Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Scania: Ψηφιακή παρακολούθηση για χρήση ανανεώσιμων καυσίμων

Scania: Ψηφιακή παρακολούθηση για χρήση ανανεώσιμων καυσίμων

2.754 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2023)

Η Scania συνεργάζεται με τη Neste, εφαρμόζοντας πιλοτικά μία ψηφιακή λύση που επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση και επαλήθευση της χρήσης ανανεώσιμων καυσίμων από κάθε φορτηγό.

Ένα σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση στόλου

Η Scania ενώνει της δυνάμεις της με τη Neste, προσφέροντας μία λύση που παρέχει στους πελάτες διαχείρισης στόλου ακριβής και ενημερωμένα δεδομένα για την αναφορά εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) και τις επικοινωνίες βιωσιμότητας. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζονται δεδομένα από το Scania Fleet Management Portal εμπλουτισμένα με τα δεδομένα εκπομπών καυσίμων της Neste, που αφορούν το σημείο ανεφοδιασμού του συγκεκριμένου φορτηγού και τη διάρκεια της οδήγησης.
 

Δεδομένα για τις κλιματικές επιπτώσεις της χρήσης των ανανεώσιμων καυσίμων

Οι πελάτες της Scania μπορούν να συγκρίνουν τις κλιματικές επιπτώσεις της χρήσης των ανανεώσιμων καυσίμων της Neste σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να παρακολουθούν τη συνεχή πρόοδό τους προς τους κλιματικούς στόχους. Μέχρι πρότινος, κάτι τέτοιο αποτελούσε μία πρόκληση, αφού δε μπορούσε να επαληθευτεί σε ποιο βαθμό τα φορτηγά λειτουργούν πραγματικά με ανανεώσιμα καύσιμα, καθώς τα ίδια φορτηγά θα μπορούσαν επίσης να συνεχίσουν να λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Η ψηφιακή λύση που δοκιμάζεται τώρα ελπίζει να λύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς δοκιμάζεται μαζί με εταιρείες logistic, συμπεριλαμβανομένης της HAVI.
 

Η αξία των ανανεώσιμων καυσίμων

«Σκοπός της Scania είναι να οδηγήσει τη στροφή προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών, δημιουργώντας έναν κόσμο κινητικότητας που είναι καλύτερος για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι η διαφάνεια των δεδομένων, η συνδεσιμότητα και οι συνεργασίες στο οικοσύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση αυτού του ταξιδιού, όπου η ενεργειακή απόδοση, ο ηλεκτρισμός, τα ανανεώσιμα καύσιμα και οι έξυπνες κι ασφαλείς μεταφορές αποτελούν μέρος της λύσης. Σε αυτή τη συνεργασία, στόχος μας ήταν να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε αξιόπιστους, ακριβείς και αυτοματοποιημένους υπολογισμούς εκπομπών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε καθημερινές λειτουργίες, αλλά και να αναδείξουν την αξιοπιστία των ανανεώσιμων καυσίμων στο οικοσύστημα», λέει ο Jacob Thärnå, Επικεφαλής Αειφόρων Μεταφορών στη Scania.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε