Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Το TX2 της Tyn-e.

Το TX2 της Tyn-e.

Το XBus S της ElectricBrands.

Το XBus S της ElectricBrands.

  • Το TX2 της Tyn-e.
  • Το XBus S της ElectricBrands.

Δικαστική διαμάχη για κλοπή σχεδίου μεταξύ Electric Brands και Tyn-e

2.057 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)

- Το αμφιλεγόμενο μοντέλο είναι το XBus S
- Η Tyn-e λέει ότι το εν λόγω μοντέλο κλέβει τον σχεδιασμό του δικού της TX2
- H ElectricBrands λέει ότι έχει κάνει την αίτηση ευρεσιτεχνίας για το XBus από το 2019

Το αμφιλεγόμενο μοντέλο είναι το XBus S

Στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προσφύγει η Tyn-e ενάντια της ElectricBrands με την κατηγορία της κλοπής της σχεδίασης ενός από τα μοντέλα της. Η start-up, ElectricBrands, πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά το νέο της van, σε μια περίοδο που προσπαθεί να διαχειριστεί το χρέος της και να προσελκύσει επενδυτές. Η Tyn-e ωστόσο θεωρεί πως το νέο αυτό μοντέλο της ElectricBrands έχει κλέψει πολλές από τις σχεδιαστικές ιδέες που έχει το μοντέλο τους TX2.

Η Tyn-e λέει ότι το εν λόγω μοντέλο κλέβει τον σχεδιασμό του δικού της TX2

Σύμφωνα με την Tyn-e το XBus S όταν το πρωτοπαρουσίασε η ElectricBrands στην έκθεση ΙΑΑ στο Ανόβερο, έμοιαζε τελείως διαφορετικό από την σημερινή εκδοχή του που κυκλοφόρησε στις αγορές. Λένε ότι το μοντέλο αγοράς της ElectricBrands μοιάζει πάρα πολύ με το TX2, με τον CEO της Tyn-e να λέει πως αυτό είναι μια «Θεμελιώδης παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων». Η εταιρία τόνισε δε πως το XBus S δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μικρότερη έκδοση του Tyn-e TX2 με μια πιο boxy εμφάνιση. «Θα αναφέρουμε αυτή την παραβίαση του δικαίου της ΕΕ στο δικαστήριο», δήλωσε η εταιρία.


Το XBus S της ElectricBrands.

Το XBus S της ElectricBrands.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

H ElectricBrands λέει ότι έχει κάνει την αίτηση ευρεσιτεχνίας για το XBus από το 2019

Η ElectricBrands από μεριάς της, λέει ότι έχει καταθέσει την αίτηση ευρεσιτεχνίας για τα σχέδια του XBUS, στο Γερμανικό Γραφείο Εμπορικών Σημάτων και Ευρεσιτεχνιών, τον Σεπτέμβριο του 2019. Σημειώνει επίσης, πως η Tyn-e, στην δικιά της αίτηση πατέντας για το TX2 έκανε λόγο μόνο για την επωνυμία και το λογότυπο και «σε καμία περίπτωση το σχήμα και την γλώσσα σχεδιασμού», σημείωσε η εταιρία. Τέλος, η ElectricBrands ξεκαθάρισε πως το ΤΧ2 δεν είναι μεταφορές L7e, όπως είναι το δικό τους μοντέλο το XBus S, αλλά συγκαταλέγεται στην κατηγορία οχημάτων Ν1.