Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
MAN SimplePay: H αυτοματοποιημένη πληρωμή για οχήματα MAN

MAN SimplePay: H αυτοματοποιημένη πληρωμή για οχήματα MAN

17.316 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Με το ψηφιακό σύστημα πληρωμών MAN SimplePay, τα φορτηγά της MAN Truck & Bus θα μπορούν να πληρώνουν τα δικά τους καύσιμα στο πρατήριο καυσίμων από το 2023.

Για το σκοπό αυτό, η MAN ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία της με την LOGPAY, την ειδική στο χώρο των υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών, η οποία ήδη καθιστά δυνατή την πληρωμή χωρίς μετρητά με την κάρτα MAN σε πρατήρια καυσίμων και συνεργεία της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη.
 

Αυτόματη εξόφληση σε πρατήρια και διόδια

Χάρη στην ψηφιακή υπηρεσία που παρουσιάστηκε στο IAA Transportation 2022, το φορτηγό μπορεί να εξοφλήσει αυτόματα στο πρατήριο βενζίνης μετά τον ανεφοδιασμό, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται πλέον να περιμένει στο ταμείο, ενώ ο διαχειριστής του στόλου λαμβάνει τους ψηφιοποιημένους λογαριασμούς καυσίμων σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη και τα διόδια, παρά τα πολλά διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης στην Ευρώπη, γίνονται πλέον μια απλή υπηρεσία που υποβάλλεται σε ψηφιακή επεξεργασία απευθείας μέσω του οχήματος με το MAN SimplePay, ανεξαρτήτως διαδρομής.
 

Πως λειτουργεί;

Τεχνικά, το MAN SimplePay χρησιμοποιεί τις διεπαφές MOBILE FUELING και τις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών που έχουν ήδη καθιερωθεί στην αγορά από το LOGPAY, καθιστώντας τις εφαρμογές διαθέσιμες στον οδηγό μέσω του συστήματος infotainment του οχήματος. Η σύνδεση με το cloud πραγματοποιείται από το RIO Box που είναι εγκατεστημένο στάνταρ σε κάθε όχημα MAN. Για την πραγματική διαδικασία πληρωμής κατά τον ανεφοδιασμό, το φορτηγό χρησιμοποιεί εικονικές κάρτες καυσίμου που παρέχονται από το LOGPAY, ενώ η επεξεργασία διοδίων πραγματοποιείται μέσω του υλικού που χρησιμοποιείται ήδη στο όχημα για το σκοπό αυτό.
 

Η κυκλοφορία των υπηρεσιών πληρωμών θα γίνει σταδιακά το 2023

Η κυκλοφορία των υπηρεσιών πληρωμών οχημάτων MAN SimplePay, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σταδιακά στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2023. Η προσφορά πρόκειται να επεκταθεί διαδοχικά μέσω περαιτέρω πεδίων εφαρμογής για να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα για πληρωμή μέσω του οχήματος. "Μέσω της συνεργασίας μας με τη MAN, φέρνουμε για πρώτη φορά ψηφιακή πληρωμή σε φορτηγά. Η πληρωμή της διαδικασίας ανεφοδιασμού, η οποία είναι ήδη δυνατή σήμερα μέσω της εφαρμογής Charge&Fuel APP, θα είναι στη συνέχεια δυνατή απευθείας από το όχημα MAN", λέει ο Jens Thorwarth. , Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LOGPAY.
 

Οι πρώτες δοκιμές μέσα στη χρονιά σε συνεργασία με τη BP

Η MAN SimplePay έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για μια πρώτη πιλοτική λειτουργία ψηφιακής πληρωμής του οχήματος στο πρατήριο καυσίμων με την εταιρεία ορυκτελαίων BP στο πλαίσιο της IAA Commercial Vehicles. Οι πρώτοι στόλοι φορτηγών στην Αγγλία θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία στα πρατήρια καυσίμων της BP. Η πιλοτική λειτουργία πρόκειται να επεκταθεί στη Γερμανία στις αρχές του 2023. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών MAN SimplePay θα είναι πλήρως διαθέσιμο από το φθινόπωρο του 2023.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε