Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Δείτε μαζεμένα όλα τα μεσαία έως βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε μαζεμένα όλα τα μεσαία έως βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά.

Όλα τα μεσαία και βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά

19.323 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2021)

Δείτε μαζεμένα όλα τα μεσαία και βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, τα οποία είτε διατίθενται ήδη είτε αναμένονται άμεσα, για να αλλάξουν μία για πάντα το τοπίο στις αστικές και υπεραστικές μεταφορές.

H συνεχής συσσώρευση του παγκόσμιου πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο και το ίδιο ισχύει για τον όγκο του μεταφορικού έργου που τα αστικά, προαστιακά και υπεραστικά logistics καλούνται να διαχειριστούν.

Οι επιλογές ξεκινούν από τους 7,5 τόνους και υπερβαίνουν τους 40 τόνους μεικτού βάρους.

Οι επιλογές ξεκινούν από τους 7,5 τόνους και υπερβαίνουν τους 40 τόνους μεικτού βάρους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Προκειμένου να διατηρηθεί η αποδοτικότητα της μεταφοράς πάσης φύσεως προϊόντων και εμπορευμάτων στο βέλτιστο επίπεδο, δεδομένου ότι, όπως αποδείχθηκε και από την περίοδο της πανδημίας, μια ενδεχόμενη… κόπωση του συστήματος μπορεί να επιφέρει το χάος στην εύρυθμη λειτουργίας της πόλης, επιβάλλεται να εξευρεθούν νέες λύσεις και… εργαλεία, που εκτός των άλλων θα διασφαλίζουν τόσο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός (και περιμετρικά) του αστικού ιστού, όσο –κυρίως- και τη μείωση της ρύπανσης (τόσο ατμοσφαιρικής όσο και ηχητικής).

Μετατροπή συμβατικών φορτηγών σε ηλεκτρικά

Σε αυτόν ακριβώς τον τομέα υπεισέρχονται στην… εξίσωση τα νέα ελαφρά / μεσαία φορτηγά με αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης που πολλές από τις εταιρείες κατασκευής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, εξελίσσουν με φρενήρεις ρυθμούς στην παρούσα φάση. Στο παιχνίδι μπαίνουν τελευταία και τα βαρέα οχήματα, με τη Volvo μόνο να ετοιμάζει τρεις σχετικές προτάσεις.

Τα εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να ανταποκριθούν απόλυτα σε ότι αφορά στην πλειοψηφία των δρομολογίων που πραγματοποιούνται σε αυτό το επίπεδο ως προς την αυτονομία τους, ωστόσο έχουν ένα επιπλέον προτέρημα. Μπορούν π.χ. να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμβάλλοντας στον ανεφοδιασμό καταστημάτων εκτός των ωρών υψηλής κυκλοφορίας συμφόρησης, γεγονός που επιφέρει μείωση του χρόνου των δρομολογίων και φυσικά αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Εξάλλου, έρευνες έχουν αποδείξει πως παρά το γεγονός ότι τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα καλύπτουν μόνο το 4% περίπου των διανυθέντων χιλιομέτρων ημερησίως εντός της πόλης, ευθύνονται για το 23% των θανάτων πεζών και το 58% των θανάτων δικυκλιστών αντίστοιχα, λόγω του μεγάλου όγκου τους και της –μεγαλύτερης- δυσκολίας στον χειρισμό τους.

Διανομές με ηλεκτρικά φορτηγά

Με αυτά ως δεδομένο, στις ενότητες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες –προς το παρόν- προτάσεις νέων βαρέων επαγγελματικών οχημάτων που σύντομα αναμένονται να λανσαριστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ή έχουν ήδη ξεκινήσει την εμπορική τους πορεία στις κυριότερες αγορές της ΕΕ.

Στην Ελλάδα το eTruck της BYD

Με αυτονομία έως 280 χλμ. το νέο DAF LF Electric

Νέο, πιο αποδοτικό, DAF CF Electric

Το πρωτοπόρο Fuso eCanter

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό φορτηγό της Irizar

Το MAN eTGM συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων

Εντυπωσιάζει το ηλεκτρικό Mercedes eActros

Προετοιμάζεται για το 2022 το νέο Mercedes-Benz eEconic

Στο τέλος του χρόνου το ηλεκτρικό Nikola Tre

Νέο ηλεκτρικό φορτηγό Renault 19 τόνων

Ηλεκτρικό και Υβριδικό Scania

Tevva Truck: Η Μ. Βρετανία στα καλύτερά της

Έτοιμο το ηλεκτρικό Volta Zero των 16 τόνων

Αυτονομία 200 χλμ. για το νέο Volvo FΕ Electric

Volvo FL Electric: To 1o της σουηδικής εταιρείας

Τα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε