Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Sideguard Assist είναι σε θέση να να αποτρέψει την σύγκρουση ενός φορτηγού με κάποιον πεζό ή ποδηλάτη κατά την στροφή του μεγάλου οχήματος προς τα δεξιά.

Παράλληλα, εξαλείφει τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό πεδίο του οδηγού, στοιχείο ζωτικής σημασίας και κατά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, αποτρέποντας πάσης φύσεως επαφές.

Sideguard Assist: Εξαλείφοντας τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό πεδίο

Μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές μανούβρες κατά την οδήγηση ενός φορτηγού οχήματος εντός της πόλης είναι η δεξιά στροφή. Σε αυτήν την περίπτωση ο οδηγός έχει αρκετά προβλήματα στον έλεγχο των τεκταινόμενων στη δεξιά πλευρά του οχήματος του, ιδίως όταν στην… εξίσωση υπεισέρχονται τυχόν ποδηλάτες, πεζοί κ.ο.κ. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Dekra βάσει των οποίων, το 70% των τροχαίων περιστατικών μεταξύ φορτηγών οχημάτων και πεζών – δικυκλιστών, σχετίζεται με την κίνηση του φορτηγού σε στροφή προς τα δεξιά! 
Προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα «Sideguard Assist» που αναλαμβάνει να… διευρύνει το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού, εξαλείφοντας τα «νεκρά» σημεία σε αυτό. 
Χάρη σε ειδικούς αισθητήρες, το σύστημα ελέγχει συνεχώς την πλευρά του οχήματος για τυχόν εμπόδια και στην περίπτωση που εντοπίσει μια πιθανή επαφή του με αυτά, εμφανίζει μια οπτική προειδοποιητική ένδειξη στην εμπρόσθια κολώνα του οχήματος που μπορεί να συνοδευθεί και με ηχητικό σχετικό σήμα. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην περίπτωση που το φορτηγό ενδεχομένως να συγκρουστεί με ένα σταθερό εμπόδιο (κολώνα, τοίχο κ.ο.κ.). 
Φυσικά, περιττεύει να αναφέρουμε πως το εν λόγω σύστημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και κατά τους ελιγμούς αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. 

  • Ένας από τους παράγοντες στον οποίο η Mercedes-Benz δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την εξέλιξη των φορτηγών οχημάτων της δεν είναι άλλος από την ασφάλεια που προσφέρουν τόσο στον οδηγό και το φορτίο όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. 
    Προκειμένου να αναβαθμίσει σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας του κορυφαίου εκπροσώπου της, η Mercedes-Benz παρουσίασε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες που εμπλουτίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Actros. Ας τις δούμε αναλυτικότερα… 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ