Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Δύο ηλεκτρικά φορτηγά συμμετέχουν στα εσωτερικά logistics του εργοστασίου της Skoda που βρίσκεται στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας.

Δύο ηλεκτρικά φορτηγά συμμετέχουν στα εσωτερικά logistics του εργοστασίου της Skoda που βρίσκεται στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας.

Τα πράσινα logistics της Skoda

2.247 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2021)

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Green Future», η Skoda αντικαθιστά στο εργοστάσιό της τα diesel φορτηγά με καθαρότερα που λειτουργούν με φυσικό αέριο, ενώ για να κάνει ακόμα πιο «πράσινα» τα Logistics της, προετοιμάζει τη δημιουργία ενός στόλου ηλεκτρικών φορτηγών.

Δύο ηλεκτρικά φορτηγά της γερμανικής εταιρείας Framo δοκιμάζει από τις αρχές Οκτωβρίου η Skoda Auto στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας. Τα εν λόγω φορτηγά μεταφέρουν προϊόντα εντός της μονάδας, ενώ σχεδιάζεται να ακολουθήσουν περισσότερα σχετικά οχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σύμφωνα με την τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία, η χρήση των ηλεκτρικών φορτηγών θα της επιτρέψει να μειώσει ετησίως κατά 60 τόνους τις εκπομπές CO2, σε σχέση πάντα με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Τα ηλεκτρικά φορτηγά έχουν κοτσαρισμένα τρέιλερ και σχεδιάζεται να έχουν αντικαταστήσει τα συμβατικής τεχνολογίας φορτηγά έως τον προσεχή Μάιο.
 
Το επόμενο βήμα θα περιλαμβάνει από τον Ιούνιο του 2022, τη μεταφορά μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο, με ειδικά κατασκευασμένα, πιο κοντά ημιρυμουλκούμενα, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ιμάντες μεταφοράς για την αυτόματη φόρτωση και εκφόρτωση παλετών.
 
Σημειώνεται πως η αυτονομία των ηλεκτρικών φορτηγών που χρησιμοποιεί η Skoda για τα εσωτερικά της logistics, είναι μόλις στα 80 χλμ. Η διαδικασία της πλήρους φόρτισης διαρκεί 4,5 ώρες, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των φορτηγών υπολογίζεται στις 200 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.
 
Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως στο πλαίσιο της στρατηγικής «Green Future», η Skoda έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, αντικαθιστώντας στο εργοστάσιο τα diesel φορτηγά με άλλα που λειτουργούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »