Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
XCIENT Fuel Cell: Το 1ο φορτηγό κυψελών καυσίμου βαρέως τύπου

XCIENT Fuel Cell: Το 1ο φορτηγό κυψελών καυσίμου βαρέως τύπου

2.040 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2022)

Η θέση της Hyundai Hydrogen ενισχύεται ακόμα περισσότερο, αφού το XCIENT Fuel Cell -το πρώτο φορτηγό κυψελών καυσίμου βαρέως τύπο στο κόσμο- ολοκληρώνει 5 εκατ. χλμ. συνολικής δοκιμαστικής οδήγησης στα χέρια πελατών.

Ολοκληρώθηκαν 5 εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα σε 2 χρόνια

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε πως ο στόλος βαρέων φορτηγών XCIENT Fuel Cell στην Ελβετία έχει συσσωρεύσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δύο χρόνια. Ξεκινώντας το 2020, μόλις 47 μονάδες υδρογονοκίνητων εμπορικών φορτηγών μηδενικών εκπομπών «μοιράστηκαν» σε 23 ελβετικές εταιρείες, οι οποίες τα χρησιμοποιούν για logistics, διανομή και εκπλήρωση υπηρεσιών σούπερ μάρκετ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ισχυρή συνεργασία στην ανάπτυξη φορτηγών μηδενικών εκπομπών

Το 2019 η Hyundai Motor ίδρυσε την Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία H2 Energy, η οποία συνεργάστηκε με την H2 Mobility Switzerland Association, κατασκευαστή δικτύου τροφοδοσίας υδρογόνου και πελάτη XCIENT, και την εταιρεία παραγωγής πράσινου υδρογόνου Hydrospider. Η Hyundai Motor παίζει σημαντικό ρόλο στη στο χώρο των φορτηγών βαρέων φορτηγών χωρίς εκπομπές, με τη χρήση πράσινων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, όπου η παροχή οχημάτων, η τροφοδοσία υδρογόνου και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου συνδέονται οργανικά.
 

Απόδοση 350 kW, μέγιστη ροπή 2.237 Nm & αυτονομία πάνω από 400 χλμ.

Η κυψέλη καυσίμου XCIENT αποτελείται από ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου 180 kW και δύο στοίβες κυψελών καυσίμου 90 kW. Η ανθεκτικότητα του συστήματος και η συνολική απόδοση καυσίμου του οχήματος προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των πελατών, αφού ο ηλεκτροκινητήρας 350 kW με μέγιστη ροπή 2.237 Nm επιτρέπει τις δυναμικές επιδόσεις οδήγησης. Οι επτά μεγάλες δεξαμενές υδρογόνου προσφέρουν συνδυασμένη χωρητικότητα αποθήκευσης περίπου 31 κιλά καυσίμου, ενώ ένα σετ τριών μπαταριών με ισχύ 72 kWh υποστηρίζει την απόδοση. Η αυτονομία οδήγησης είναι πάνω από 400 χλμ. ανά φόρτιση σε πραγματικές συνθήκες. Ο ανεφοδιασμός μιας γεμάτης δεξαμενής υδρογόνου διαρκεί περίπου 8 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
 

Παραγωγή με τη χρηματοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης

Τα φορτηγά κυψελών καυσίμου XCIENT λειτουργούν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των logistics, της κατασκευής και της λιανικής πώλησης, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της Hyundai Motor για την τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Τον Αύγουστο του 2022, η Hyundai Motor ανακοίνωσε την επιτυχή είσοδό της στη Γερμανία με επτά τοπικές εταιρείες να σχεδιάζουν να αναπτύξουν φορτηγά XCIENT Fuel Cell με τη χρηματοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης. Πιο πρόσφατα, η Hyundai Motor εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του 2021 Targeted Airshed Grants (TAG) της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) για την ανάπτυξη περαιτέρω φορτηγών κυψελών καυσίμου XCIENT στην Καλιφόρνια εκτός από 30 φορτηγά που θα αναπτυχθούν για το έργο NorCal Zero ξεκινώντας τη λειτουργία τους στο λιμάνι του Όκλαντ στα μέσα του επόμενου έτους.


Το 1ο φορτηγό κυψελών καυσίμου βαρέως τύπου ολοκλήρωσε 5 εκατ. δοκιμαστικά χλμ.
  • Ο λόγος για το XCIENT Fuel Cell της Hyundai.
  • Με ηλεκτροκινητήρα 350 kW, μέγιστη ροπή 2.237 Nm & αυτονομία πάνω από 400 χλμ.
  • Ο ανεφοδιασμός μιας γεμάτης δεξαμενής υδρογόνου διαρκεί περίπου 8 έως 20 λεπτά.
  • 7 γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για παραγωγή με τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
Είναι τελικά το υδρογόνο το μέλλον της αυτοκίνησης;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε