Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών της Volta Trucks με μεικτό 16t. και μέγιστη αυτονομία έως 200 χλμ. με την ονομασία «Zero»…

… διακρίνεται μεταξύ άλλων για την εξαιρετική ορατότητα που προσφέρει στον οδηγό χάρη στην κεντρικά τοποθετημένη θέση του και τις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες.

Ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης του Volta Zero!

13.483 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2020)

Σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες διανομών στην Σκανδιναβία, η Volta Trucks ξεκινά τις δοκιμές του νέου ηλεκτρικού φορτηγού της «Zero» σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η εταιρεία Volta Trucks εξελίσσει ένα –νέου τύπου- πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό με μεικτό βάρος 16t. που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον κλάδο των αστικών διανομών.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το Volta Zero (όπως θα ονομάζεται το εν λόγω όχημα), αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021 σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία και η Φιλανδία, καθώς θα χρησιμοποιηθεί στους στόλους οχημάτων των εταιρειών Bring και Posten.
Οι εν λόγω εταιρίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταχυμεταφορών και των αστικών διανομών, με τον επικεφαλής της πρώτης, κ. Per Ohagen, να δηλώνει σχετικά με την συνεργασία της Bring με την Volta Trucks: «… Η εταιρεία μας σκοπεύει να είναι ο πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τις φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Στόχος μας είναι ως το 2025 να έχουμε επιτύχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα τόσο για τις εγκαταστάσεις μας όσο και για τον στόλο οχημάτων μας και η συνεργασία μας με την Voltra Trucks είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο».
Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως το Volta Zero είναι ένα εντελώς νέου τύπου ελαφρύ φορτηγό, πλήρως ηλεκτροκίνητο, που χάρη στην απουσία συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης, η θέση του οδηγού έχει μεταφερθεί στο κέντρο καμπίνας και χαμηλότερα από το σύνηθες.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την νέα μορφή της καμπίνας, διασφαλίζουν στον οδηγό βελτιωμένο περιμετρικό οπτικό πεδίο 220 μοιρών.
Επιπρόσθετα, η μέγιστη αυτονομία του κυμαίνεται από τα 150 – 200 χλμ. και με βάση τους υπολογισμούς της Volta, η χρήση του μπορεί να εξοικονομήσει έως και 180.000t. CO2 έως το 2025 σε σχέση με ένα συμβατικό 16τονο φορτηγό.
Η επίσημη παρουσίαση του Volta Zero τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του 2020.