλή και προπάντων, ξεκούραστα δρομολόγια στον ιδιοκτήτη του.
Από τους πολλαπλούς αισθητήρες του συστήματος υποβοήθησης της στάθμευσης, την κάμερα οπισθοπορείας και τα «έξυπνα» φωτιστικά σώματα που ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού στις στροφές, μέχρι το προηγμένο σύστημα πολυμέσων «Ford SYNC» που επιτρέπει τον έλεγχο του ηχοσυστήματος ή ακόμη και Κλήσεις Έκτακτης Ανάγκης, μέσω φωνητικών εντολών, το Transit Custom καταφέρνει να αποβάλλει ένα σημαντικό μερίδιο… άγχους από τον χειριστή του κάτω από όλες τις συνθήκες.
Πέραν όμως αυτών, στον εξοπλισμό του Transit Custom έχουν συμπεριληφθεί πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν στον έλεγχο των όποιων δυναμικών αντιδράσεων του οχήματος κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες κίνησης.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε ανηφόρα (HAS), το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Keeping Alert) που περιλαμβάνει προειδοποιητικά σήματα μέσω δονήσεων στο τιμόνι, το σύστημα Επαγρύπνησης Οδηγού (Driver Alert) που ελέγχει διαρκώς την συμπεριφορά του οδηγού και σπεύδει να τον προτρέψει σε διάλλειμα αν διαγνώσει συνεχείς λάθους χειρισμούς κ.ά.
Παράλληλα, σε ότι αφορά στην ενεργητική ασφάλεια του μοντέλου, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις όπως το ESP, το σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας Φορτίου (LAC), το σύστημα Αποτροπής Ανατροπής του οχήματος (ROM), το σύστημα Υποβοήθησης Έλξης τρέιλερ (TSA), το σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TCS), το ABS με EBD και EBA (Emergency Brake Assist) και πολλά ακόμη.

Αποδοτικό, οικονομικό και με αίσθηση επιβατικού
Οι άκαμπτη άξονες εμπρός και πίσω, το στιβαρό πλαίσιο και η προσεγμένη ρύθμιση των αναρτήσεων, διασφαλίζουν μια πολύ καλή οδική συμπεριφορά στο Ford Transit Custom, εφάμιλλη με επιβατικού οχήματος σε θέματα άνεσης, ευστάθειας και ποιότητας κύλισης.
Πέραν αυτού, ο ιδιαίτερα αποδοτικός Duratorq TDCi των 2,2λτ. που αναλαμβάνει την κίνηση του, διακρίνεται για τα μεγάλα αποθέματα ρο πής από το χαμηλό φάσμα των στροφών λειτουργίας του, καθώς και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Ιδιαίτερα στις εκδόσεις ECOnetic που εφοδιάζονται με τεχνολογίες όπως το σύστημα Start/Stop, είναι σε θέση να κινήσει σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς το –μεικτού βάρους από 2,5t. έως 3,3t.- Transit Custom με τη μέση κατανάλωση καυσίμου του να ξεκινά από τα 6,3λτ./100χλμ. και τις εκπομπές CO2 από τα 166 g/km αντίστοιχα.
Τέλος δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Ford, οι εργασίες συντήρησης του ορίζονται ανά 50.000 χλμ. ή σε 2ετή βάση.

Πρακτικότητα, λειτουργικότητα και κορυφαίος χώρος φόρτωσης
Τ ο Ford Transit Custom είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά με δύο μήκη αμαξώματος και μεταξονίου καθώς και δύο ύψη οροφής, βάση των οποίων, ο ωφέλιμος όγκος τ ου χώρου φόρτωσης του κυμαίνεται από τα 5,95 – 8,29 κ.μ.
Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αξίζει να αναφέρουμε την ειδική καταπακτή πίσω ακριβώς από την καμπίνα των επιβατών, που επιτρέπει την αύξηση του μέγιστου ωφέλιμου μήκους της καρότσας κατά 530χλστ. όπως αντίστοιχα και τις ειδικές, αναδιπλούμενες,
ράγες οροφής που είναι άμεσα διαθέσιμες όταν απαιτείται.
Επιπρόσθετα, ειδικοί κρίκοι πρόσδεσης έχουν προβλεφθεί σε διάφορα σημεία (και ύψη) στο εσωτερικό του χώρου φόρτωσης και μπορούν να αντέξουν δυνάμεις έως και 30 κιλών έκαστος.