Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πέραν της ικανότητας πλήρους ακινητοποίησης του φορτηγού σε περίπτωση πρόσκρουσης με κάποιο προπορεύομενο όχημα…

… το Active Brake Assist 4 είναι σε θέση να ανιχνεύσει και κινητά εμπόδια όπως οι πεζοί στην πορεία του φορτηγού!

Νέο Active Brake Assist 4 από τον Δεκέμβριο του 2016

Η πρώτη γενιά του ABA (1) παρουσιάστηκε πριν από μια 10ετία και σε συνδυασμό με αρκετά ακόμη συστήματα όπως π.χ. το Lane Keeping Assist, όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκεται κάποιο βαρύ επαγγελματικό όχημα αλλά, ήδη η σχετική Κοινοτική νομοθεσία της ΕΕ έχει επιβάλλει την υποχρεωτική ύπαρξη τους. Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία είναι… αμείλικτα καθώς, σύμφωνα με μελέτες στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ, στο διάστημα από το 2004 – 2013, τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται φορτηγά με μεικτό άνω των 3,5t. έχουν μειωθεί κατά 50% από τα 7.826 περιστατικά στα 4.021. Αντίστοιχα, οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 45% στους 26.000. 
Τα αντίστοιχα ποσοστά ωστόσο, έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του μεταφορικού έργου δεδομένου ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την αγορά της Γερμανίας, τα τονοχιλιόμετρα που έχουν διανυθεί στην περίοδο 1992 – 2014 έχουν αυξηθεί κατά 85,3%. 
Σε ότι αφορά στο Active Brake Assist, η 1η γενιά παρουσιάστηκε το 2006 ενώ, το η 3η γενιά του (2012) ήταν σε θέση ακόμη και να ακινητοποιήσει πλήρως το φορτηγό στην περίπτωση που ανίχνευε ενδεχόμενο πρόσκρουσης ακόμη και με κινούμενα εμπόδια στον δρόμο του. 
Η 4η κατά σειρά γενιά του «ABA» που θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2016, αναμένεται να είναι υποχρεωτική σε όλα τα νέα φορτηγά οχήματα, με βάση την σχετική Κοινοτική Οδηγία που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο του 2018. 
Η διαφορά της με τις υπάρχουσες γενιές εστιάζεται στο γεγονός ότι είναι σε θέση να ανιχνεύει και την κίνηση πεζών στο δρόμο του φορτηγού. Οι αισθητήρες του συστήματος είναι σε θέση να ανιχνεύσουν οχήματα και εμπόδια σε απόσταση έως και 250 μ., μοτοσικλέτες και πάσης φύσεως δίτροχα σε απόσταση έως και 160 μ. καθώς και πεζούς σε απόσταση έως και 80 μ. 

  • Ένας από τους παράγοντες στον οποίο η Mercedes-Benz δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την εξέλιξη των φορτηγών οχημάτων της δεν είναι άλλος από την ασφάλεια που προσφέρουν τόσο στον οδηγό και το φορτίο όσο και στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. 
    Προκειμένου να αναβαθμίσει σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας του κορυφαίου εκπροσώπου της, η Mercedes-Benz παρουσίασε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες που εμπλουτίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Actros. Ας τις δούμε αναλυτικότερα… 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ