Δείτε μαζεμένα 13+1 -μεσαία έως βαρέα- ηλεκτρικά φορτηγά.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά ταιριάζουν γάντι με τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Οι χρόνοι φόρτισης πέφτουν, ενώ οι αυτονομίες αυξάνουν...

Αφιέρωμα: Τα 13+1 ηλεκτρικά φορτηγά

Δείτε μαζεμένα όλα τα μεσαία και βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, τα οποία είτε διατίθενται ήδη είτε αναμένονται άμεσα, για να αλλάξουν μία για πάντα το τοπίο στις αστικές και υπεραστικές μεταφορές.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ & Επαγγελματικό: Νέα μοντέλα, Τιμές, Δίκτυο φόρτισης με 1 κλίκ!

H συνεχής συσσώρευση του παγκόσμιου πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο και το ίδιο ισχύει για τον όγκο του μεταφορικού έργου που τα αστικά, προαστιακά και υπεραστικά logistics καλούνται να διαχειριστούν.


Τα ηλεκτρικά φορτηγά ταιριάζουν γάντι με τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά ταιριάζουν γάντι με τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Προκειμένου να διατηρηθεί η αποδοτικότητα της μεταφοράς πάσης φύσεως προϊόντων και εμπορευμάτων στο βέλτιστο επίπεδο, δεδομένου ότι, όπως αποδείχθηκε και από την περίοδο της πανδημίας, μια ενδεχόμενη… κόπωση του συστήματος μπορεί να επιφέρει το χάος στην εύρυθμη λειτουργίας της πόλης, επιβάλλεται να εξευρεθούν νέες λύσεις και… εργαλεία, που εκτός των άλλων θα διασφαλίζουν τόσο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός (και περιμετρικά) του αστικού ιστού, όσο –κυρίως- και τη μείωση της ρύπανσης (τόσο ατμοσφαιρικής όσο και ηχητικής).

Οι χρόνοι φόρτισης πέφτουν, ενώ οι αυτονομίες αυξάνουν...

Οι χρόνοι φόρτισης πέφτουν, ενώ οι αυτονομίες αυξάνουν...


Μετατροπή συμβατικών φορτηγών σε ηλεκτρικά

Σε αυτόν ακριβώς τον τομέα υπεισέρχονται στην… εξίσωση τα νέα ελαφρά / μεσαία φορτηγά με αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης που πολλές από τις εταιρείες κατασκευής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, εξελίσσουν με φρενήρεις ρυθμούς στην παρούσα φάση. Στο παιχνίδι μπαίνουν τελευταία και τα βαρέα οχήματα, με τη Volvo μόνο να ετοιμάζει τρεις σχετικές προτάσεις.

Τα εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να ανταποκριθούν απόλυτα σε ότι αφορά στην πλειοψηφία των δρομολογίων που πραγματοποιούνται σε αυτό το επίπεδο ως προς την αυτονομία τους, ωστόσο έχουν ένα επιπλέον προτέρημα. Μπορούν π.χ. να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμβάλλοντας στον ανεφοδιασμό καταστημάτων εκτός των ωρών υψηλής κυκλοφορίας συμφόρησης, γεγονός που επιφέρει μείωση του χρόνου των δρομολογίων και φυσικά αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Εξάλλου, έρευνες έχουν αποδείξει πως παρά το γεγονός ότι τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα καλύπτουν μόνο το 4% περίπου των διανυθέντων χιλιομέτρων ημερησίως εντός της πόλης, ευθύνονται για το 23% των θανάτων πεζών και το 58% των θανάτων δικυκλιστών αντίστοιχα, λόγω του μεγάλου όγκου τους και της –μεγαλύτερης- δυσκολίας στον χειρισμό τους.

Διανομές με ηλεκτρικά φορτηγά

Με αυτά ως δεδομένο, στις ενότητες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες –προς το παρόν- προτάσεις νέων βαρέων επαγγελματικών οχημάτων που σύντομα αναμένονται να λανσαριστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ή έχουν ήδη ξεκινήσει την εμπορική τους πορεία στις κυριότερες αγορές της ΕΕ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Advertisement