Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο CEO της Peugeot, κ. Maxime Picat, αναφέρθηκε στα σαφή πλεονεκτήματα του νέου Expert έναντι του ανταγωνισμού ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως στις αρχές Απριλίου η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει επίσημα τα μελλοντικά πλάνα της και για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων.

«Το νέο Peugeot Expert διαθέτει όλο το… πακέτο»

Κατά την πρόσφατη επίσημη παρουσίαση των νέων Citroen Jumpy και Peugeot Expert, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Maxime Picat, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Peugeot, που μας ανέλυσε τα πλάνα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. 
Α.Τ.Ε.: Ποια είναι τα άμεσα πλάνα σας αναφορικά με τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων; 
M.P.: Στόχος τόσο της Peugeot Professionel όσο και του Ομίλου PSA γενικότερα είναι η αύξηση του μεριδίου μας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2020 και προσωπικά θεωρώ πως είναι κάτι το εφικτό δεδομένης της πληρέστατης γκάμας εκπροσώπων αλλά και των σημαντικών πλεονεκτημάτων που μοντέλα όπως το νέο Peugeot Expert, έχουν να επιδείξουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 
Α.Τ.Ε.: Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου Expert;
M.P.: Θα έλεγα πως το «συνολικό πακέτο» είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου μοντέλου μας. Οι περιορισμένες διαστάσεις της έκδοσης Compact διασφαλίζουν εξαιρετική ευελιξία εντός της πόλης, χωρίς να επιφέρουν τον παραμικρό συμβιβασμό αναφορικά με τις μεταφορικές δυνατότητες του μοντέλου. Παράλληλα, η αποδοτικότητα των νέων κινητήρων και η ιδιαίτερα περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα διαστήματα των service, επιφέρουν σημαντικά μειωμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας για τους πελάτες μας. 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως, πέραν των σημαντικά βελτιωμένων μεταφορικών ικανοτήτων του, το νέο Expert έχει να επιδείξει και ένα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον εργασίας για τον οδηγό καθώς, κατά την εξέλιξη του δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στους τομείς της άνεσης, της πρακτικότητας αλλά και της ασφάλειας, δεδομένου ότι οι επαγγελματίες συχνά καλούνται να περάσουν πολλές ώρες εντός του οχήματος κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Η δημιουργία λοιπόν των βέλτιστων συνθηκών εργασίας εντός της καμπίνας του νέου Expert, με την υιοθέτηση πολλαπλών προηγμένων λειτουργιών όπως π.χ. οι φωνητικές εντολές ή η δυνατότητα σύνδεσης του οχήματος με τις λειτουργίες κινητών τηλεφώνων ήταν στις βασικές μας προτεραιότητες. 
Α.Τ.Ε.: Είναι πιθανή η παρουσίαση και ηλεκτροκίνητων εκδόσεων όχι μόνο για το νέο Expert αλλά και για τους υπόλοιπους εκπροσώπους της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων σας; 
M.P.: Η ηλεκτροκίνηση είναι μια από τις επιλογές που εξετάζουμε ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεται πως τουλάχιστον στην παρούσα φάση, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα διατηρούν ένα ιδιαίτερα περιορισμένο ποσοστό στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων. Τα υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κινητήρων είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές που εξετάζουμε και εξελίσσουμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις βέλτιστες λύσεις στους πελάτες μας, όταν επαναλαμβάνω, οι συνθήκες, η νομοθεσία και οι περιστάσεις το απαιτήσουν. 
Α.Τ.Ε.: Υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων του Ομίλου PSA και στην κατηγορία των Pick-Up; 
M.P.: Το μερίδιο των Pick-Up στην πανευρωπαϊκή πίτα των πωλήσεων είναι αρκετά χαμηλό ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί για να εκμεταλλευτούμε τις τάσεις που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο μέλλον. 
Το παν είναι να προσφέρουμε τις βέλτιστες λύσεις στους πελάτες μας και στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού προγράμματος του Ομίλου PSA με την ονομασία «Push to Pass» που θα ανακοινώσουμε στις αρχές Απριλίου, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα και για αυτό το θέμα… 

 

VAN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Peugeot - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ